ΓΕΡΜΑΝΙΑ / ΕΛΛΑΔΑ / OIKONOMIA

«Οι Γερμανικές αποζημιώσεις δεν παραγράφονται»


…συμφώνησαν Μανώλης Γλέζος και Λόταρ Μπίσκι.

 

«Οι απαιτήσεις του ελληνικού λαού, όπως έχουν έως τώρα καταγραφεί -επανορθώσεις, αναγκαστικό δάνειο, αρχαιολογικοί θησαυροί, αποζημίωση θυμάτων- δεν παραγράφονται», τόνισαν κατά τη συνάντησή τους, ο Μανώλης Γλέζος και ο πρόεδρος του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς, Λόταρ Μπίσκι.

Ο Μανώλης Γλέζος ευχαρίστησε τον Λόταρ Μπίσκι για όλες τις ενέργειες που έχει κάνει ως τώρα η Γερμανική Αριστερά (Die Linke) για το θέμα αυτό και για την ολόπλευρη συμπαράστασή του στους αγώνες για τη λύση του.

Οι δυο τους συμφώνησαν στα εξής:

1. «Οι απαιτήσεις του ελληνικού λαού, όπως έχουν έως τώρα καταγραφεί (επανορθώσεις, αναγκαστικό δάνειο, αρχαιολογικοί θησαυροί, αποζημίωση θυμάτων) δεν παραγράφονται.

2. Ο αγώνας θα συνεχιστεί αμείωτα, μέχρι να εξοφληθούν οι οφειλές της Γερμανίας προς την Ελλάδα.».

Οι κ. Μπίσκι και Γλέζος συμφώνησαν επίσης και ως προς την τακτική που πρέπει να ακολουθηθεί από δω και πέρα για την επίτευξη των σκοπών αυτών.

ΠΗΓΗ

3 thoughts on “«Οι Γερμανικές αποζημιώσεις δεν παραγράφονται»

  1. Αυτός ο Γλέζος, αθάνατος είναι; Ο άνθρωπος αυτός είναι υπεράνθρωπος. Τι ηλικία έχει; Δεν το βλέπουμε τι δυναμισμό έχει ακόμα, να πάρουμε και λίγο θάρρος;

  2. Ο Μανώλης Γλεζος γεννήθηκε στις 9 Σεπτ/βρίου 1922 στην Απήρανθο Νάξου,και ήλθε στην Αθήνα το 1935 όπου γράφτηκε στην Ανωτ.Εμπορική,σημερινό Οικ.{Πανεπιστήμιο.Στις 30 Μαρτίου 1941 μαζί με τον Απ.Σάντα σκαρφάλωσαν στην Ακρόπολη και κατέβασαν τη χιτλερική σημαία.Συνελήφθη απο τους Γεμανούς και εβασανίσθηκε,αφέθει ελεύθερος,ξανά μέσα απο τους Ιταλούς στις 21 Απρ.1943,και μετα 7 μισυ μήνες εδραπέτευσε.στις 21 Σεπ/βρίου του ιδίου ετους.Δημήτρης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s