ΕΛΛΑΔΑ

Προς τη μνήμη του εκλειπόντος Βύρωνα Θεοδωρόπουλου.


 

Με την είδηση του θανάτου του διακεκριμένου διπλωμάτη Βύρωνα Θεοδωροπούλου, δημοσιεύουμε για πρώτη φορά δυο φωτογραφίες του εκλειπόντος απο την εποχή που ήταν Γεν.Πρόξενος στην Κωνσταντινούπολη, πολλά πολλά χρόνια πρίν, και πριν τα γεγονότα του 1955 που κατέστρεψαν τον Ελληνισμό της Πόλης.

Στη φωτογραφία με τον τριτεύοντα στην είσοδο των Πατριαρχείων, αριστερά του ιερέα, και αμέσως δίπλα του ο ταγματάρχης Γρ.Μπονάνος, μετέπειτα Αρχηγός Ε.Δ. Ο Βύρωνας Θεοδωρόπουλος βρίσκεται αριστερά του ιερέα.

Δεξιά του ιερέα με τα γάντια ο τότε Αν/γός Δημ.Ισάδας, ο σημερινός Δημήτρης (Δ.Ι.) και διαχειριστής του blog μας. 

Στη δεύτερη φωτογραφία (δείτε πιο κάτω) η αποστολή με τον αείμνηστο Πατριάρχη Αθηναγόρα.

Αυτή πρέπει να ήταν και η τελευταία επίσκεψη στο Πατριαρχείο ενστόλων Ελλήνων αξιωματικών, και εγώ πρέπει να είμαι σίγουρα ο τελευταίος επιζων της φωτογραφίας (Δημήτρης), και το θεώρησα υποχρέωσή μου να τη δημοσιεύσω εδώ.

Φιλικά προς όλους τους επισκέπτες μας.

Δημήτρης – Δ.Ι.  –  Διαχειριστής του Greek National Pride

14 thoughts on “Προς τη μνήμη του εκλειπόντος Βύρωνα Θεοδωρόπουλου.

 1. Προς το Blog σας

  Ένα νέο blog γεννήθηκε με σκοπό να δώσει βήμα σε όλους τους Έλληνες ..Ένα Blog όπου μπορεί ο καθένας μας να γράφει ότι τον απασχολεί επώνυμα η ανώνυμα…ένα blog που δίνει την ευκαιρία σε όλους τους Έλληνες να πούνε όλα αυτά που μέχρι τώρα διστάζανε να πούνε .. Αν θέλεις και εσύ να κάνεις κάτι για όλη αυτή την απάτη που βλέπεις γύρο σου ..έλα μαζί μας …..Το Blog σου δίνει την δυνατότητα να ακουστή η γνώμη σου σε ένα ευρύ κοινό χωρίς πολιτικούς ,κομματικούς ,εθνικούς, θρησκευτικούς, η άλλους περιορισμούς .
  Κάνε τώρα την αρχή έλα μαζί μας…………
  Οι απόψεις που θα γράφεις εδώ δεν λογοκρίνονται σε καμιά περίπτωση και δημοσιεύονται ακέραιες

  Ζητάμε και την δική σας στήριξη καθώς το Blog προωθεί τις απόψεις των Blogger και των πολιτών, και όχι δικές μας…..

  http://www.ksipnistere.blogspot.com

  http://www.ksipnistere.gr

 2. Φίλοι του ιστολογίου,

  όπως όλοι θα καταλάβατε και από τις φωτογραφίες ο Δημήτρης που έχουμε μαζί το ιστολόγιο είναι «γεμάτος» από χρόνια και εμπειρία.

  Εύχομαι να συμφωνεί ώστε να αναρτήσουμε στο μέλλον και άλλες τέτοιες φωτογραφίες που έχει και είναι πολύ ενδιαφέρουσες (έχω δει μερικές).

  Από τη δική μου πλευρά αν αναρτήσω τίποτα δικές μου θα σας στεναχωρήσω…αλλά θα είναι έγχρωμες (χαχαχαχαχα).

  Δημήτρη ευχαριστούμε και να είσαι πάντα καλά.

  Φιλικά / Λουκάς

 3. Ευχαριστούμε πολύ Μάνθο.

  Δημήτρη από την ώρα που αναρτήσαμε τις φωτογραφίες σου έπεσε η επισκεψιμότητα.

  Να τις «ρίξω» να τελειώνουμε??? (μα φάτσα είναι αυτή?)

