Κύπρος

To DNA έδειξε Τάσσο (Ανανέωση)


 

Από τις 4.40 το πρωί, η Αστυνομία γνωρίζει ότι η σορός που βρέθηκε χθες βράδυ στο νέο Κοιμητήριο Στροβόλου στην περιοχή Χαλεπιανές στο Τσέρι, ανήκει στον τέως Πρόεδρο της Δημοκρατίας Τάσσο Παπαδόπουλο. Η σορός είχε κλαπεί στις 11 Δεκεμβρίου 2009 από το Κοιμητήριο Δευτεράς, μια ημέρα πριν από το ετήσιο μνημόσυνο του. Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Μιχάλης Κατσουνωτός δήλωσε στο ΚΥΠΕ πως »έγινε ταυτοποίηση μέσω της ανάλυσης DNA και η σορός όντως ανήκει στον τέως Πρόεδρο της Δημοκρατίας Τάσσο Παπαδόπουλο».

»Είναι από τις 5 παρά 20 το πρωί που γνωστοποιήθηκαν τα αποτελέσματα από το Ινστιτούτο Γενετικής και Νευρολογίας Κύπρου και οφείλουμε να ευχαριστήσουμε δημόσια το Ινστιτούτο και ιδιαίτερα τον κ. Μάριο Καριόλου που εργάστηκαν καθ ΄ όλη την διάρκεια της νύκτας για να έχουμε τόσο σύντομα τα αποτελέσματα», είπε ο Εκπρόσωπος της Αστυνομίας.

Ο κ. Κατσουνωτός ανέφερε ότι η σορός εντοπίστηκε χθες βράδυ μεταξύ 7 και 7.15 στο νέο Κοιμητήριο Στροβόλου στην περιοχή Χαλεπιανές στο Τσέρι. Είχε προηγηθεί τηλεφώνημα από πολίτη, γύρω στις 6.30 το βράδυ, τηλεφώνημα που έγινε από θάλαμο στην περιοχή Λαπάτσας μεταξύ Τσερί -Δευτεράς.

Μετά την πληροφορία στον χώρο έσπευσε ισχυρή αστυνομική δύναμη καθώς και μέλη της οικογένειας του Τάσσου Παπαδόπουλου, τα οποία αναγνώρισαν κάποια στοιχεία. Οπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ, ο κ. Κατσουνωτός έρευνες έγιναν και στον τηλεφωνικό θάλαμο που έγινε το τηλεφώνημα από τον πολίτη. Τις έρευνες διεξήγαγαν μέλη της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας του Αρχηγείου Αστυνομίας και του ΤΑΕ Λευκωσίας με βοήθεια ειδικού της CYTA σε μια προσπάθεια εντοπισμού δακτυλικών αποτυπωμάτων και άλλων τεκμηρίων.

Ο κ. Κατσουνωτός απέφυγε να αναφέρει οτιδήποτε για τις έρευνες της Αστυνομίας, κατά πόσο στρέφονται στις Κεντρικές Φυλακές ή αν έγιναν ακόμη συλλήψεις για την υπόθεση.

»Κάποιες εξελίξεις μπορεί να ανατρέψουν τα γεγονότα γι αυτό κάνετε υπομονή», σημείωσε.

Ο Εκπρόσωπος της Αστυνομίας είπε τέλος στο ΚΥΠΕ, ότι η Αστυνομία θα δώσει όλες τις πληροφορίες γύρω από την υπόθεση σε δημοσιογραφική διάσκεψη σήμερα, η ώρα της οποίας θα καθοριστεί αργότερα.

ΠΗΓΗ

One thought on “To DNA έδειξε Τάσσο (Ανανέωση)

  1. Άντε να τον βάλουν πάλι στον τάφο του να αναπαυθεί ! Και αυτοί που το έκαναν να τους μαραθεί το δεξί χέρι μέχρι την 10η γενιά !

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s