Κύπρος / Τουρκία

Τριανταφυλλίδης: H Τουρκία παρενόχλησε τις έρευνες μας για υδρογονάνθρακες.


 

Τη στάση της Τουρκίας κατά τη διάρκεια των ερευνών που πραγματοποίησε η Κυπριακή Δημοκρατία για την εξεύρεση υδρογονανθράκων, καυτηρίασε ο ευρωβουλευτής του ΑΚΕΛ Κυριάκος Τριανταφυλλίδης στην ολομέλεια της 6ης Ευρωμεσογειακής Κοινοβουλευτικής Διάσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο Αμάν της Ιορδανίας το διήμερο 13 – 14 Μαρτίου.

Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ευρωβουλευτή, στην παρέμβαση του ο κ. Τριανταφυλλίδης έκανε ειδική αναφορά στην Τουρκία, η οποία όπως είπε, επανειλημμένα προέβη σε παρενόχληση των ερευνών της Κυπριακής Δημοκρατίας για υδρογονάνθρακες μέσα στην αποκλειστική οικονομική της ζώνη. Η παρέμβαση του ήταν στα πλαίσια της συζήτησης για τις κλιματικές αλλαγές, το περιβάλλον και τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας στην Μεσόγειο.

Ο κ. Τριανταφυλλίδης αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στις πρωτοβουλίες για «απορρύπανση της Μεσογείου» όπως η πρωτοβουλία «Ορίζον 2020», στα προγράμματα ηλιακής ενέργειας, στη διαφοροποίηση των πηγών ενέργειας και στη διασφάλιση της πρόσβασης σε νερό. «Αυτές οι πρωτοβουλίες θα πρέπει να προάγουν επαρκώς τη λήψη παράλληλων αναπτυξιακών μέτρων, ωστόσο δεν πρέπει να κινούνται στη φιλοσοφία της ελεύθερης αγοράς και των ανάλογων ρυθμίσεων», είπε.

«Η Μεσόγειος μπορεί να καταστεί ένας πραγματικός χώρος ευημερίας και ανάπτυξης. Θα πρέπει όμως ταυτόχρονα, και οι χώρες που συμμετέχουν πρωτίστως στην ευρωμεσογειακή να σέβονται η κάθε μία τα κυριαρχικά δικαιώματα της άλλης», κατέληξε ο κ. Τριανταφυλλίδης.

iKypros

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s