ΓΕΡΜΑΝΙΑ / ΕΛΛΑΔΑ / OIKONOMIA

Ελλάδα – Γερμανία: ‘Ωρα μηδέν


Άκρως επιζήμιες για τη χώρα μας είναι οι θέσεις και οι δηλώσεις των Γερμανών πολιτικών.

Γεώργιος Δελαστίκ.

Ολέθρια είναι τα αποτελέσματα της πολιτικής του Βερολίνου απέναντι στην Ελλάδα. Ακρως επιζήμιες είναι οι θέσεις και οι δηλώσεις Γερμανών πολιτικών από τότε που ξέσπασε η δημοσιονομική κρίση στη χώρα μας. Καθώς μάλιστα τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης έχουν αποχαλινωθεί και προβάλλουν βαθύτατα προσβλητικές απόψεις όχι μόνο για την ελληνική πολιτική, αλλά και για την Ελλάδα και για τους Ελληνες, οι βλάβες που προκαλούνται είναι ανεπανόρθωτες.

Δεν περιορίζονται στις ελληνογερμανικές σχέσεις. Αλλάζουν ριζικά και φυσικά επί τα χείρω η αντίληψη και τα αισθήματα ολόκληρου του ελληνικού λαού απέναντι στη Γερμανία. Εξοργίζουν τους Ελληνες άρθρα όπως αυτό π.χ. στην πρώτη σελίδα της εφημερίδας «Ντι Βελτ» που έδειχνε πολύ περισσότερη εμπάθεια παρά πολιτική άποψη. «Τα μέτρα λιτότητας που θα επιβληθούν στους Ελληνες πρέπει να τους πονέσουν και να τους τρομάξουν. Και πρέπει να συνοδεύονται από δυνατότητες ελέγχου που θα επεμβαίνουν βαθιά στην κρατική κυριαρχία της Αθήνας», έγραψε η γερμανική εφημερίδα. «Να επεμβαίνουν βαθιά στην κρατική κυριαρχία» της χώρας μας! Να μας μετατρέψουν σε υποτελείς τους, δηλαδή.

Βαρύ πολιτικό κόστος έχουν τέτοιες θέσεις. Φέρνουν στη συλλογική συνείδηση του ελληνικού λαού τη γερμανική κατοχή που έζησαν οι γονείς μας – και φυσικά γεννούν διαθέσεις αντίστασης στη σημερινή πολιτική της Γερμανίας. «Μόνο όταν η πολιτική ελίτ της Ελλάδας και η κοινωνία χρειαστεί να πληρώσουν υψηλή τιμή για το ότι έχουν επί χρόνια λεηλατήσει από κοινού (!) το κράτος, μπορούν να αποφευχθούν στην ΕΕ νέες (παρόμοιες) περιπτώσεις» υποστηρίζει με πάθος η «Ντι Βελτ». Επιβεβαιώνει αλαζονικά δηλαδή ότι η καγκελαρία έχει στήσει την Ελλάδα στον τοίχο των εκτελέσεων προς παραδειγματισμό των υπόλοιπων χωρών της ΕΕ.

Δεν μας έφταναν οι εφημερίδες, έχουμε και «τους Γερμανούς τους προφεσόρους» που έλεγε ο Μπρεχτ. «Η ΕΕ θα καθίστατο Δούρειος… Ονος αν αναλάμβανε τα χρέη της Ελλάδας» δηλώνει περισπούδαστα π.χ. ο αξιότιμος καθηγητής Οικονομίας Μάνφρεντ Νόιμαν του Πανεπιστημίου της Βόννης, τασσόμενους αναφανδόν εναντίον οποιασδήποτε βοήθειας προς την Ελλάδα. Εκαναν και δημοσκοπήσεις εναντίον μας, βαθαίνοντας το χάσμα Ελλήνων – Γερμανών και επεκτείνοντάς το και στο επίπεδο της κοινής γνώμης: το 53% των Γερμανών θέλει να μας διώξει από το ευρώ, το 67% είναι εναντίον της χορήγησης οποιασδήποτε βοήθειας.

Βαθιά διχαστική είναι αυτή η πολιτική της γερμανικής κυβέρνησης. Στρέφει τον έναν λαό της ΕΕ εναντίον του άλλου. Γενικεύεται ένα κλίμα δυσφορίας και αναζήτησης εξιλαστήριων θυμάτων. Εκανε και η ολλανδική εφημερίδα «Ντε Τέλεχρααφ» δημοσκόπηση: το 92% των ερωτηθέντων Ολλανδών θέλει να εκδιωχθεί η Ελλάδα από το ευρώ! Μόνο που επιπλέον πάνω από το 90% θέλει να αποχωρήσει και η… Ολλανδία, όπως και η Γερμανία, από το ευρώ! Αναπολεί το φράγκο και το 69% των Γάλλων, σύμφωνα με άλλη δημοσκόπηση, για το «Παρί Ματς». Κανένας δεν θέλει κανέναν στην ΕΕ…

«Διώξτε με τις κλωτσιές την Ελλάδα από το ευρώ!» είναι ο τίτλος άρθρου – παρέμβασης και των «Τάιμς» του Λονδίνου, που βρήκαν φυσικά την ευκαιρία να παρέμβουν σε αυτή την «ωραία ατμόσφαιρα» της ΕΕ που προκάλεσαν οι Γερμανοί. Το ότι η Βρετανία δεν ανήκει η ίδια στην Ευρωζώνη δεν απασχολεί φυσικά καθόλου τους Αγγλους. Τους αρκεί να διώξουν οι Γερμανοί την Ελλάδα κλωτσηδόν από το ευρώ!