 4. Λουκά, καλησπέρα.
  Μου φαίνεται ότι ζηλεύεις τον Δημήτρη
  γιατί είναι πιο έμπειρος από σένα και έχει περισσότερους fan!
  Μην πτοείσαι όμως, γιατί αφού κάνετε παρέα… θα πάρεις λίγη από την λάμψη του και συ 🙂

  Βλέπεις τι αναγνωσιμότητα σας χαρίζουν οι γνώσεις και οι φωτογραφίες του! Και σ’ ανώτερα, Δημήτρη. Μην παραλείψετε να μας δείξετε και άλλες φωτογραφίες από το ιστορικό παρελθόν του Δημήτρη. Είναι σπουδαίος και έχει μεγάλη ιστορία πίσω, αλλά και μέλλον.
  Μπράβο, Δημήτρη. Την υγεία σου να έχεις!

  Πολλά κοχυλένια φιλιά και στους δυό σας 🙂

 5. Αγαπητέ Δημήτρη ζηλεύω τις εμπειρίες σου. Για χάρη της ιστορίας μπορείς να μας εξηγήσεις ποιός ο λόγος της επίσκεψης τόσων αξιωματικών στο Οικουμενικό Πατριαρχείο ;Η ημερομηνία, όπως διάβασα στην δεύτερη φωτογραφία, είναι 20-1-1954. Βρε παιδί μου ήμουν τότε 7 χρονών παιδί ! Ο μακαρίτης Θεοδωρόπουλος ήταν Πρόξενος στην Πόλη ; Στην φωτογραφία πίσω σας πρέπει να είναι ο πρόεδρος της Τουρκίας ο Τζελάλ Μπαγιάρ που που ενοχοποιείται για τα γεγονότα του Σεπτέμβρη του 1955.
  Πονηράδα του Αθηναγόρα να σας στήσει εκεί , ώστε αν δουν τη φωτογραφία οι Τούρκοι, να θαυμάσουν την νομιμοφροσύνη του. Αυτά δεν απέτρεψαν τα δραματικά γεγονότα που επακολούθησαν.

 6. Αγαπητέ φίλε Γιώργο.
  Στο Οικουμενικό Πατριαρχείο βρεθήκαμε κατα τη διάρκεια του ταξειδιού μας..πρός Κορέα.Το αμερικανικό μεταγωγικό μας έπρεπε να αφίσει κατι Τούρκους εκεί.Ο Θεοδωρόπουλος ήταν πράγματι τότε πρόξενος στη Πόλη και φυσικά προθυμότατα μας ξενάγησε όπου μπορούσε.Μόνο στην Αγια Σοφιά δεν μπορέσαμε να μπούμε λόγω του προχωρημένου της ώρας,και παρά τη προσφορά «μπαξίς» απο τον πρόξενο(την επεσκεύθηκα πολύ αργότερα σε άλλο μου ταξείδι)Στη φωτογραφία πισω πράγματι τότε ήταν στο μοναδικό δωμάτιο -γραφείο τότε του Πατριάρχη ο εκάστοτε πρόεδρος του Τουρκικού κράτους.Σε σχετική αυθαδονταηλίκιτη ερώτηση ενός από εμάς(αυτούς εκεί τι…τους έχετε;)ο Αθηναγόρας απήντησε»αυτοί είναι εκεί γιατί πρέπει να είναι»Τότε το Πατριαρχείο είχε καταστραφεί απο πυρκαγιά και είχε μείνει ενα μικρό κτιριο,που υπαρχει ακόμα σήμερα,δίπλα στο τεράστιο σημερινό κτίριο που κατόπιν προσωπικής αδειας του προέδρου Τ.Οζάλ εκτισε ο βιομήχανος Αγγελλόπουλος.Σήμερα οι φωτογραφίες των επισκεπτών παίρνονται στη μεγαλοπρεπή αίθουσα της Παναγίας κάτω απο ενα εικόνισμα. Δημήτρης

 7. Ευχαριστώ happyshelly για τα καλά σου λόγια αλλά και για το «μεγάλο μέλλον» που με περιμένει.Βέβαια θα εννοείς στον «αλλο»κόσμο!!χα..χα.. Δημήτρης

 8. Δημήτρη μου,
  καλησπέρα.
  Σίγουρα δεν εννοούσα αυτό…
  Εσύ νιώθεις πιο νέος από μας
  και βρίσκω πολύ πιθανόν να μείνεις εδώ,
  περισσότερο από μας.
  Το λέει η ψυχούλα σου 😉

  Πολλά φιλιά!

 9. ΧΑ…χα.. ευχαριστώ,δεν τρέχει τίποτα,καλαμπούρι έκανα..ευχαριστώ για τα φιλιά!!! Δημήτρης.

 10. Τώρα ειλικρινά!Έπεσα από τα σύννεφα!Συγχαρητήρια για το ιστολόγιο και φυσικά συγνώμη αν πειράζουν αυτά που λέω για την θρησκεία αλλά όλα αυτά που αναφέρω λίγο πολύ τα έχω ψάξει!Θα προσπαθώ όσο μπορώ να μην αναφέρομαι από εδώ και εμπρός σε αυτό το θέμα!Και πάλι συγχαρητήρια!!!!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s