ΕΛΛΑΔΑ

Ολοκληρώθηκαν οι πορείες στο κέντρο της Αθήνας


Χωριστά συλλαλητήρια και πορείες πραγματοποίησαν το απόγευμα στο κέντρο της Αθήνας η ΑΔΕΔΥ και το ΠΑΜΕ, αντιδρώντας στα νέα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

Κατά τη συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ στα Προπύλαια, οι διοργανωτές κάλεσαν τους εργαζόμενους στο Δημόσιο, τα Ν.Π.Δ.Δ. και τους Ο.Τ.Α. να διαμαρτυρηθούν, κάνοντας λόγο για στοχοποίηση των δημοσίων υπαλλήλων που οδηγεί στην εξαθλίωση των ήδη χαμηλότερων σε όλη την Ευρώπη μισθών. Προβλέπει μάλιστα διάλυση δημοσίων υπηρεσιών και βαθιά, παρατεταμένη ύφεση και ανεργία.Στο συλλαλητήριο παρευρέθηκε αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής τον Αλέξη Τσίπρα καθώς και αντιπροσωπία της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. Ακολούθησε πορεία προς το Σύνταγμα.Το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα ολοκληρώθηκε με την πορεία από την πλατεία Συντάγματος διαμέσου της Πανεπιστημίου – Ομονοίας προς το υπουργείο Εργασίας. 

Α. Παπαρήγα: Μπορούμε να τους σταματήσουμε, είμαστε οι περισσότεροι

Η Γενική Γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, που παραβρέθηκε στο Σύνταγμα δήλωσε πως «όταν όλοι αυτοί οι κύριοι μιλούν για εθνική κυριαρχία της Ελλάδας, ένα πράγμα τους ενδιαφέρει, η κυριαρχία της πλουτοκρατίας». Μπορούμε να τους σταματήσουμε, πρόσθεσε, είμαστε οι περισσότεροι.

Οι ομιλητές κ.κ. Μιχάλης Μακριδάκης από τους απολυμένους της Ολυμπιακής, Πάσουλας Γιάννης από την Ομοσπονδία Οικοδόμων, Δημήτρης Θεοδώρου από την Ομοσπονδία Ιματισμού και Κατσιώτης Χρήστος από την Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ κάλεσαν νωρίτερα τους διαδηλωτές να περιφρουρήσουν την αυριανή απεργία από τις 12 σήμερα τα μεσάνυχτα στα εργοστάσια και από νωρίς το πρωί σε όλους τους χώρους εργασίας. Τόνισαν ότι πρέπει να να πλημμυρίσει η Αθήνα γιατί πρέπει να δοθεί μια μαχητική αποφασιστική απάντηση στην κυβέρνηση και στο κεφάλαιο. Πρόσθεσαν ότι τα μέτρα δεν είναι προσωρινά αλλά μόνιμα, ότι οι όποιες σημερινές κατακτήσεις επιτεύχθηκαν με αίμα και αγώνες και ότι το εργατικό κίνημα δεν θα επιτρέψει την απώλειά τους.

Πορείες και στη Θεσσαλονίκη

Δύο πορείες πραγματοποίησαν στο κέντρο της Θεσσαλονίκης εργαζόμενοι στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα και συνταξιούχοι, διαμαρτυρόμενοι για τα νέα μέτρα της κυβέρνησης.

Στην πορεία που ξεκίνησε από το άγαλμα του Ελ. Βενιζέλου συμμετείχαν η Ενωση Δημοσιοϋπαλληλικών Οργανώσεων, η συνδικαλιστική παράταξη «Αυτόνομη Παρέμβαση» που πρόσκειται στο ΣΥΡΙΖΑ και Σωματεία από τον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα.

Στην άλλη πορεία, η οποία ξεκίνησε από τη γενική γραμματεία Μακεδονίας συμμετείχαν το ΠΑΜΕ και οργανώσεις συνταξιούχων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

One thought on “Ολοκληρώθηκαν οι πορείες στο κέντρο της Αθήνας

  1. ‘’Θέμιδα’’ ‘’τρύπια’’….!

