ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ / Εξοπλισμοί

Αμυντικά θέματα.


 

Σε τι οφείλεται η μη πλήρωση, εισέτι, της θέσης του γενικού διευθυντή Εξοπλισμών και αναπληρωτή διευθυντή 5 μήνες μετά την ανάληψη της εξουσίας από τους κ. Βενιζέλο και Μπεγλίτη;

Η απορία λύθηκε με τη θριαμβευτική επάνοδο στο Στράτευμα όλων των υπασπιστών των κ. Τσοχατζόπουλου και Παπαντωνίου, όπως αναλυτικά γράψαμε στο προηγούμενο φύλλο, με πρώτο τον Σμήναρχο Παπανικολάου που ανέλαβε μάλιστα διευθυντής του γραφείου του κ. Βενιζέλου.

Πυρομαχικά προς καταστροφή…

Επανέρχομαι σε παλαιότερο σημείωμά μου την ακρίβεια του οποίου απέτυχαν ν’ αμφισβητήσουν λυμεώνες των προμηθειών, ιδιοκτήτες offshore εταιρειών.

Η συνθήκη της ΟΤΑΒΑ (που υπογράψαμε) για την καταστροφή των αχρήστων πυρομαχικών, προέβλεπε ως πέρας του έργου το 2005. Ζητήσαμε τριετή παράταση στο τέλος της χρονιάς, τον Δεκέμβριο! Μας την έδωσαν. Το… χελωνοκίνητο υπουργείο Μεϊμαράκη άρχισε να κινεί τις διαδικασίες τον Ιούλιο του 2006!

Σήμερα περιμένουν την καταστροφή (μετά τις νάρκες) τα πυρομαχικά ΝΙΚΙ, πολλά του Στρατού και λιγότερα του ΠΝ και της ΠΑ. Τα περισσότερα είναι διαβρωμένα, σε άθλια κατάσταση στοιβαγμένα σε παραγκοειδείς αποθήκες.

Πρέπει να έχουν τα μάτια τους δεκατέσσερα οι αρμόδιοι στις προσφορές ώστε να μη φορτωθεί η υποχρέωση συσκευασίας – παλετοποίησης σε κληρωτούς ή ανειδίκευτους εργάτες. Είναι φοβερά επικίνδυνο. Απαιτούνται εξειδικευμένοι και καλοπληρωμένοι, εννοείται, πυροτεχνουργοί που θα τους πληρώσει ο εργολάβος. Και τα ξαρμάτωτα άρματα.

Από τότε που ανέλαβε τον θώκο ο κ. Βενιζέλος δεν παραλείπει, ανά δεκαπενθήμερο, να εκφράζει τον αποτροπιασμό του για την εγκατάλειψη, χωρίς πυρομαχικά, των αρμάτων LEO του 1,7 δισ. ευρώ, από τη ΝΔ.

Τα 5 χρόνια αφασίας, βέβαια, του κ. Μεϊμαράκη μοιάζουν με αιώνα μπροστά στους 5 μήνες του κ. Βενιζέλου που μόλις προ εβδομάδος («Η» 21/2) δήλωσε ξανά: «Δεν είναι λογικό να έχεις κάνει μια μεγάλη επένδυση στα άρματα και να καθυστερείς την υλοποίηση μιας πολύ μικρότερης που είναι τα βλήματα. Αυτό δεν έχει απολύτως καμία λογική».

Εφημερίδα: ΤΟ ΠΑΡΟΝ

One thought on “Αμυντικά θέματα.

  1. Ναι αλλά ακόμη πυρομαχικά γυόκ!!Μάπως πρεπει να περάσουν αλλα πεντε χρόνια για να κάνει τις ίδιες δηλώσεις ο επόμενος ΥΠΕΑ;Και τι εγινε πάλι με τα Γερμανικά πυροβόλα που θα υπεγραφετο η οριστική σύμβαση το Φεβρουάριο;Το μόνο που εχει αλλάξει απο την απραξία Μειμαράκη,είναι οι ατέλειωτες δηλώσεις του νεου υπουργού.Απο παραγγελιες τίποτα.Δημήτρης

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s