Ρωτάνε την κυβέρνηση πέντε βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ
Αίσθηση προκάλεσε το δημοσίευμά μας της περασμένης Κυριακής, σύμφωνα με το οποίο είναι αδιανόητο να μας λοιδορεί ως κράτος η κ. Μέρκελ για την κακή κατάσταση της οικονομίας μας, τη στιγμή που αυτή οφείλεται εν πολλοίς και στην άρνηση της χώρας της να μας καταβάλει τις πολεμικές επανορθώσεις τις οποίες έχει εκδικάσει στη χώρα μας η Διάσκεψη των Παρισίων, αμέσως μετά το τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.
Το θέμα έφθασε και στη Βουλή, αφού πέντε βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, οι Π. Λαφαζάνης, Θ. Δρίτσας, Μ. Κριτσωτάκης, Β. Μουλόπουλος και Λίτσα Αμανατίδου, κατέθεσαν ερώτηση προς τους υπουργούς Οικονομικών, Άμυνας και Δικαιοσύνης, με την οποία ζητούν να πληροφορηθούν αν η κυβέρνηση σκοπεύει να διεκδικήσει άμεσα τις οφειλές αυτές από τη Γερμανία.
Οι βουλευτές επισημαίνουν ότι η γερμανική κυβέρνηση έχει αποδεχθεί την οφειλή της, την οποία επιδίκασε στη χώρα μας η Διεθνής Διάσκεψη των Παρισίων, αλλά έπαιρνε συνέχεια αναβολές στις καταβολές της, οι οποίες έληξαν το 1995.
Με βάση τα παραπάνω ερωτούν:
• Ποιο είναι το συνολικό ύψος των πολεμικών χρεών της Γερμανίας προς την Ελλάδα, αν συνυπολογιστούν και οι τόκοι;
• Για ποιον λόγο οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και η σημερινή κυβέρνηση αυτού του κόμματος δεν δραστηριοποιήθηκαν μέχρι σήμερα.
ΠΗΓΗ
Η πείνα στην Ελλάδα της Κατοχής.
Του Γεώργιου Ζαβάκου
you said the truth…no comments..
<>
……the criminals..as you said..ARE
1-……Η κυβέρνηση από την άλλη δεν κατορθώνει να συγκεντρώσει το σιτάρι και τα άλλα γεωργικά προϊόντα από τη γερμανοϊταλική αγροτική ζώνη αφού οι χωρικοί κρύβουν τη σοδειά τους. Πολλοί, ιδιαίτερα οι εύποροι αγρότες, διατηρούν κρυφές αποθήκες, για να ανεβάζουν τις τιμές, ενώ αρκετές οικογένειες έχουν στη διάθεσή τους προμήθειες μέχρι την επόμενη σοδειά…
2-…Εκτός των άλλων, ένας καθοριστικός παράγοντας στο ζήτημα της πείνας ήταν ο αποκλεισμός των Συμμάχων. Η Μεγάλη Βρετανία είχε σφυρηλατήσει ένα σιδερένιο κλοιό γύρω από την ηπειρωτική Ευρώπη και κανένα εμπόρευμα δεν επιτρεπόταν να περάσει σε καμιά κατεχόμενη χώρα ούτως ώστε να μην υπάρχει η δυνατότητα εφοδιασμού των κατακτημένων χωρών του Άξονα…
Να κοπούν τα παραμύθια για τα «κρυμμένα τρόφιμα».
Στην κατοχή οι τουρκαλβανοί(τσάμιδες) και βούλγαροι έκαναν συστηματικές επιδρομές κλέβοντας τρόφιμα, γεωργικά εργαλεία, ζώα και ρούχα ενώ στο τέλος έκαιγαν τα σπίτια. Οι βούλγαροι έκαιγαν του μύλους και σκότωναν τους μυλωνάδες και ψαράδες, για να πεθάνουν οι Έλληνες στην πείνα.
Εύποροι αγρότες δεν υπήρχαν.
Στην δυτική ελλάδα τα μεγάλα κτήματα τα είχαν οι τσάμιδες, όταν τους διώξαμε κατασχέθηκε η περιουσία τους ως αποζημίωση εγκλημάτων πολέμου, κάτι ανάλογο συνέβη και στην θράκη-μακεδονία με τους τούρκους μεγαλοκτηματίες. Τα κτήματα μοιράστηκαν στους φτωχούς έλληνες, π.χ. πρόσφυγες από την Σμύρνη.
Οι πρώτη δουλειά των βούλγαρων κομιτατζήδων το 1942 ήταν να ξεφορτωθούν τους σημαντικούς έλληνες, δηλαδή τους μακεδονομάχους του 1908, δασκάλους, ιερείς, προέδρους χωριών. Αντίστοιχα οι τουρκαλβανοί έκλεβαν πρώτα τους «εύπορους». Να μην βάλουμε και το τι έκαναν οι κομουνιστές αντάρτες.
Μετά το 1945(υπολογίζω το 43 ολοκληρώθηκε) η βόρεια ελλάδα είχε επιστρέψει στην παλαιολιθική εποχή, τα σπίτια ήταν καλύβια, σπόρο για τα χωράφια δεν είχαν, ζώα δεν είχαν, ΡΟΥΧΑ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ, αγροτικά εργαλεία δεν είχαν, ΟΙΚΙΑΚΑ ΣΚΕΥΗ(ΚΑΤΣΑΡΟΛΕΣ-ΣΟΜΠΕΣ) ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ, ζούσαν σε καλύβια με πρόχειρη σκεπή και ο τόπος ήταν γεμάτος με ανάπηρους από τα βασανιστήρια.
Το άρθρο αναφέρεται στην οικονομία της αθήνας και είναι γραμμένο με σημερινούς όρους, π.χ. ως το 1960 όργωναν τα χωράφια με βόδια, το πετρέλαιο δεν χρειαζόταν, το 1940 χρησιμοποιούσαν φυτοφάρμακα στην ελλάδα;