ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ

Μέλι – γάλα στη Βουλή με τον γερμανό πρεσβευτή


«Δεν ζητάμε να δώσουν οι γερμανοί φορολογούμενοι από το υστέρημά τους χρήματα για εμάς.

Εκείνο που η Ελλάδα χρειάζεται, όπως και κάθε χώρα της ΕΕ, είναι η αλληλεγγύη και η στήριξη για να μπορέσει να αποκρούσει η χώρα μας αυτή την επίμονη επίθεση που γίνεται σε βάρος της από τους κερδοσκόπους των διεθνών αγορών» δήλωσε ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Φ. Πετσάλνικος μετά την ημίωρη συνάντηση που είχε στο γραφείο του με τον πρεσβευτή της Γερμανίας στην Αθήνα κ. Βόλφγκανγκ Σουλτχάις με αφορμή τα ανθελληνικά δημοσιεύματα μέρους του γερμανικού Τύπου αλλά και τις δηλώσεις κατά της Ελλάδας ορισμένων πολιτικών και οικονομικών παραγόντων της Γερμανίας.

Στη συνάντηση, που έγινε έπειτα από πρωτοβουλία του Προέδρου της Βουλής, ο κ. Πετσάλνικος μετέφερε στον γερμανό πρεσβευτή τη δυσφορία των ελλήνων βουλευτών και την ανησυχία τους για την ιδιαίτερα αρνητική εικόνα που παρουσιάζεται για την Ελλάδα.

Από την πλευρά του, ο κ. Σουλτχάις σημείωσε ότι «τα δημοσιεύματα δεν θα πρέπει να συγχέονται με τα δημοσιεύματα των λοιπών ΜΜΕ της Γερμανίας που είναι κατά κανόνα σοβαρά και οι πληροφορίες τους είναι τεκμηριωμένες», ενώ δήλωσε ότι «ο πρόεδρος και εγώ είχαμε την κοινή πεποίθηση ότι αυτή η αντιπαράθεση των ΜΜΕ δεν θα μπορέσει να ζημιώσει την ελληνογερμανική σχέση». Και τόνισε ότι «η Γερμανία βρίσκεται σταθερά στο πλευρό της Ελλάδας ως φίλος και εταίρος»

πηγη

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s