ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Τέλος στην συμμετοχή πολιτών στις πασχαλινές εορταστικές εκδηλώσεις των Ενόπλων Δυνάμεων!


Kάποιοι κύκλοι – ελπίζουμε όχι η πλειοψηφία – της κυβέρνησης εμμένουν σε μία τακτική  αποκοπής του ελληνικού Λαού από τις Ένοπλες Δυνάμεις. Μετά από την κατάργηση ακόμα και των παρελάσεων με πεζοπόρα τμήματα στις επαρχιακές πόλεις, για να μην «μολυνθούν» οι κάτοικοι τους από το στρατιωτικό χαρακτήρα των Ενόπλων Δυνάμεων, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Αμύνης αποφάσισε την περικοπή των εορταστικών εκδηλώσεων για το Πάσχα στα στρατόπεδα όλης της χώρας.

Πιο συγκεκριμένα για πολλές δεκαετίας ήταν έθιμο τα στρατόπεδα σε όλη την χώρα να είναι ανοικτά εκείνη την ημέρα για να μπορεί να εορτάσει ο Λαός με τα στρατευμένα του παιδιά. Δυστυχώς όμως η νέα προοδευτική και πλουραλιστική διακυβέρνηση της χώρας θεώρησε ότι θα μπορούσε να ξεκινήσει τις περικοπές από τον εορτασμό αυτής της σημαντικής για τους Έλληνες ημέρα.

Όπως λέει η ανακοίνωση του υπουργείου, θα παρατίθεται από δω και πέρα (όχι μόνο για φέτος λόγω της οικονομικής κρίσης, αλλά για πάντα) εορταστικό γεύμα, μόνο στο προσωπικό που βρίσκεται σε υπηρεσία και θα μπορούν να συμμετέχουν εφόσον το επιθυμούν και τα μέλη της οικογένειας των εν υπηρεσία προσωπικού. Επιπλέον στην εκδήλωση θα μπορεί να συμμετάσχει και η διοίκηση της μονάδας.

Όπως γίνεται αντιληπτό την ημέρα εκείνη τα περισσότερα στελέχη των μονάδων καθώς και το μεγαλύτερο ποσοστό των στρατευμένων, θα έχουν λάβει την πασχαλινή τους άδεια. Έτσι μία παραδοσιακή εορταστική συνεύρεση του Λαού και των Ενόπλων Δυνάμεων, χάνει το λαϊκό και θρησκευτικό της χαρακτήρα. 

Αυτό που πάντα διέκρινε τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις ήταν η απουσία κάθε ελιτίστικης αντίληψης και η ταύτιση και η σύνδεση τους με τον Λαό και το Έθνος. Δυστυχώς κάποιοι πιστεύουν ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις θα πρέπει να μπουν σε καθεστώς κοινωνικής απομόνωσης, δημιουργώντας στεγανά μεταξύ του Λαού και των Ενόπλων Δυνάμεων, χρησιμοποιώντας ως επιχείρημα αστείες πραγματικά δικαιολογίες.

Όσο και αν κάποιοι νομίζουν ότι αυτό είναι δείγμα εκσυγχρονισμού κάνουν λάθος. Όλες οι πρόσφατες δημοσκοπήσεις, αποδεικνύουν ότι ο Λαός εμπιστεύεται τις Ένοπλες Δυνάμεις περισσότερο από όλους τους άλλους θεσμούς και θα βρίσκει πάντα τρόπο να εκφράζει αυτό το συναίσθημα όσο και αν κάποιοι προσπαθούν να του το στερήσουν.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

7 thoughts on “Τέλος στην συμμετοχή πολιτών στις πασχαλινές εορταστικές εκδηλώσεις των Ενόπλων Δυνάμεων!

 1. Καλά λέει ο Bas. Γλυτώνουν το κουπί πολλοί, κυρίως στρατεύσιμοι από τις αγγαρείες, για να φάνε διάφοροι «επίσημοι» που αρέσκονται στις τυπικούρες και στις γκλαμουριές.
  Αν θέλουν πραγματική επαφή της κοινωνίας με το στρατό, υπάρχουν προσφορότεροι τρόποι:
  Ανοιχτά στρατόπεδα και κατάλληλη «διαφήμιση» στους νέους απ’ τα σχολεία ακόμα, δημιουργική κι ενδιαφέρουσα θητεία, προσφορά του στρατού σε καταστάσεις ανάγκης και σωστή διαχείριση και μετεκπαίδευση της εφεδρείας μετά την απόλυση.
  Αυτός είναι ο ρόλος του και όχι τα πανηγύρια!

 2. ΚΛΑΙΝΕ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΠΑΠΑΔΕΣ ΠΑΡΑΤΕΧΑΜΕΝΟΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΤΡΩΝΕ ΤΣΑΜΠΑ

 3. δεν ειναι σοβαρό αυτό το θέμα/¨? ΕΙΝΑΙ ΣΟΒΑΡΟΤΑΤΟ!!! Κάθε Πάσχα όλοι οι στρτατιωτικοί στέκονται σούζα για να προετοιμάσουμε το πασχαλινό τραπέζι λες και εμείς δεν έχουμε οικογένειες… για να έρθουν οι κάθε λογής τυρχάπαστοι να ΦΑΝΕ τον αγλέωρα! και μέσα σε αυτούς και όλοι οι πολίτες… Βρε Bas και είσαι παράσιτο σαν όλους αυτούς που μας κυβερνούν και απομυζούν και το αίμα μας , πολίτης Έλλην? Ε/ βρε Bas?

 4. oi στρατεύσιμοι είναι και αυτοί στον ίδιο κύκλο με όλους εμάς που έχουμε ασχοληθεί με το μενού του πάσχα για να τρώνε τα ΛΑΜΟΓΙΑ…

 5. Αγαπητέ μου γιάννη. Μάλλον έκανες λάθος στο όνομα του σχολιαστή. Εγώ είμαι που είπα οτι ευτυχώς που κόπηκαν τα καραγκιοζιλίκια διότι είμαι πολλάκις θύμα του εθίμου.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s