ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ / ΕΛΛΑΔΑ / ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ / Σκόπια

«Κρίσιμο σταυροδρόμι στις σχέσεις Αθήνας – Σκοπίων»


Ο Μάθιου Νίμιτς εξέφρασε την ελπίδα ότι θα υπάρξει πρόοδος κατά την επίσκεψή που ο ίδιος θα πραγματοποιήσει στην Αθήνα και τα Σκόπια.

 

«Είμαστε σε ένα κρίσιμο σημαντικό σταυροδρόμι στις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών και η διεθνής διάσταση έχει γίνει ιδιαίτερα σημαντική» τόνισε σε δηλώσεις του στην κρατική τηλεόραση ο μεσολαβητής των Ηνωμένων Εθνών Μάθιου Νίμιτς αναφορικά με το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ. Ο κ. Νίμιτς εξέφρασε την ελπίδα ότι οι δύο χώρες θα επιδείξουν «ηγετικές ικανότητες και δημιουργικότητα και θα προσπαθήσουν ώστε να υπάρξει πρόοδος» κατά την επίσκεψή που ο ίδιος θα πραγματοποιήσει στην Αθήνα και τα Σκόπια.

Επισήμανε επίσης ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει ανάγει το ζήτημα της ονομασίας στα σημαντικότερα θέματα της εξωτερικής της ατζέντας. «Από την αρχή έδωσε σημασία στο θέμα και μου έδωσε να καταλάβω ότι το αντιμετωπίζει με ιδιαίτερη σοβαρότητα» είπε τονίζοντας ότι σημαντική είναι η επιρροή του Έλληνα πρωθυπουργού με τις πρωτοβουλίες του στην περιοχή των Δυτικών Βαλκανίων.

«Ο Πρωθυπουργός έχει προσωπική επιρροή πέρα από το θέμα και στην ευρύτερη περιοχή των Δυτικών Βαλκανίων ως μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την «Ατζέντα 2014″ και τις πρωτοβουλίες του για τις διμερείς συναντήσεις». σημείωσε χαρακτηριστικά.

ΠΗΓΗ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s