Ε.Ε. / ΕΛΛΑΔΑ

To κεντρικό Λονδίνο πιο πλούσια περιοχή της ΕΕ


Το κεντρικό Λονδίνο είναι η πλουσιότερη περιοχή της ΕΕ και επτά φορές πλουσιότερη από τη φτωχότερη, το Σεβεροζάπαντεν της Βουλγαρίας, σύμφωνα με έρευνα της Eurostat που εντοπίζει έντονες διαφοροποιήσεις ανάμεσα στη δυτική και την ανατολική Ευρώπη.

Η έρευνα καταλήγει ότι οι 20 φτωχότερες περιοχές της ΕΕ βρίσκονται στη Βουλγαρία, τη Ρουμανία, την Πολωνία και την Ουγγαρία, όλες πρώην κομμουνιστικές χώρες που μπήκαν στην ΕΕ το 2004 ή το 2007.

Οι πλουσιότερες περιοχές εντοπίζονται κυρίως στη Γερμανία, την Ολλανδία, τη Δανία και τη Βρετανία.

Η Eurostat εκτιμά ότι η δεύτερη πλουσιότερη περιοχή στην ΕΕ μετά το Λονδίνο είναι το Λουξεμβούργο, ακολουθούμενο από τις Βρυξέλλες, το Αμβούργο και την Πράγα, τη μοναδική περιοχή της κεντρικής Ευρώπης που ήταν ανάμεσα στις 20 πλουσιότερες της ΕΕ.

Στο κεντρικό Λονδίνο, το κατά κεφαλήν ΑΕΠ υπολογίζεται σε 49.100 ευρώ, δηλαδή 334% του ευρωπαϊκού μέσου όρου. Στη φτωχότερη περιοχή της Βουλγαρίας το αντίστοιχο ποσό είναι 6.400 ευρώ, δηλαδή 26% του μέσου όρου.

Η σχετική ευημερία των περιοχών θα είναι ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες στην κατανομή της βοήθειας που θα παρέχει ο προϋπολογισμός της ΕΕ.

Πηγή: Reuters

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s