ΓΕΡΜΑΝΙΑ / ΕΛΛΑΔΑ / OIKONOMIA

Συνέντευξη του Φίλιππου Πετσάλνικου στο Γερμανικό “Focus”: «Πρέπει να γυρίσουμε τόσο πίσω;»


 

Κλικάρετε την εικόνα για να δείτε το άρθρο (γερμανική γλώσσα)

Λουκάς / Greek National Pride

Ψάχνοντας σήμερα στο γνωστό σε όλους μας πια …Γερμανικό περιοδικό “Focus” με σκοπό να «ανακαλύψω» πάλι κανένα «μαργαριτάρι» δημοσίευμα για τη χώρα μας, τελικά έπεσα επάνω στην απάντηση «μαργαριτάρι» του Προέδρου της Ελληνικής Βουλής, Φίλιππου Πετσάλνικου, στη συνέντευξη που τους έδωσε.

Πιο κάτω παραθέτω μεταφρασμένη τη παράγραφο που απαντάει σε δύο από τις ερωτήσεις που του έγιναν. Το συγκεκριμένο απόσπασμα της συνέντευξης αναρτήθηκε στη Γερμανική ιστοσελίδα του «Focus» πριν τρεις μέρες, στις 06 Μαρτίου.

Ερώτηση: Εσείς έχετε ζήσει στη Γερμανία, πώς είναι δυνατόν να μην καταλαβαίνετε πως οι Γερμανοί είναι οργισμένοι ακούγοντας επί σειράν ετών ότι η Ελλάδα καταθέτει στην Ε.Ε. ψευδή στοιχεία για το αληθινό μέγεθος του δημοσίου ελλείμματος; Δεν είναι απάτη αυτό;

Απάντηση: Εμείς είμαστε ακόμα περισσότερο εξοργισμένοι. Αλλά για αυτό δεν φέρει την ευθύνη ο Ελληνικός λαός αλλά μία άλλη κυβέρνηση, συγκεκριμένα η κυβέρνηση των Συντηρητικών (τη Νέα Δημοκρατία εννοεί), που έδωσε τα ψευδή στοιχεία στην Ε.Ε. Ο Ελληνικός λαός δεν ψήφισε τον Οκτώβριο του 2009 αυτή την κυβέρνηση. Μετά τις εκλογές μάθαμε τι ακριβώς είχε συμβεί.

Ερώτηση: Στην Έκθεση της Επιτροπής του περασμένου Ιανουαρίου αναφέρεται πως πριν από το 2004 κατατέθηκαν έντεκα φορές ψευδή στοιχεία. Τότε όμως ήταν το ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση.

Απάντηση: Πρέπει να γυρίσουμε τόσο πίσω; Όπως θυμάμαι περίπου όλες σχεδόν οι χώρες της Ευρωζώνης προσπάθησαν με διάφορα τέτοια «τεχνάσματα» να επιτύχουν τα κριτήρια του Μάαστριχτ.

Τα σχόλια δικά σας…

ωστόσο αν οι πολιτικοί μας δεν σταματήσουν σύντομα το τροπάριο «δεν φταίμε εμείς αλλά μόνο οι άλλοι…» τότε φοβάμαι πως στις προσεχής εκλογές οι Έλληνες πολίτες θα πάνε στις κάλπες με το εξώφυλλο του «Focus» για …ψηφοδέλτιο   

1 thoughts on “Συνέντευξη του Φίλιππου Πετσάλνικου στο Γερμανικό “Focus”: «Πρέπει να γυρίσουμε τόσο πίσω;»

  1. Βρε τι ακούει και βλέπει κανείς ! Όλοι ίδιοι ! ΝΑΙ κε. Πετσαλνικε ΠΡΈΠΕΙ να γυρίσουμε τόσο πίσω και ακόμα περισσότερο . Οι διάφοροι βρικόλακες δεν έχουν συγκεκριμένο χρώμα και η «μεγάλη μάσα» δεν άρχισε με την ΝΔ , οι φίλοι σας του ΠΑΣΟΚ δεν έφαγαν «μόνο» 2 τετραετίες άλλα για 21 χρόνια συνεχώς . Αυτό φοβόσαστε να μην βγει στην επιφάνεια αλλά είναι αργά , ξέρουμε για τα κρυφά δάνεια του Σιμίτη για να καλύψει τα κλεμμένα . Με τι θράσος μας λέτε πως «όλοι» κάνουν τα ίδια ? Αν οι άλλοι πέσουν στον γκρεμό θα τους ακολουθήσετε ? Α ξέχασα , μόνο για τα ευρώ τους ακολουθείτε . Όχι και τόσο βλάκας ε ?
    Από την άλλη , εάν «όλοι» όπως λέτε κοροϊδεύουν τους λαούς γιατί να είμαστε μέσα σε έναν οργανισμό απατεώνας ?
    Μόνο δυσαρεστήσεις και ακριβή ζωή μας έχει φέρει αυτό το σύστημα , δεν θα ήταν λογικό να βγούμε από την παγίδα αυτή ? Έτσι τώρα που λέμε να κάνουμε καλή και καθαρή αρχή !
    Βρε ουστ από δω !
    Βρε τι αρχίδια πολιτικούς έχουμε ούτε ένα γραμμάριο εξυπνάδα δεν έχουν για να κάνουν τέτοιες δηλώσεις ! Δεν με εκπλήττει και πολύ εάν είμαστε τόσο πίσω !

Σχολιάστε