ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Φθάνει σήμερα στην Αθήνα ο Μάθιου Νίμιτς για συνομιλίες με την Ελληνική κυβέρνηση


Στην Αθήνα φτάνει σήμερα, Πέμπτη, ο ειδικός μεσολαβητής του ΟΗΕ για το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ Μάθιου Νίμιτς, για συνομιλίες με την ελληνική κυβέρνηση. Ο κ. Νίμιτς ξεκαθάρισε, από τα Σκόπια όπου βρέθηκε, ότι δεν κομίζει νέα πρόταση, αλλά έχει «κάποιες ιδέες οι οποίες μπορούν να δώσουν ώθηση στη διαδικασία».

Στη διάρκεια της παραμονής του στα Σκόπια, ο κ. Νίμιτς συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ Νίκολα Γκρούεφσκι και τον υπουργό Εξωτερικών της χώρας, Αντόνιο Μιλόσοσκι.

«Δεν κομίζω πρόταση, διότι πρέπει να συζητήσω στις πρωτεύουσες των δύο χωρών και να δούμε πού βρισκόμαστε. Έχω κάποιες ιδέες οι οποίες μπορούν να δώσουν ώθηση στη διαδικασία» δήλωσε ο κ. Νίμιτς πριν την έναρξη των συναντήσεών του στα Σκόπια.

«Η διεθνής κοινότητα επιθυμεί την επίλυση του ζητήματος το οποίο δεν περιορίζεται στην περιφερειακή και διμερή του διάσταση, αλλά έχει πολλές πτυχές και πρέπει να δούμε τι μπορούμε να επιτύχουμε» υποστήριξε ο κ. Νίμιτς, υπογραμμίζοντας:

«Νομίζω ότι οι δύο πλευρές μπορούν να φθάσουν σε μία λύση σε σύντομο χρονικό διάστημα. Όταν γίνεται λόγος για νέες ιδέες, θέλω να επισημάνω ότι το πρόβλημα είναι γνωστό και εξετάζεται αρκετά χρόνια. Κανείς δεν πρέπει να αναμένει ότι μπορεί να υπάρξει κάποια μαγική κίνηση με την οποία θα επιλυθεί αυτομάτως το ζήτημα. Πρέπει να αντιμετωπίσουμε τη βαρύτητα του προβλήματος και να το επιλύσουμε. Αυτό προϋποθέτει την ύπαρξη πολιτικής δράσης από τις δύο πλευρές».

πηγη 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s