ΕΛΛΑΔΑ / OIKONOMIA

Γ. ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗΣ: «Δεν έχω να απολογηθώ για τίποτα»


Δεν έχω να απολογηθώ για τίποτα» τόνισε χαρακτηριστικά χθες ο πρώην υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, Γιώργος Αλογοσκούφης, ο οποίος υπεραμύνθηκε, για μία ακόμα φορά, την οικονομική πολιτική που άσκησε από το 2004 μέχρι και το 2008.

«Για την περίοδο 2004-2008 νομίζω ότι δεν έχω να απολογηθώ για τίποτα. Η οικονομία παρουσίασε εξαιρετικά υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης, ήταν μια 5ετία που μειώσαμε τα ελλείμματα κάτω από το 3%. Έπεσε η ανεργία κατά τέσσερις μονάδες, δημιουργήθηκαν 300.000 θέσεις εργασίας.

Η 5ετία αυτή ήταν μια καλή 5ετία» ανέφερε ο κ. Αλογοσκούφης, μιλώντας στο ραδιόφωνο του «Θέματος». Παράλληλα, σημείωσε ότι «έφυγα και αντικαταστάθηκα από τον κ. Παπαθανασίου γιατί δεν συμφωνούσα να πάρουμε πίσω μέτρα που είχαμε θεσπίσει» και συνέχισε: «Ο κ. Σουφλιάς εισηγείτο μια επεκτατική πολιτική για να αντιμετωπίσουμε την κρίση. Ακολουθήθηκε. Εγώ δεν θα απολογηθώ γι’ αυτήν».

Ο πρώην υπουργός Οικονομίας, ταυτόχρονα, επισήμανε ότι «εκτιμά και σέβεται» τον πρώην πρωθυπουργό, Κώστα Καραμανλή, με τον οποίο συνεργάστηκε δώδεκα χρόνια, ενώ σημείωσε ότι η εξεταστική επιτροπή για την οικονομία δεν έχει κανένα αντικείμενο. «Γίνεται για λόγους ρεβανσισμού και για να έχει κάποια άλλοθι το ΠΑΣΟΚ. Εγώ δεν έχω να φοβηθώ για τίποτα. Θα μιλήσω με στοιχεία όπως κάνω και σήμερα. Αν πάει η Ν.Δ. θα πάω και εγώ» συμπλήρωσε.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΚΑΤΣΙΟΣ / ΠΗΓΗ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s