Κύπρος

ΥΠΕΞ Κύπρου – ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ


Αν η τουρκοκυπριακή πλευρά θέλει μια γρήγορη πρόοδο (στο Κυπριακό), τότε θα πρέπει να είναι εποικοδομητική στις συνομιλίες, δήλωσε ο Υπουργός Εξωτερικών Μάρκος Κυπριανού, επισημαίνοντας, παράλληλα, ότι αυτό που έχει σημασία είναι η ουσία των συναντήσεων μεταξύ των ηγετών των δύο κοινοτήτων και όχι το πόσο συχνά γίνονται.

Κληθείς να σχολιάσει την χθεσινή συνάντηση μεταξύ του Προέδρου Χριστόφια και του Τ/κ ηγέτη Μεχμέτ Αλί Ταλάτ κατά την οποία συζητήθηκε το κεφάλαιο της οικονομίας, ο κ. Κυπριανού είπε ότι « βεβαίως πρέπει να επεκταθούν οι συνομιλίες και σε άλλα θέματα πέραν της διακυβέρνησης και ήταν σαφής η θέση του Προέδρου σε αυτό το ζήτημα».

Σημείωσε ότι « πρέπει να μπούμε και στην οικονομία και στα ευρωπαϊκά ζητήματα και βεβαίως υπάρχει πάντα και το θέμα του περιουσιακού για το οποίο έγιναν πολλές συναντήσεις αλλά ακόμα δεν έχει υπάρξει σύγκλιση».

Ανέφερε, επίσης, ότι «υπάρχουν και άλλα πολύ σημαντικά ζητήματα τα οποία αν και συζητήθηκαν οι θέσεις των δύο πλευρών απέχουν πάρα πολύ, όπως είναι τα θέματα της ασφάλειας, των εποίκων και των εδαφικών αναπροσαρμογών».

Κληθείς να σχολιάσει το αίτημα του Τ/κ ηγέτη Μεχμέτ Αλί Ταλάτ για περισσότερες συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια, ο κ. Κυπριανού είπε ότι «η συχνότητα των συναντήσεων δεν είναι τόσο σημαντική όσο η ουσία των θέσεων που θα λαμβάνονται και θα παρουσιάζονται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων».

πηγη

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s