Ε.Ε. / Τουρκία

Νταβούτογλου: «Η ένταξη στην ΕΕ είναι ιδιαίτερα σημαντικός στρατηγικός στόχος της Τουρκίας»


 

Η ένταξη στην ΕΕ είναι «ιδιαίτερα σημαντικός στρατηγικός στόχος» της Τουρκίας λέει ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας Αχμέτ Νταβούτογλου.

Αναφερόμενος στην επίσκεψη που πραγματοποιεί στην Τουρκία ο Επίτροπος της ΕΕ, αρμόδιος για τη διεύρυνση, Στέφαν Φούλε, ο κ. Νταβούτογλου είπε ότι οι συζητήσεις τους επικεντρώθηκαν σε τρία βασικά θέματα: τη στρατηγική αντίληψη των σχέσεων Tουρκίας – ΕΕ, την πορεία των ενταξιακών διαπραγματεύσεων και τον συντονισμό της πολιτικής που η Τουρκία και η ΕΕ ακολουθούν στην περιοχή.

«Η ΕΕ αφορά την κοινή μας ενότητα, η Ευρώπη είναι η κοινή μας ήπειρος» είπε ο Τούρκος υπουργός και συνέχισε ότι «η ένταξη στην ΕΕ είναι ένας ιδιαίτερα σημαντικός στρατηγικός στόχος για την Τουρκία».

Ο Τούρκος υπουργός συζήτησε με τον Ευρωπαίο επίτροπο τη διαδικασία των ενταξιακών διαπραγματεύσεων και ζήτησε να μην επηρεάζεται η διαδικασία αυτή από πολιτικά προβλήματα, όπως το Κυπριακό. Ο Αχμέτ Νταβούτογλου επανέλαβε ότι προσβλέπει σε μια συνολική και οριστική λύση του Κυπριακού και ότι συμμερίζεται την άποψη ότι πρέπει να επιταχυνθούν συνομιλίες που γίνονται στην Κύπρο.

http://www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s