ΔΙΕΘΝΗ

Αρχιεξορκιστής της Αγίας Έδρας «Ο διάβολος κατοικεί στο Βατικανό»!


 

Σεξουαλικά σκάνδαλα στους κόλπους της Καθολικής Εκκλησίας είναι η απόδειξη πως «ο διάβολος είναι παρών μέσα στο Βατικανό», δήλωσε ο επικεφαλής του «σώματος» των εξορκιστών που ανήκει στην Αγία Έδρα.

Ο πατέρας  Gabriele Amorth ετών 85, ο οποίος είναι ο πρώτος τη τάξη εξορκιστής στην πόλη του Βατικανού εδώ και 25 χρόνια και σύμφωνα με όσα λέει έχει αντιμετωπίσει στην καριέρα του τουλάχιστον 70.000 περιπτώσεις δαιμονισμού, είπε πως στις επιπτώσεις της διαβολικής διείσδυσης στο Βατικανό είναι οι αγώνες για εξουσία όπως και «επίσκοποι που δεν πιστεύουν στον Χριστό όπως και επίσκοποι που έχουν σχέση με δαίμονες. Όταν κάποιοι μιλούν για τον “καπνό του διαβόλου (smoke of Satan)» -μια φράση που πρώτη φορά είπε  ο Πάπας Παύλος ο VI το 1972- στα άγια δωμάτια είναι όλα αλήθεια, συμπεριλαμβανομένων και ιστοριών βίας και παιδοφιλίας».

Ο Gabriele Amorth ισχυρίστηκε πως ένα ακόμη παράδειγμα διαβολικής συμπεριφοράς μέσα στο Βατικανό ήταν η αποσιώπηση και η συγκάλυψη των τριών θανάτων που συνέβησαν το 1998. Το συγκεκριμένο περιστατικό είχε τότε προκαλέσει ισχυρές αναταράξεις στην Αγία Έδρα και αφορούσε τη δολοφονία του Alois Estermann ο οποίος τότε ήταν διοικητής των Ελβετών φρουρών του Βατικανού, της γυναίκας του και του δεκανέα Cedric Tornay οι οποίοι όλοι είχαν πυροβοληθεί.

«Συγκάλυψαν τα πάντα αμέσως» είπε ο Αρχιεξορκιστής του Βατικανού, «Εδώ κανείς μπορεί να δει τη σήψη» πρόσθεσε.  Μετά από μια περιέργως γρήγορη έρευνα που πραγματοποίησαν οι αρχές του Παπικού κράτους, βγήκε το πόρισμα το οποίο ο Tornay αφού σκότωσε πρώτα τον διοικητή και τη γυναίκα του στη συνέχεια έστρεψε το όπλο εναντίον του και αυτοκτόνησε. Παρόλα αυτά οι συγγενείς του Tornay αμφισβήτησαν το συγκεκριμένο πόρισμα.

Ανεπίσημες αναφορές μιλούν πως στη συγκεκριμένη μαζική δολοφονία υπήρχαν κίνητρα σεξουαλικής φύσεως, παρελθόν ομοφυλοφιλίας και η εμπλοκή ενός τετάρτου προσώπου, που ποτέ όμως δεν ταυτοποιήθηκε.

Ο  Gabriele Amorth ο οποίος πρόσφατα εξέδωσε ένα βιβλίο με τίτλο «οι αναμνήσεις ενός Εξορκιστή», σε μια σειρά συνεντεύξεων με τον δημοσιογράφο Marco Tosatti και στην ιταλική εφημερίδα  La Repubblica δήλωσε μεταξύ άλλων πως η απόπειρα δολοφονίας εναντίον του Πάπα Ιωάννη Παύλου του ΙΙ το 1981, αλλά και το περιστατικό στη λειτουργλια των Χριστουγέννων όπου μια ψυχικά διαταραγμένη γυναίκα προσπάθησε να ρίξει τον τωρινό Πάπα Βενέδικτο τον XVI, στο έδαφος, είναι έργο του διαβόλου.

Ένας άλλος όμως εξορκιστής ο José Antonio Fortea Cucurull που ανήκει στην Καθολική Εκκηλσία με έδρα τη Ρώμη δήλωσε πως ο Πατέρας Amorth «έχει προχωρήσει πολύ πιο πέρα από τις απαιτούμενες αποδείξεις» στους ισχυρισμούς του πως ο διάβολος έχει εισχωρήσει στους διαδρόμους του Βατικανού.

«Κάποιοι επίσκοποι μπορεί να είναι καλοί, κάποιοι όχι τόσο καλοί, αλλά όλοι έχουν επουράνιους σκοπούς και αυτοί είναι η αναζήτηση της δόξας του Θεού» είπε για να συνεχίσει λέγοντας «κάποιοι επίσκοποι μπορεί να είναι πιο ευλαβείς από κάποιους άλλους, αλλά από εκεί μέχρι να πούμε πως κάποιοι από αυτούς ανήκουν σε σατανιστικές κλίκες είναι πολύ μεγάλη απόσταση και ταυτόχρονα απαράδεκτο».

Ακόμη ο πατέρας Amorth μιλώντας στην La Repubblica είπε πως ο διάβολος «είναι πνεύμα αόρατο. Υλοποιεί όμως τις προθέσεις του μέσω των ανθρώπων που εξουσιάζει προκαλώντας τους βλασφημίες και κύματα θλίψης.

Μπορεί να παραμείνει κρυφός, να μιλήσει διαφορετικές γλώσσες, να μεταμφιεστεί ή να εμφανιστεί σύμφωνος με τις προθέσεις του ατόμου. Κάποιες φορές μου κάνει και πλάκα». Ο Gabriele Amorth χειροτονήθηκε το 1959 και το 1986 έγινε επίσημα εξορκιστής. Στο παρελθόν είχε υποστηρίξει πως ο Χίτλερ και ο Στάλιν κατέχονταν από τον διάβολο, ήταν ανάμεσα σε αυτούς που κατήγγειλαν πως τα βιβλία της J. K. Rowling’s του Harry Potter παρουσιάζουν εσφαλμένα τις διαφορές ανάμεσα στη μαύρη και τη κλευκή μαγεία, ενώ τέλος έχει χαρακτηρίσει την ταινία του 1973 «Εξορκιστής» αν και υπερβολική εντούτοις όμως ως βασικά ακριβής.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s