ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Μήνυμα αλληλεγγύης στους Έλληνες από τη γερμανική Αριστερά


Την αλληλεγγύη τους στους Ελληνες εργαζόμενους και την αντίθεσή τους στα προσβλητικά δημοσιεύματα μερίδας του Τύπου εκφράζουν με ανακοίνωσή τους οι βουλευτές και ευρωβουλευτές του γερμανικού κόμματος Die Linke.Στην ανακοίνωση αναφέρεται μεταξύ άλλων: «Εκφράζουμε τον αποτροπιασμό μας για την άνευ προηγουμένου εκστρατεία που έχει ενορχηστρωθεί με στόχο την Ελλάδα. Η δύσκολη θέση της χώρας γίνεται αντικείμενο εκμετάλλευσης για την ενεργοποίηση προκαταλήψεων. Οι πολίτες της Ελλάδας, γυναίκες και άνδρες, κατασυκοφαντούνται, κατηγορούνται ότι είναι “κατά συρροή ψεύτες και ότι συστηματικά παραποιούν τα στατιστικά στοιχειά”, ότι συνεχώς κατεργάζονται “ύπουλες πολίτικες “. Οι Έλληνες δήθεν ζουν σ’ έναν “παράδεισο” απ τον οποίο “επειγόντως πρέπει να απαλλαγούμε ”. Στο στόχαστρο όμως των νεοφιλελεύθερων μέσων ενημέρωσης και πολιτικών παραγόντων δεν βρίσκεται μόνον η Ελλάδα».

Επίσης χαρακτηρίζουν προσβλητικό το να αποκαλούνται PIGS (γουρούνια) η Πορτογαλία, η Ιταλία, η Ελλάδα και η Ισπανία. «Αυτή η εκστρατεία έρχεται σε αντίθεση με βασικές αρχές της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης. Πολιτικοί παράγοντες και δημοσιογράφοι, που κατά τα άλλα δεν κουράζονται να επικαλούνται την “όλο και στενότερη Ευρωπαϊκή Ένωση” απευθύνονται στα χαμηλότερα ανθρωπινά ένστικτα καταστρέφοντας την αμοιβαία εμπιστοσύνη που αποτελεί την προϋπόθεση για την ειρηνική συμβίωση των ευρωπαϊκών λαών. Πάντα στην κρίση το κεφάλαιο αναζητά αποδιοπομπαίους τράγους που να εισπράττουν την οργή όλων εκείνων στην Ευρώπη που απειλούνται από κοινωνική περιθωριοποίηση. Με τον τρόπο αυτό επιδιώκουν να αποπροσανατολίσουν και να εξουδετερώσουν την κριτική στον καπιταλισμού» .

«Οι χώρες με πλεόνασμα πρέπει να ενισχύσουν αποφασιστικά την ζήτηση της εσωτερικής αγοράς και οι εργοδότες να παραιτηθούν από την επιθετική στρατηγική για τις εξαγωγές» αναφέρουν σε άλλο σημείο της ανακοίνωσης με την οποία καταδικάζουν την απόρριψη τέτοιων διεκδικήσεων από τη γερμανική κυβέρνηση η οποία «παίρνει το ρίσκο να θρυμματιστεί η Ευρωζώνη συνέπεια των αυξημένων πιέσεων».

Και καταλήγουν:

«Εκφράζοντας την υποστήριξη μας στο ελληνικό εργατικό κίνημα κρατάμε ζωντανές τις παραδόσεις της σοσιαλιστικής αλληλεγγύης. Ξέρουμε ότι η πάλη των Ελλήνων εργαζομένων για μια αξιοπρεπή και ανθρώπινη ζωή είναι και δική μας πάλη. Μόνον όταν οι εργαζόμενοι στις διαφορές ευρωπαϊκές χώρες καταφέρουν να μην έρχονται σε αντιπαράθεση μεταξύ τους, μόνον τότε μπορεί να υπάρξει μια στροφή προς μια άλλη, καλύτερη Ευρώπη».

πηγη

One thought on “Μήνυμα αλληλεγγύης στους Έλληνες από τη γερμανική Αριστερά

  1. Και που είναι οι φίλοι της Χρυσής Αυγής στη Γερμανία; Μόνο οι κομμουνιστές είναι φίλοι μας εκεί; Αυτά να τα βλέπουν οι Έλληνες φασίστες, Xρυσαυγίτες που έφτιαξαν και τραγούδι και λένε υπεράφανα: ο παππούς μου ήταν στα SS !!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s