ΕΛΛΑΔΑ / ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ / OIKONOMIA

Πρωτοβουλία διαμεσολάβησης για τα πετρέλαια Καβάλας – Θάσου.


 

Συνάντηση με εκπροσώπους των Ελληνικών Πετρελαίων και της «Ενεργειακής Αιγαίου» είχε σήμερα ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Γιάννης Μανιάτης στα πλαίσια πρωτοβουλίας διαμεσολάβησης με στόχο να συνεχιστούν οι γεωτρήσεις στην περιοχή της Καβάλας-Θάσου.

Αντικείμενο της  συνάντησης ήταν η προώθηση του προγράμματος ερευνών στις περιοχές της Θάσου, μέσω της ολοκλήρωσης της συμφωνίας μεταξύ της «Ενεργειακής Αιγαίου» και της Καναδικής εταιρείας «Calfrac Well Services Ltd».  Η συμφωνία προβλέπει τη μεταβίβαση του ποσοστού συμμετοχής (70%) της καναδικής εταιρείας στις εν λόγω περιοχές, δυτικά και ανατολικά της Θάσου, προς την «Ενεργειακή Αιγαίου». Η μεταβίβαση έχει πάρει το πράσινο φως από το Ελληνικό Δημόσιο αλλά εξαρτάται από τη σύμφωνη γνώμη των ΕΛΠΕ.

Η «Ενεργειακή Αιγαίου» υλοποιεί επενδυτικό πρόγραμμα στην περιοχή από το 2008, με γεωτρήσεις που έχουν οδηγήσει σε αύξηση της ημερήσιας παραγωγής πετρελαίου στα 5.000 βαρέλια την ημέρα.

Όπως ανακοίνωσε το ΥΠΕΚΑ:

«Οι δύο εταιρείες δια των εκπροσώπων τους – κ.κ Αναστάσιου Γιαννίτση και Ιωάννη Κωστόπουλου, Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου αντιστοίχως, από την πλευρά των Ελληνικών Πετρελαίων, καθώς και του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της Ενεργειακής Αιγαίου κ. Μαθιού Ρήγα και του μέλους του Δ.Σ της εταιρίας κ. Ευστάθιου Τοπούζογλου – συμφώνησαν από κοινού στην παροχή των προβλεπόμενων οικονομικών διασφαλίσεων, για την άμεση και τυπική ολοκλήρωση της ως άνω συμφωνίας, καθώς και τη συνεργασία στο θέμα της γρήγορης προώθησης των γεωτρήσεων στις εν λόγω περιοχές».

Σε δηλώσεις του ο κ. Μανιάτης χαρακτήρισε το αποτέλεσμα της συνάντησης ιδιαίτερα θετικό για τη διασφάλιση των επενδύσεων και την αξιοποίηση του εθνικού ορυκτού μας πλούτου.

ΠΗΓΗ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s