ΕΛΛΑΔΑ / ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ / OIKONOMIA

Ίδρυση Ελληνικού φορέα έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων


Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή σχετικά με την εκμετάλλευση των υποθαλάσσιων κοιτασμάτων πετρελαίου στη χώρα μας, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θ. Πάγκαλος διέψευσε την ύπαρξη πετρελαίου στη περιοχή του Καστελόριζου, ανακοινώντας παράλληλα τη δημιουργία κρατικού φορέα, ο οποίος θα διαχειρίζεται αποκλειστικά τα θέματα της έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του, στόχος της κυβέρνησης είναι ο κρατικός φορέας, ο οποίος θα διαχειρίζεται τα δικαιώματα, να εκσυγχρονίσει την υφιστάμενη νομοθεσία και το αρχείο, να αναπτύξει επιστημονικές έρευνες, να προσελκύσει πετρελαϊκές εταιρίες και να αξιοποιήσει όλες τις ενδεχόμενες πληροφορίες ή δεδομένα που υπάρχουν. «Η μόνη που απέδωσε είναι της κοινοπραξίας Πρίνου, η οποία από τις 72 έρευνές της στο διάστημα 1981-2007 έδωσε 116 εκατομμύρια βαρέλια με όφελος για το ελληνικό ισοζύγιο πληρωμών τουλάχιστο $600 εκατ.» σημείωσε ο Θ. Πάγκαλος προσθέτοντας ότι «έχουν γίνει έρευνες και στη Ρόδο.

Καμία αναφορά για ενδεχόμενη ύπαρξη πετρελαίου στην περιοχή του Καστελόριζου δεν έχει υπάρξει μέχρι σήμερα. Είναι προφανές ότι πρέπει να συνεχίσουμε να ψάχνουμε παρά τα απογοητευτικά αποτελέσματα».

http://strategy-geopolitics4.blogspot.com/

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s