OIKONOMIA

Λουκέτο και «διαπόμπευση» για 500 επιχειρήσεις – φοροφυγάδες


«Λουκέτο σε πεντακόσιες επιχειρήσεις που δεν έκοβαν αποδείξεις, προανήγγειλε, μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου οικονομικών, Δημήτρης Γεωργακόπουλος. Αυτό αναμένεται να συμβεί εντός των επόμενων ημερών, ενώ τα στοιχεία τους θα δοθούν στη δημοσιότητα. Έκανε λόγο για εντατικοποίηση των ελέγχων στην αγορά καυσίμων.

Άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο επιβολής πλαφόν, εφόσον διαπιστωθούν κρούσματα αισχροκέρδειας. Δεν μπορεί η ελληνική αγορά να είναι από τις ακριβότερες στην Ευρώπη», τόνισε ο Δημ. Γεωργακόπουλος και πρόσθεσε: «Έχω μπροστά μου έναν κατάλογο με 500 επιχειρήσεις που δεν κόβουν αποδείξεις. Θα εφαρμοστεί ο νόμος, σφραγίζοντας αυτές τις επιχειρήσεις και θα δημοσιοποιηθεί η ταυτότητά τους». Επίσης ο γ.γ. Οικονομικών σημείωσε ότι από φέτος θα εισαχθούν ταμειακές μηχανές στις λαϊκές αγορές, τα ταξί και τα περίπτερα, ενώ το πόθεν έσχες θα παρακολουθείται ηλεκτρονικά.

«Σαφάρι» ελέγχων στα καύσιμα.

Εν τω μεταξύ, ο γενικός γραμματέας Εμπορίου, Στέφανος Κομνηνός, δήλωσε ότι η πλειονότητα των πρατηριούχων υγρών καυσίμων που ελέγχθηκαν από το πρωί, αναπροσάρμοσαν τις τιμές μόνο κατά δύο λεπτά όσο και η επιβάρυνση από την αύξηση του συντελεστή του ΦΠΑ από 19% σε 21%.

Ειδικά για το Παρατηρητήριο Τιμών των υγρών καυσίμων, ο κ. Κομνηνός ανακοίνωσε ότι από αύριο, όποιος πρατηριούχος δεν δηλώνει την τιμή που πουλάει τα καύσιμα στο παρατηρητήριο, θα οδηγείται στον εισαγγελέα σύμφωνα με όσα προβλέπονται από το νόμο.

Σχετικά με το λιανικό εμπόριο, ο κ. Κομνηνός ανέφερε ότι όσοι έμποροι έχουν δεσμευθεί να απορροφήσουν την αύξηση του ΦΠΑ, έχουν τηρήσει τη δέσμευση αυτή. Στο ίδιο μήκος κύματος κινούνται και οι δηλώσεις στη ΝΕΤ 105,8 του προέδρου της Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας Γ. Κασσιμάτη, ο οποίος τόνισε ότι δεν θα υπάρξουν αυξήσεις σε επίπεδο μικρομεσαίων επιχειρήσεων τουλάχιστον μέχρι το τέλος του χρόνου.

ΠΗΓΗ

Σχολιάστε