Ο αντιγερμανισμός υφέρπει πλέον στην ελληνική κοινωνία. Για πρώτη φορά έπειτα από μισόν αιώνα παρατηρείται σαφής τάση αναζωπύρωσής του. Αυτήν τη φορά όμως όχι ως ιστορική αντιπάθεια για τις θηριωδίες και τα εγκλήματα που διέπραξαν οι Γερμανοί ως κατακτητές της πατρίδας μας, αλλά ως δικαιολογημένη αντίδραση στη γερμανική πολιτική του 2010 απέναντι στην Ελλάδα.

Η αλαζονεία της γερμανικής κυβέρνησης και των γερμανικών ελίτ τις κάνει άραγε να αδιαφορούν κυνικά για τις συνέπειες της πολιτικής τους ή μήπως η αλαζονεία αυτή τις τυφλώνει σε βαθμό που αδυνατούν να αντιληφθούν τις επιπτώσεις της στάσης τους; Η απάντηση δεν έχει φυσικά καμιά σημασία για τους Ελληνες. Ισως όμως έχει για τους ίδιους τους Γερμανούς.

ΕΘΝΟΣ

8 thoughts on “Ελλάδα – Γερμανία: ‘Ωρα μηδέν

 1. Καί μέ όλα αυτά ΘΑ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΟΥΜΕ EYROFIGTER; Αυτοί μάς βρίζουν καί εμείς θά τούς πληρώνουμε; Τήν ώρα πού ούτε καί μέ τή ναυπήγηση τών υποβρυχίων ήταν ασυνεπείς οί φρίτσηδες [εξηγήθηκαν σκουληκιάρικα νά ούμ] .Εισέπραξαν 80 τοίς εκατό τού ποσού καί τό »Παπανικολής» γέρνει, καί τά άλλα δέν έχουν παραδώσει τίποτα!! Θέλουν νά κλείσουν τά ναυπηγεία Σκαραμαγκά [ έχουν παγιδεύσει μέσα καί ένα ακόμα ΕΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ Υποβρύχιο πού ήταν γιά εξσυγχρονισμό] ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΑΔΩΣΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΑΡΑΒΕΣ. Καί τήν τεχνολογία αναερόβιας πρόωσης. ΠΟΥ ΑΝΑΠΤΥΧΘΗΚΕ ΜΕ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΧΡΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΟΝΤΑΙ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ!! Αλλά καί μέ τά leopard 2hel.Προβλήματα, ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΕΡΠΥΣΤΡΙΕΣ!!! Μετά από όλα αυτά πάλι θά τούς τά σκάσουμε; ΕΙΝΑΙ ΩΡΑ ΝΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΠΟΛΕΜΙΚΩΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΩΝ….. ΑΡΚΕΤΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΡΙΤΣΗΔΕΣ…… Αγαπητέ Λουκά τό σχόλιο σουου.

 2. Φίλε ΠΑΝΟ,

  τα άρθρα που αναρτούμε τα επιλέγουμε με βάση τη καθημερινότητα και το ενδιαφέρον που έχουν.

  Ωστόσο τις φωτογραφίες στο 90% των περιπτώσεων τις επιλέγουμε εμείς (εκτός αν έχει φωτογραφία η πηγή).

  Με λίγα λόγια δες τη φωτογραφία που ανάρτησα και θα καταλάβεις…

  Θα ήθελα μόνο να μην με παρεξηγήσεις, απλώς ερώτηση κάνω. Ζητάς πάντα το σχόλιό μου και το αναφέρεις γραπτώς, όταν η ανάρτηση αναφέρεται αποκλειστικά στη Γερμανία. Έχει κάποια σχέση με το γεγονός, που έχω ήδη αναφέρει, πως εργάζομαι σε Γερμανική εταιρία, ή όχι;

  Φιλικά / Λουκάς

 3. Φίλε Λουκά εύγλωττη ή φωτογραφία όντως… ΝΑ ΣΟΥΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΩ ΔΕΝ ΕΛΑΒΑ ΠΟΤΕ ΥΠΟΨΗ ΜΟΥ ΟΥΤΕ ΘΥΜΗΘΗΚΑ ΑΝ ΕΡΓΑΖΕΣΑΙ ΣΕ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ….Αλλά σχολίασε τίς »επιτυχημένες» εξοπλιστικές κολληγιές μέ Γερμανούς…… πώς κρίνεις τή στάση τους;

 4. Ζητώ τό σχόλιο σου απλώς σάν διαχειριστή ιστολογίου καί σοβαρού σχολιαστή. Μέ γνώσεις »ψαγμένο» άτομο

 5. Η γνώμη μου είναι πως πρέπει να έχουμε έναν αξιόπιστο προμηθευτή. Από όλες τις απόψεις.

