ΓΕΡΜΑΝΙΑ / ΕΛΛΑΔΑ

Γερμανία: «Δε χρωστάμε αποζημιώσεις στην Ελλάδα»


 

Η γερμανική κυβέρνηση απέρριψε τις κατηγορίες σύμφωνα με τις οποίες η Γερμανία οφείλει ακόμα στην Ελλάδα τις αποζημιώσεις από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

«Οφείλω να απορρίψω τις κατηγορίες αυτές», δήλωσε ο Αντρέας Πέσκε, εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, επικαλούμενος παράλληλα τις συμφωνίες του 1960:

«Με βάση τη συμφωνία αποζημιώσεων του 1960, η Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας κατέβαλε αποζημίωση στην Ελλάδα ύψους 115 εκατομμυρίων γερμανικών μάρκων (περί τα 58,8 εκατ. ευρώ) για τη ζημία που προκλήθηκε από τον ναζισμό. Μια συζήτηση για το παρελθόν δεν βοηθά καθόλου στην επίλυση των προβλημάτων της Ελλάδας και δεν έχει καμία σχέση με τη σημερινή κρίση», πρόσθεσε. Σύμφωνα με τον κ. Πέσκε, οι Ελληνες που υποχρεώθηκαν σε καταναγκαστική εργασία υπό το ναζιστικό καθεστώς αποζημιώθηκαν επίσης στο πλαίσιο του ιδρύματος «Μνήμη, ευθύνη και μέλλον» το οποίο κατέβαλε περί τα 4,4 δισ. ευρώ σε 1,7 εκατομμύρια πρώην εργαζόμενους σε καταναγκαστικά έργα σε περισσότερες από 100 χώρες.

Παράλληλα, η Γερμανία χορήγησε μετά το 1960 βοήθεια ύψους «περίπου 32 δισ. γερμανικών μάρκων (16,3 δισ. ευρώ) στην Ελλάδα σε διμερές και ευρωπαϊκό επίπεδο, για να υποστηρίξει την ενσωμάτωση της Ελλάδας στην ευρωπαϊκή οικονομική κοινότητα, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών.

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης Ούλριχ Βίλεμ, απαντώντας στον δήμαρχο της Αθήνας Νικήτα Κακλαμάνη και τον πρόεδρο της Βουλής Φίλιππο Πετσάλνικο, οι οποίοι εξέφρασαν την οργή τους για την προσβλητική στάση γερμανικών ΜΜΕ απέναντι στην Ελλάδα, επικαλέσθηκε «την ελευθερία του Τύπου».

ΠΗΓΗ

One thought on “Γερμανία: «Δε χρωστάμε αποζημιώσεις στην Ελλάδα»

  1. Αγαπητέ Λουκά, επειδή έχουν πεθάνει οι Έλληνες συνεργάτες των SS, τώρα δεν μπορούν να εκβιάζουν πλέον οι Γερμανοί με αποκαλύψεις, όπως έκαναν τόσα χρόνια. Ιδού ποιοί έφτιαξαν την προίκα της δεσποινίδος, και ποιοί διώρησαν τον Πλέυρη μισθωτό πνευματικό πατέρα στρατού και ατυνομίας:
    http://el.wikipedia.org/wiki/Τάγματα_Ασφαλείας
    Εδώ που φτάσαμε αυτοί μας έφεραν, μαζί με τον γέρο Παπανδρέου, τον γέρο Πάγκαλο, τον Γέρο Καραμανλή (ρε επανάληψη που φάγαμε!). Έπεσε η χώρα στα χέρια των αχρήστων. Μάθε και για τη ΔΕΜΕ. Η μόνη υπηρεσία για την οποία δεν ήθελες χαρτί κοινωνικών φρονημάτων. Η ΔΕΜΕ πούλησε τους ικανότερους, για λίγες χιλιάδες δολάρια το κεφάλι, όπως πούλησε και η Φρειδερίκη τα χιλιάδες παιδάκια των ανταρτών.
    15000 αναπήρους της Αλβανίας έσφαξαν οι Ταγματασφαλήτες. Οι ίδιοι οι βασανιστές της Γκεστάπο ήταν και στην Μακρόνησο, οι ίδιοι και στην χούντα. Τι κορμί και τι εθνικός κορμός να σου μείνει μετά; Η σαβούρα και οι ανάπηροι; Από τις στάχτες μας γυρεύουμε ελπίδα. Αγαπητοί μου, η Ελλάδα δεν θα βρει σωτηρία αν δεν δωθεί η εξουσία σε αυτούς που αδικήθηκαν. Οι αριστεροί και οι πολυθεϊστές είναι το μέλλον της Ελλάδας, και οι μόνοι που μπορούν να χτίσουν κάτι. Οι υπόληποι όλοι έιναι βλήματα.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s