Ε.Ε.

Μέτωπο Κύπρου-Ελλάδας-Γαλλίας-Γερμανίας στην Ε.Ε. κατά Τουρκίας


Mέτωπο Κύπρου-Ελλάδας-Γαλλίας-Γερμανίας στην Ε.Ε. με την υποβολή ένστασης από την πρώτη για πιθανή συμμετοχή της Τουρκίας σε ασκήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εμποδίζοντας σχετική προσπάθεια του ΝΑΤΟ.

Την πρόταση είχε υποβάλει ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Άντερς Φογκ Ρασμούσεν, στο πλαίσιο της άτυπης συνόδου των υπουργών Άμυνας της ΕΕ και των υποψηφίων προς ένταξη χωρών, στη Μαγιόρκα.

Την κυπριακή ένσταση στήριξαν η Ελλάδα, η Γερμανία και η Γαλλία.

Όπως δήλωσε ο Κύπριος υπουργός Άμυνας, Κώστας Παπακώστας, με παρέμβασή του προς τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ, επισήμανε ότι τα εμπόδια στις σχέσεις ΕΕ – ΝΑΤΟ δεν είναι θεσμικά, αλλά αποτέλεσμα της συμπεριφοράς της Τουρκίας, που αρνείται να αναγνωρίσει την Κυπριακή Δημοκρατία.

Ο K.Παπακώστας τόνισε ότι η πρόταση Ρασμούσεν δεν μπορούσε να γίνει αποδεκτή, τη στιγμή που η Τουρκία θέτει βέτο στην ένταξη της Κυπριακής Δημοκρατίας σε πολλούς οργανισμούς.

Ο Κύπριος υπουργός δεν απέκλεισε, πάντως, το ενδεχόμενο το ΝΑΤΟ να επαναφέρει την πρόταση σε νέα συνάντηση των «27», επιδιώκοντας συνεργασία της Τουρκίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση.πηγη

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s