    ( …..’’Κλώσες’’ — ‘’Θέμιδος’’ Μαντάμες….,
    στρινγκς σας πρέπουνε και ‘’λάμες’’….,
    ‘’τους πατήσατε το γκάζι’’….,
    θα σας γίνουν ‘’καμικάζι’’….! )

    …..Ένας ο νόμος….,
    δυο οι παράνομοι….,
    δύο οι κλέφτες….,…..
    ένας δικάζει….,
    μα την απόφαση
    άδικη βγάζει….!

    Ο πρώτος κλέφτης
    μικρό κλεφτρόνι….,
    κλοπή του άσημη….,…..
    ‘’τον βάζει μέσα’’….,
    λεφτά δεν έχει
    να εξαγοράσει,
    και, την ποινή του….,…..
    ‘’σχολειό’’ η ‘’στενή’’ του….!

    Κι ο άλλος ‘’Σούπερ’’….,
    Κλέφτης με μέσον
    και ‘’σικ’’ τερτίπια….,…..
    και, δικαστή του
    εξαγοράζει…..
    και μένει έξω….,
    να συνεχίζει
    ‘’«τ’ άγιο –του έργο…..»’’….,…..
    ‘’Θέμιδα’’ ‘’τρύπια’’….!

    ………………………………………………

    Οι ‘’στενές’’….. για τους ‘’στενούς’’….!

    …..Τρύπιους νόμους, να, θεσπίζουν
    οι της ‘’Θέμιδος’’ Μαντάμες….,
    μα….. ιδιόμορφες οι τρύπες….,
    που χωρούν, μόν’, τους ‘’χοντρούς’’….,
    τους καθελογής αλήτες…..
    κι όχι τους λογής ‘’στενούς’’….!

    Λεν…., «Η αλήθεια και το λάδι,
    πάντα, βγαίνουν από πάνω…..»….,
    μα, ‘δω, να, ‘’τη βγάζουν λάδι’’
    οι μαφιόζοι κι αρχικλέφτες…..
    κι έξω, πάντα, παραμένουν….,
    ‘’τίμιοι….. ‘δω και σ’ ουρανούς’’….,…..
    οι ‘’στενές’’….. για τους ‘’στενούς’’….!

    Έχουν ‘’μέσα’’….. κι είναι έξω….,
    τα γκουβέρνα είν’ δικά –τους….,
    που ‘’τους βγάζουν’’ τα ‘’Κανάλια’’….,
    που ‘χουν ιδιοκτησιά –τους….,
    κι όχι, δα…., στις εκλογές….,
    οι λαοί…., που ‘ν’ να τους κλαις….!…..

    …………………………………

    Αέρα εμαγείρευε…., μη τρέχα….. και μη γύρευε….!

    …..Μπαίνουν σε Κόμματα….,
    ‘’καραβανάδες’’
    και κομματόσκυλα….,
    πατούν σε πτώματα…..
    και πλούσιοι να ‘τοι….,
    κομπινοχρήματοι….,
    στην Εξουσιόσκαλα….!

    Κι είν’ ανεξέλεγκτοι….,…..
    ποιος να ελέγξει
    σ’ αλάνα ξέφραγη….,…..
    σ’ Ελλάδα….. ανέλλαδη…..
    το ‘’πόθεν έσχες’’
    πρόστυχο μύθευμα…..
    κι η ‘’Θέμις’’ άπραγη….!

    …..Αέρα εμαγείρευε….,
    μη τρέχα….. και μη γύρευε….,…..
    άξια στα θυελλοβρόχια….,
    λαουτζίκια, ρε, μαζόχια….!…..

    ‘’Γεια’’….. και….. γελά καλύτερα….. όποιος γελά….. μεταθανάτια….:

    Αλέξανδρος Ζήβας,
    URL : http://www.alexandros-zivas.gr
    ….: αποκαλυπτικές ΑΠΟΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ όλων των αποκωδικοποιητέων…..

Σχολιάστε