ΕΛΛΑΔΑ / OIKONOMIA

Εγκρίθηκαν οι περικοπές στη Βουλή.


Τις περικοπές στις βουλευτικές αποζημιώσεις και τις αμοιβές των υπαλλήλων της Βουλής επικύρωσε η ολομέλεια του κοινοβουλίου. Διευκρινήσεις για τις περικοπές έδωσε ο Φ. Πετσάλνικος.

 

Την ψήφο της Ολομέλειας ζήτησε και έλαβε ο Πρόεδρος της Βουλής, Φίλιππος Πετσάλνικος, για τις επιπρόσθετες περικοπές στα εισοδήματα των βουλευτών και των υπαλλήλων της Βουλής. Συγκεκριμένα στις περικοπές που εξήγγειλε για την βουλευτική αποζημίωση, περιλαμβάνονται τα εξής:

–  μείωση εξόδων κίνησης και του επιδόματος οργάνωσης και λειτουργίας γραφείου κατά 12

–  μείωση κατά 15% της αποζημίωσης συμμετοχής στις κοινοβουλευτικές επιτροπές

–  παράταση της μείωσης της βουλευτικής αποζημίωσης κατά 5% και 30% μείωση στα επιδόματα Χριστουγέννων, Πάσχα και θερινών διακοπών.

Σχετικά με τις αποδοχές των υπαλλήλων της Βουλής, προβλέπονται:

–  μείωση κατά 12% των επιδομάτων υπερωριών και κίνησης,

–  μείωση του ειδικού επιδόματος έκτακτης αποζημίωσης από 12% έως 17% ανάλογα με το ύψος και υπαγωγή του στην κανονική φορολόγηση στο πλαίσιο του νέου φορολογικού νομοσχεδίου.

«Όλα αυτά, σημαίνουν μηνιαίες μειώσεις της βουλευτικής αποζημίωσης που είναι κοντά στα 900 ευρώ – μειώσεις διπλάσιες από τις αντίστοιχες που αποφασίστηκαν για τις οποιεσδήποτε άλλες κοινωνικές κατηγορίες» σημείωσε ο Πρόεδρος της Βουλής.

Για τους υπαλλήλους της Βουλής ο κ.Πετσάλνικος ανέφερε ότι «το επίδομα έκτακτης αποζημίωσης – που διάφοροι θέλουν να το χαρακτηρίζουν «μισθό» χωρίς να είναι, αφού δεν επηρεάζει τις υπερωρίες και την σύνταξή τους – θα περικοπεί κατά 12%, εάν δεν ξεπερνά τα 1.000 ευρώ μηνιαίως, και κατά 17% όταν τα υπερβαίνει. Ως γνωστόν δεν μπορεί να ξεπεράσει τα 1320 για τους Διευθυντές. Στον υπόλοιπο δημόσιο τομέα, τα ειδικά επιδόματα μειώνονται κατά 12%, ανεξάρτητα από το ύψος τους, σε μηνιαία βάση. Δεν είναι το μεγαλύτερο επίδομα που υπάρχει στο Δημόσιο, ωστόσο εμείς προχωρούμε» είπε.

Μετά τις αναφορές του Προέδρου της Βουλής, το λόγο ζήτησε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Γεράσιμος Γιακουμάτος, ο οποίος κατήγγειλε ότι ανάμεσα στους διαπιστευμένους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, «υπάρχουν κάποιοι που δεν κάνουν τίποτε άλλο καθημερινά, παρά να συκοφαντούν τους βουλευτές, να λένε ότι λαμβάνουν 10.000 ευρώ το μήνα αποδοχές και άλλα απαράδεκτα πράγματα.»

«Θα ήθελα να στείλετε μια επιστολή στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες που η Βουλή φιλοξενεί. Δεν είναι δυνατόν να γινόμαστε βορά των δημοσιογράφων» ανέφερε ο βουλευτής.

ΠΗΓΗ

One thought on “Εγκρίθηκαν οι περικοπές στη Βουλή.

  1. ΜΗΠΩΣ Ο Κ . ΓΙΑΚΟΥΜΑΤΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ΠΟΣΑ ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΑΙΡΝΟΥΝ , ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΜΑΣ , ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΘΗΤΕΙΑΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ,ΘΕΜΕΛΕΙΩΝΟΥΝ ΔΙΚΑΙΟΜΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ ,ΚΑΙ ΤΟ ΥΨΟΣ ΑΥΤΗΣ.-

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s