ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Καθάρισαν τους… αντιφρονούντες


Τους καθάρισαν όλους… Δεν άφησαν κανέναν… αντιφρονούντα. Γύρισαν πάλι οι Ένοπλες Δυνάμεις πίσω. Στις ταμπέλες. Η αξιοκρατία ήταν απούσα στις φετινές κρίσεις.

 

Πρυτάνευσε η λογική των δικών μας παιδιών. Και αποστρατεύθηκαν ικανότατοι αξιωματικοί, που είχαν κάνει το λάθος να μην ανήκουν στη σημερινή πολιτική κατάσταση. Ούτε τα προσχήματα δεν κρατήθηκαν. Και οι αποστρατεύσεις έγιναν διά χειρός των ομογάλακτων. Ούτε ένα «όχι» δεν έλεγε το χαρτί. Το αντίτιμο της διατήρησης της καρέκλας. Μόνο που αυτό δεν ισχυροποιεί το στράτευμα και ούτε ενισχύει την ενότητα και την ομοψυχία των Ενόπλων Δυνάμεων, κύριοι Αρχηγοί…

Στην Πολεμική Αεροπορία αποστράτευσαν 12 ταξίαρχους. Όλοι πάρα πολύ ικανοί. Όλοι αποχρώσεως ΝΔ. Όπως και ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, που υπέγραψε το τέλος της καριέρας τους.
Μεταξύ των ταξιάρχων που αποστράτευσαν και οι Θ. Παπαδόπουλος και Γ. Τόσκας που κατά… σύμπτωση ήταν διευθυντής του Επιτελικού Γραφείου του πρώην Αρχηγού Γ. Αυλωνίτη, που έχει από χρόνια αποστρατευτεί.

Λέγεται ότι ρόλο σ’ αυτές τις αποστρατείες είχε ο ταξίαρχος Σάκης Παπανικολάου, υπασπιστής του Άκη και κατόπιν του Γιάννου, που στη συνέχεια τον έστειλε στην Ουάσινγκτον, ως ακόλουθο, και εκεί υπήρξε πρόβλημα και είχε παραπεμφθεί, με άγνωστη την κατάληξη εκείνης της υπόθεσης. Ο Παπανικολάου είχε αποστρατευτεί επί υπουργού Άμυνας Σπήλιου Σπηλιωτόπουλου και τώρα τον επανέφεραν.

Και στο Ναυτικό. Δεν ήταν διαφορετική η τακτική που ακολουθήθηκε στο Πολεμικό Ναυτικό. Τελικά, επιβεβαιώθηκε αυτό που γράψαμε στο προηγούμενο φύλλο μας. Ο επαναφερθείς αρχιπλοίαρχος Κρυονερίτης, που προήχθη σε υποναύαρχο, έγινε υπαρχηγός και προκειμένου να φθάσει εκεί φρόντισε να «φαγωθούν» όλοι οι συμμαθητές του. Ήταν ικανότατοι αξιωματικοί, με πολλά προσόντα οι αρχιπλοίαρχοι Παλιάτσος, Δεμίρης και Ανδροβιτσανέας.

Προχώρησαν όμως και στην αποστρατεία του διοικητή Φρεγατών αρχιπλοίαρχου Κων. Τσέτη, που είχε μόλις δύο χρόνια στην κρίσιμη αυτή θέση. Αμάρτημά του ότι είναι αδελφός της ιδιαιτέρας του πρώην υπουργού Άμυνας Βαγγέλη Μεϊμαράκη, Κλαίρης Σιαφάκα. Στον βωμό του νέου δόγματος;

Μια από τις ερμηνείες που δίδονται στο άγριο μαχαίρι που έπεσε με τις κρίσεις είναι ότι έγιναν στο πλαίσιο της αλλαγής του δόγματος στην αντιμετώπιση των τουρκικών προκλήσεων στο Αιγαίο, στον αέρα και στη θάλασσα. Και πλέον όλα θα γίνονται διά της… διπλωματικής οδού… Μόνο που δεν είδαμε η Τουρκία να κάνει το ίδιο…

Και στην Αστυνομία. Στο ίδιο πλαίσιο έγιναν και οι κρίσεις στην Αστυνομία, όπου, σύμφωνα με τους γνωρίζοντες πρόσωπα και πράγματα, τα 3/4 των αποστρατευθέντων ήταν προσκείμενοι πολιτικά στη ΝΔ.

ΠΗΓΗ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s