ΓΑΛΛΙΑ / ΕΛΛΑΔΑ / ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ / Εξοπλισμοί

Στη Γαλλία το συμβόλαιο της αναβάθμισης των Mirage 2000H – Ανοίγει ο δρόμος για περαιτέρω εξοπλισμό των Ελληνικών Mirage!


Σε προχωρημένες διαπραγματεύσεις για την αναβάθμιση του στόλου των Mirage 2000H βρίσκονται Ινδία και Γαλλία. Το συνολικό κόστος της συμφωνίας αναμένεται να φθάσει τα RS 10.000 crore. Η κύρωση του προγράμματος αποτελεί επιτακτική απαίτηση του ίδιου του αρχηγού της αεροπορίας. Σύμφωνα με τα έως τώρα δεδομένα, τα πρώτα τέσσερα με έξι αεροσκάφη θα αναβαθμιστούν στη Γαλλία και τα υπόλοιπα 50 στην Ινδία. Τα αεροσκάφη θα εξοπλιστούν με νέα ηλεκτρονικά, όπλα και αισθητήρες, ενώ θα μεταφερθεί τεχνολογία στην HAL. Με τον εκσυγχρονισμό τους τα γαλλικά αεροσκάφη θα παραμείνουν σε υπηρεσία για άλλα 20 χρόνια. (Πηγή).

Το γεγονός είναι πολύ σημαντικό για την Ελλάδα αφού διατηρεί κι αυτή αεροσκάφη του τύπου. Η επιλογή της Ινδίας να μην αφήσει τα αεροσκάφη στη μοίρα τους, όπως δυστυχώς πράττει ο βασικός χρήστης, επιτρέπει την πιστοποίηση δίχως επιπλέον κόστος στο αεροσκάφος του συστήματος TopOwl-F (που περιλαμβάνεται στην ινδική περίπτωση), καθώς και άλλων συστημάτων ή όπλων. Ήδη, τα ινδικά Mig-29K έχουν προγραμματιστεί να φέρουν το ίδιο HMS.

Για το πρόγραμμα ενδιαφερόταν και το Ισραήλ. Τη γαλλική λύση όμως «έδειξε» η πρόταση τις προηγούμενες μέρες για εξοπλισμό των Mirage 2000 με τον πύραυλο ASRAAM. Υπολογίζεται ότι έως το Μάιο θα έχει υπογραφεί συμφωνία μεταξύ των δύο μερών. Πρέπει να επισημανθεί ότι τα ινδικά αεροσκάφη αξιοποιούν και ισραηλινά / ρωσικά όπλα.

ΠΗΓΗ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s