ΕΛΛΑΔΑ

Αύριο το πρωί η ορκωμοσία του κ. Παπούλια


Ενώπιον της Ολομέλειας της Βουλής ορκίζεται αύριο, στις 11.45 π. μ., για τη δεύτερη θητεία του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας. Αμέσως μετά την πανηγυρική τελετή, ο κ. Παπούλιας θα καταθέσει στεφάνι στο μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη. Οπως ανακοινώθηκε από την Προεδρία της Δημοκρατίας, την επόμενη Τετάρτη, 17 Μαρτίου, στις 11.30 π. μ., ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα δεχθεί στο Προεδρικό Μέγαρο την υποβολή συγχαρητηρίων από εκπροσώπους της πολιτικής, θρησκευτικής, στρατιωτικής και πνευματικής ηγεσίας.

Ο κ. Παπούλιας επανεξελέγη από τη Βουλή στο αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας στις 3 Φεβρουαρίου. Υπέρ της ανανέωσης της θητείας του ψήφισαν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, της Ν. Δ. και του ΛΑΟΣ, και η απόφαση έλαβε την ευρεία πλειοψηφία των 266 ψήφων, επί 298 παρόντων βουλευτών. Οι 32 βουλευτές του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ ψήφισαν «παρών» στη διαδικασία.

Πρόκειται για τον τρίτο Πρόεδρο της Δημοκρατίας, μετά τους Κωνσταντίνο Καραμανλή και Κωστή Στεφανόπουλο, που εκλέγεται για δεύτερη πενταετία στο ανώτατο πολιτειακό αξίωμα. Διαδέχθηκε τον κ. Στεφανόπουλο στην Προεδρία της Δημοκρατίας, έπειτα από πρόταση του τότε πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, που αποτέλεσε, μάλιστα, έκπληξη, καθώς το όνομα του κ. Παπούλια δεν ήταν μεταξύ εκείνων που θεωρούνταν «φαβορί». Η πρώτη του εκλογή επικυρώθηκε στη Βουλή στις 8 Φεβρουαρίου του 2005 με 279 ψήφους από τους βουλευτές της Ν. Δ. και του ΠΑΣΟΚ.   πηγη

Σχολιάστε