ΕΛΛΑΔΑ / ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ

Φορέας για έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων.


Θεόδωρος Πάγκαλος: Δεν έχουν εντοπιστεί κοιτάσματα στο Καστελόριζο.

Τη δημιουργία ενός κρατικού φορέα που θα διαχειρίζεται αποκλειστικά τα θέματα έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων (πετρελαίου και φυσικού αερίου) ανακοίνωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θ. Πάγκαλος, απαντώντας στη Βουλή σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του προέδρου του ΛΑΟΣ, Γ. Καρατζαφέρη, που απευθυνόταν στον πρωθυπουργό.

Σχετικά με το ερώτημα αν έχουν εντοπιστεί κοιτάσματα πετρελαίου στο Καστελόριζο, ο κ. Πάγκαλος απάντησε αρνητικά. «Καμία αναφορά», τόνισε, «για ενδεχόμενη ύπαρξη πετρελαίου στην περιοχή δεν έχει υπάρξει στη μέχρι τώρα έρευνα υδρογονανθράκων. Επομένως είναι προφανές ότι πρέπει να συνεχίσουμε να ψάχνουμε παρά τα απογοητευτικά αποτελέσματα».

Για τον σκοπό αυτό, η κυβέρνηση προχωρεί στη δημιουργία κρατικού φορέα που θα διαχειρίζεται τα δικαιώματα, θα εκσυγχρονίσει την υφιστάμενη νομοθεσία και το αρχείο, θα αναπτύξει επιστημονικές έρευνες, θα προσελκύσει πετρελαϊκές εταιρείες και θα αξιοποιήσει όλες τις πληροφορίες.

Από την πλευρά του, ο κ. Καρατζαφέρης κάλεσε την κυβέρνηση να προχωρήσει στη ανακήρυξη της περιοχής ως Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) που θα επιτρέπει την εκμετάλλευση υποθαλάσσιων κοιτασμάτων πετρελαίου.

ΠΗΓΗ

One thought on “Φορέας για έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων.

  1. Άλλη μια στημένη εκπομπή του κατεστημένου!!! Δεν είπαν λέξη για την εξόρυξη πετρελαίου που είχε κάνει ο Σοφιανοπουλος με αντάλλαγμα….
    ….την εκδίωξη και φυλάκιση του από τον εβραίο Έβερτ!!! Σκότωμα στα 6 μέτρα οι προδότες!!!

    http://ellhnkaichaos.blogspot.com/2010/02/blog-post_17.html

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s