ΓΑΛΛΙΑ / ΕΛΛΑΔΑ / Κύπρος

Το CHARLES de GAULLE στην Κύπρο.


 

Το Αεροπλανοφόρο του Γαλλικού Ναυτικού, CHARLES de GAULLE (CDG) θα επισκεφθεί την Κύπρο από την Παρασκευή, 12 μέχρι 16 Μαρτίου 2010 και θα ελλιμενισθεί στο Λιμάνι της Λεμεσού.

Μετά από πρόσκληση του Γάλλου Ναυάρχου Philippe Coindreau, ο οποίος επιβαίνει στο Αεροπλανοφόρο, ο Υπουργός Άμυνας κ. Κώστας Παπακώστας, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό της Εθνικής Φρουράς Αντιστράτηγο Πέτρο Τσαλικίδη και το Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου Άμυνας Δρα Πέτρο Μ. Καρεκλά, θα μεταβούν στο πλοίο, σήμερα Πέμπτη, 11 Μαρτίου 2010, από τις 3.00 μέχρι 6.00 μ.μ., για να παρακολουθήσουν, εν πλω, επίδειξη προσνήωσης και απονήωσης αεροσκαφών. Στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί ενημέρωση για την αποστολή του πλοίου. Το CDG κατά τη διάρκεια των αεροναυτικών ασκήσεων, θα βρίσκεται στη θαλάσσια περιοχή δυτικά της Πάφου.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του πλοίου στην Κύπρο, θα διεξαχθεί συνεργασία της Εθνικής Φρουράς με το Γαλλικό Αεροπλανοφόρο, στο πλαίσιο της Διακρατικής Αμυντικής Συμφωνίας, η οποία υπογράφηκε το 2007 για Συνεργασία σε θέματα Άμυνας μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Γαλλίας. Συγκεκριμένα θα πραγματοποιηθούν, μεταξύ άλλων, ασκήσεις Έρευνας – Διάσωσης, Αεροδιακομιδής και Αντιμετώπισης Ασύμμετρων Απειλών.

ΠΗΓΗ

One thought on “Το CHARLES de GAULLE στην Κύπρο.

  1. ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΟΥ Η ΕΘΝΙΚΗ ΦΡΟΥΡΑ ΕΞΕΛΙΣΕΤΑΙ ΜΕ ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ.ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΠΑΓΙΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΠΤΥΧΘΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΤΕΤΟΙΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΚΑΙ ΜΕ ΑΛΛΑ ΚΡΑΤΗ. ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ Η ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΘΑ ΑΠΟΚΤΙΣΗ ΤΗΝ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s