  Από όσο γνωρίζω οι μέχρι τώρα συμφωνίες μας με τους Γερμανούς για τα εξοπλιστικά δεν ήταν και ιδιαιτέρως επιτυχείς (π.χ. υποβρύχια).

 6. Το άρθρο αυτό αποτελεί τον ορισμό της προπαγάνδας και της απόπειρας δημιουργίας της κοινής γνώμης.

  «…οι βλάβες που προκαλούνται είναι ανεπανόρθωτες.»
  Δηλαδή αποκλείεται να διορθωθούν ποτέ; είναι προδιαγεγραμμένο το μέλλον;

  «Τα μέτρα λιτότητας που θα επιβληθούν στους Ελληνες πρέπει να τους πονέσουν και να τους τρομάξουν. Και πρέπει να συνοδεύονται από δυνατότητες ελέγχου που θα επεμβαίνουν βαθιά στην κρατική κυριαρχία της Αθήνας».
  Δηλαδή υπάρχει περίπτωση να διορθωθεί η κατάσταση αν δεν πονέσουμε; Υπάρχει περίπτωση να εξακολουθήσουμε να αγοράζουμε Porsche Cayenne Turbo S με ρυθμό μεγαλύτερο από τους Γερμανούς; Μπορεί μία παράγραφος ενός γερμανικού περιοδικού να πληγώνει βαθιά τους Έλληνες; Μάλλον η σκληρή αλήθεια μας πληγώνει και τσαντιζόμαστε (με σταθερά παιδικό τρόπο) όταν μας την πετάνε κατά πρόσωπο.

  Για την υπενθύμιση της κατοχής τι να πει κανείς; Η εύκολη καραμέλα που αγγίζει τις συνειδήσεις όλων. Η κατοχή πέρασε. Κι αν έρθει άλλη θα φταίμε μόνο εμείς αυτή τη φορά!

  Να μην εμβαθύνω άλλο στο επικίνδυνο αυτό άρθρο. Το μόνο που εύχομαι είναι οι Έλληνες να διαμορφώνουμε άποψη μετά από επεξεργασία των πληροφοριών και όχι μετά από αμάσητη κατάποση των απόψεων των μη εψηφισμένων πλην όμως κρατούντων δημοσιογράφων.

  Άκου εκεί «συλλογική συνείδηση του ελληνικού λαού»! Και πώς ξέρει ο κύριος Δελαστίκ τι υπάρχει στη συνείδηση του καθενός;

 7. Εγώ αρχίζω να πιστεύω ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι μια ουτοπία. Απλά αποφάσισαν οι ισχυροί(Γαλλία, Γερμανία), ότι ο επόμενος πόλεμος (ο Γ’ παγκόσμιος), θα ήταν ο τελειωτικός και βρήκαν αυτόν τον τρόπο διαχείρισης της Ευρώπης, με την υψηλή εποπτεία των ΗΠΑ.
  Οι επίγονοι των Ναζί, αφού αποκατέστησαν την οικονομική τους κυριαρχία με αμερικανικά καφάλαια, ηγούνται της Ευρώπης και των λαών της με το χρήμα (ευρώ), δένοντας τους όλους με συμφωνίες, που επιτρέπουν την απευθείας ανάμειξη και χειραγώγηση κάθε κράτους, καταργώντας ουσιαστικά τη εθνική κυριαρχία.
  Μια χαλαρή λοιπόν, νομίζω, οικονομική ζώνη, όπου χωράνε όλοι(ακόμη και η Τουρκία, γιατί όχι και το Ισραήλ)και στην οποία τα πιο αδύναμα ή «προβληματικά μέλη», άγονται και φέρονται από τα ισχυρότερα και ενίοτε, δέρονται για παραδειγματισμό για τους υπόλοιπους (όπως τώρα εμείς).
  Χωρίς να παραγνωρίζω τα ολέθρια λάθη της ξεφτυλισμένης πολιτικής τάξης που μας κυβέρνησε από τη μεταπολίτευση και μετά, τείνω να πιστέψω, ότι θα γίνουμε και επίσημα προτεκτοράτο, ελπίζοντας τουλάχιστον να μην είναι οθωμανός επικυρίαρχος.

 8. Η ανοησία και αμάθεια των Γερμανών μόνο με την δική μας μπορεί να συγκριθεί. Η Γερμανική κοινή γνώμη πιστεύει από την δεκατία του 80 ότι πληρώνει την Ελλάδα με τα δικά της λεφτά. Εδώ που τα λέμε, χωρίς όλα αυτά τα ευρωπαϊκά τεράστια πακέτα που ήρθαν στην Ελλάδα, θα είχε κυρήξει στάση πληρωμών η Ελλάδα από τότε. Η Ελλάδα έζησε για 30 χρόνια στην καμπούρα της Ευρώπης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s