ΕΛΛΑΔΑ

Ακύρωση των εκδηλώσεων για την επέτειο της 25ης Μαρτίου.


Τα χρήματα δεν θα εξοικονομηθούν, αφού θα διατεθούν για άλλες… συναφείς εκδηλώσεις!!
Με μια πρωτοφανή ενέργεια το υπουργείο Εξωτερικών επιβάλλει τη ματαίωση των εορταστικών εκδηλώσεων που οργανώνονται στις ελληνικές πρεσβείες και προξενεία ανά τον κόσμο για λόγους… οικονομίας.

Σύμφωνα με εγκύκλιο η οποία στάλθηκε σε όλες τις ελληνικές διπλωματικές Αρχές του εξωτερικού με θέμα «Εορτασμός Εθνικής Επετείου από Αρχές Εξωτερικής Υπηρεσίας υπό παρούσα δυσχερή οικονομική συγκυρία», δίδεται εντολή να μην παρατεθούν οι καθιερωμένες δεξιώσεις για την 25η Μαρτίου.

Οπως αναφέρεται, μάλιστα, η ακύρωση των εορταστικών εκδηλώσεων της εθνικής επετείου «κρίνεται σκόπιμη προς εξοικονόμηση πόρων, αλλά και για λόγους… συμβολισμού».

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εξωτερικών (η εγκύκλιος υπογράφεται από τον γ.γ. του υπουργείου Εξωτερικών, πρέσβη Ι. Αλ. Ζέπο), έτσι δεν αφήνει περιθώρια ούτε και για πρωτοβουλίες χρηματοδότησης εκ των ενόντων ή από κατά τόπους ομογενείς της καθιερωμένης δεξίωσης για την εθνική επέτειο, καθώς επισημαίνεται το στοιχείο του… «συμβολισμού». Τα χρήματα δεν θα εξοικονομηθούν καν, καθώς όπως αναφέρεται στην εγκύκλιο θα διατεθούν για κάλυψη άλλων… συναφών εκδηλώσεων!!

Τα ποσά τα οποία θα εξοικονομηθούν φυσικά είναι ασήμαντα για τον προϋπολογισμό του υπουργείου Εξωτερικών, καθώς συνήθως πρόκειται για τυπικές δεξιώσεις που όμως έχουν ιδιαίτερη σημασία, όχι μόνο για τις περιοχές όπου ζουν ομογενείς, αλλά και σε άλλες χώρες όπου δίνεται η ευκαιρία για «ανεπίσημη» διπλωματία, ενώ ο εορτασμός της εθνικής εορτής σε μια πρεσβεία έχει έντονο συμβολικό χαρακτήρα για τη διεθνή παρουσία και το κύρος μιας χώρας.

Εξάλλου μάλλον αρνητικό μήνυμα εκπέμπει για τη χώρα μας το γεγονός ότι φέτος μόνο οι πρεσβευτικές και προξενικές Αρχές της Ελλάδας σε όλο τον κόσμο δεν θα εορτάσουν την εθνική επέτειο της χώρας τους…

Ν. ΜΕΛΕΤΗΣ
ΕΘΝΟΣ

9 thoughts on “Ακύρωση των εκδηλώσεων για την επέτειο της 25ης Μαρτίου.

 1. Με προβληματίζουν οι «λόγοι συμβολισμού» . Αν ήταν μόνο οικονομικό το ζήτημα θα μπορούσε να γράψει η εγκύκλιος «εκτός αν καλυφθούν τα έξοδα από τρίτους». Αλλά οι λόγοι συμβολισμού ποιοί είναι. Μήπως η δυσφορία της Τουρκίας για την επέτειο αυτή ;

 2. Αυτές είναι οι ΜΑΚΑΚΙΕΣ των «εκσυγχρονιστών» και δήθεν προοδευτικών.Στο τέλος θα αφήσουν σύμβολα, εθνικές γιορτές και τον πατριωτισμό, συστατικά που ενώνουν και συγκινούν τη συντριπτική πλειοψηφεία των Ελλήνων, αποκλειστικό χώρο και κληρονομιά της χρυσής αυγής και της ακροδεξιάς!
  Μάλλον δεν καταλαβαίνουν ότι πετυχαίνουν τα αντίθετα και θα λάβουν την κατάλληλη απάντηση από το λαό.

 3. Φιλε Γιωργο , ΔΕΝ ειναι οικονομικο το ζητημα , το συνδεουν με τα οικονομικα για να περασει πιο ευκολα !
  ΔΕΝ υπαρχει διακυβερνηση στην Ελλαδα , τουλαχιστον οχι «ελληνικη» ! Με την συνειδηση ενοω !

 4. Δεν είμαι ούτε υπέρ ούτε κατά τον παρελάσεων, ο πίνακας όμως με τον παπά και τον μεγάααλο σταυρό να λαμβάνει μέρος στην επανάσταση είναι ψέμα και ιδού η αλήθεια από τον προκαθήμενο της Ελληνικής ορθοδοξου εκκλησίας. Δημήτριο Αρχοντώνη, με το καλλιτεχνικό «Bαρθολομαίος».

  «…ΔΥΣΤΥΧΩΣ οι 2 λαοί διέκοψαν την υπέροχη συμβίωση των 400 χρόνων, όταν ξεσηκώθηκαν κάτι ξεβράκωτοι, το 1821 και δημιούργησαν τις γνωστές προστριβές»

 5. Θα αναφέρω ονόματα πεσόντων ή θανόντων ή συμετασχόντων κληρικών στην Επανάσταση. Σαλώνων Ησαϊας ,Ρωγών Ιωσήφ, Έλους Άνθιμος, Τριπόλεως Δανιήλ, Ανδρούσης Ιωσήφ, Βρεσθένης Θεοδώρητος. Στην Εθνική Βιβλιοθήκη υπάρχει το Αρχείον Αγωνιστών. Ιδιαίτερο τμήμα του αναφέρεται σε κληρικούς αγωνιστές. Δεν θα κάτσω να κάνω πραγματεία περί του θέματος , ένα σας λέω ότι αυτά που αναφέρονται στο προηγούμενο σχόλιο είναι αυθαίρετα . Οι πηγές άλλα λένε.

 6. Αγαπητέ Γιώργο, Συμφωνώ μαζί σου ότι υπήρξαν και υπάρχουν κληρικοί που θυσιάστηκαν για την πατρίδα.

  Στο σχόλιό μου αναφέρθηκα στην επίσημη θέση της Εκκλησίας που ήταν πάντα άκρως εχθρική αρχής γενομένης από την βίαια επιβολή του χριστιανισμού σαν επίσημη θρησκεία στην κατοχή του βυζαντίου.

  (Πατριάρχης Γεννάδιος Σχολάριος)
  «Τους ασεβείς και καταραμένους αυτούς Ελληνιστές, και με φωτιά και με ξίφος και με πνιγμό και με κάθε τρόπο θανατώστε τους. Μαστιγώστε , φυλακίστε, κόψτε τους τη γλώσσα, ύστερα το χέρι και αν επιμένουν, τότε στείλτε τους στο βυθό της θάλασσας. Είμαι χριστιανός, ως εκ τούτου δεν δύναμαι να είμαι Έλλην. Αν με ρωτήσει κανείς τι είμαι, απαντώ Χριστιανός είμαι.»

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s