ΕΛΛΑΔΑ

ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΤΟΥΝ ΠΟΛΕΜΙΚΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΑΙΓΑΙΟ.


 

Υπό τον τίτλο «Να μην πετούν τα πολεμικά αεροσκάφη στο Αιγαίο» η τουρκική εφημερίδα Τζουμχουριέτ γράφει ότι, ενώ συζητούνται στην Ελλάδα, η οποία βρίσκεται αντιμέτωπη με οικονομική κρίση, τα χρήματα που διατίθενται για τον εξοπλισμό και για τις στρατιωτικές δραστηριότητες στη Θάλασσα του Αιγαίου,ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Εμπορικού Επιμελητηρίου της Σμύρνης, Εκρέμ Ντεμιρτάς, είπε ότι οι οικονομικές συνθήκες έδειξαν για μια ακόμη φορά τη σημασία της ειρήνης στο Αιγαίο:

«Το γεγονός ότι στην Ελλάδα άνοιξαν προς συζήτηση οι δαπάνες εξοπλισμού δείχνει το πόσο σωστή είναι η εκστρατεία μας ως Επιμελητηρίου ‘να μην πετούν πολεμικά αεροσκάφη στο Αιγαίο και αντί για τον ήχο των πολεμικών αεροσκαφών να ακούμε τη φωνή των γλάρων’».

ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

Σε συνέντευξη του ο Ekrem Demirtaş στην Χουρριέτ κάνει ιδιαίτερη αναφορά στο εξωτερικό χρέος των 300 δισ. ευρώ της Ελλάδας, στο 10% ποσοστό ανεργίας της, στο τελευταίο δημοσιονομικό έλλειμμα ρεκόρ που έχει φτάσει στο 12% του ποσοστό του Ακαθάριστου Εθνικού Προϊόντος της και στο σημαντικό όφελος απο την μόνιμη ειρήνη και ασφάλεια στο Αιγαίο.

Επισημαίνει παράλληλα ότι το κόστος των αερομαχιών αγγίζει τα δυο δισεκατομμύρια ευρώ και ότι το κόστος πτήσης του κάθε F-16 ανα ώρα είναι 10 χιλιάδες ευρώ.

Αναφέρει τέλος ότι δισεκατομμύρια δολάρια διατίθενται για την άμυνα Ελλάδας και Τουρκίας και ότι το κόστος των δαπανών αυτών προκαλεί μείωση του ρυθμού ανάπτυξης κατά του 0,5%.

Έμμεσα τέλος η Χουρριέτ αναφέρεται στο δημοσίευμα της Ελευθεροτυπίας σχετικά με τον 25 Μεσημβρινό.

http://infognomonpolitics.blogspot.com/

One thought on “ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΤΟΥΝ ΠΟΛΕΜΙΚΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΑΙΓΑΙΟ.

  1. Αυτα τα σωστα λογια να τα λετε συνεχεια στην Αγκυρα,αλλα κανεις δεν προκειται να σας ακουσει.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s