ΑΛΒΑΝΙΑ / ΔΙΕΘΝΗ / Τουρκία

Επίσκεψη τουρκικού υποβρυχίου στην Αλβανία.


To τουρκικό υποβρύχιο ΤCG Dolunay (S-352) Tύπου 209/1200 αγκυροβόλησε χθες στο λιμάνι του Δυρραχίου μετά το τέλος της ΝΑΤΟικής άσκησης ΝOBLE MANTA 2010. Πρόκειται για το πρώτο υποβρύχιο που ελλιμενίζεται, μετά τη δεκαετία του ’90, σε λιμάνι της Αλβανίας. Το υποβρύχιο του Τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη στο πλαίσιο ενίσχυσης των σχέσεων μεταξύ των Στόλων των δύο χωρών.

Το 1994 υπεγράφη στην Άγκυρα αμυντική συμφωνία βάσει της οποίας «σε περίπτωση ένοπλης επίθεσης από τρίτη χώρα τα δύο μέρη θα καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια προς ανάσχεση όλων των συνεπειών που αυτή θα δημιουργήσει επωφελούμενοι και από τις δυνατότητες που παρέχονται από τους διεθνείς οργανισμούς» ενώ το 2000 εγκαινιάστηκε παρουσία του Αρχηγού του τουρκικού Γενικού Επιτελείου Ηuseyin Kivrikoglu η μεγάλη ναυτική βάση της Πανόρμου, η οποία ολοκληρώθηκε με δαπάνη ύψους $10 εκατ. και τεχνική βοήθεια από τη Τουρκία και έχει δυνατότητες ελλιμενισμού μεγάλου αριθμού πλοίων, κέντρου εκπαίδευσης και ναυπηγείου, ολοκληρώνοντας έτσι τη στρατηγική προσέγγιση της Αλβανίας.

ΠΗΓΗ

One thought on “Επίσκεψη τουρκικού υποβρυχίου στην Αλβανία.

 1. To τουρκικό υποβρύχιο ΤCG Dolunay (S-352) Tύπου 209/1200 αγκυροβόλησε χθες στο λιμάνι του Δυρραχίου

  Το 1994 υπεγράφη στην Άγκυρα αμυντική συμφωνία βάσει της οποίας “σε περίπτωση ένοπλης επίθεσης από τρίτη χώρα τα δύο μέρη θα καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια προς ανάσχεση όλων των συνεπειών που αυτή θα δημιουργήσει.

  το 2000 εγκαινιάστηκε παρουσία του Αρχηγού του τουρκικού Γενικού Επιτελείου Ηuseyin Kivrikoglu η μεγάλη ναυτική βάση της Πανόρμου, η οποία ολοκληρώθηκε με δαπάνη ύψους $10 εκατ. και τεχνική βοήθεια από τη Τουρκία και έχει δυνατότητες ελλιμενισμού μεγάλου αριθμού πλοίων, κέντρου εκπαίδευσης και ναυπηγείου, ολοκληρώνοντας έτσι τη στρατηγική προσέγγιση της Αλβανίας.

  Τι κάναμε εμείς γι’ αυτά όλα;
  Συντηρούμε την Αλβανική οικονομία με νύχια και με δόντια ακόμα και τώρα που το πλοίο της οικονομίας μας βουλιάζει.
  Καλά να πάθουμε και εις κατώτερα!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s