ΕΛΛΑΔΑ

Αιχμές Παπανδρέου για αθέτηση υποσχέσεων από τους εταίρους


«Εμείς κάναμε αυτό που έπρεπε να κάνουμε. Η άλλη πλευρά αυτής της απόφασης έλεγε, πολύ συγκεκριμένα, ότι θα υπάρξουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη σταθεροποίηση και τη στήριξη της Ευρωζώνης», δήλωσε ο πρωθυπουργός, μετά τη συνάντηση με τον Δημ. Χριστόφια, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Αθήνα.Ο κ. Παπανδρέου ενημέρωσε τον Κύπριο πρόεδρο για τις πρωτοβουλίες Ελλάδας για την οικονομία, ενόψει Συνόδου της 25ης Μαρτίου στις Βρυξέλλες.

Διευκρινίζοντας ποια ήταν η «άλλη πλευρά» της συμφωνίας με την Ευρώπη, τόνισε: «Η άλλη πλευρά αυτής της συμφωνίας είναι ακριβώς η αποφασιστικότητα της Ευρώπης να στηρίξει την Ευρωζώνη, όχι απλά την Ελλάδα, αλλά την Ευρωζώνη, γιατί είμαστε μέρος μιας οικονομικής οικογένειας».

«Τώρα είναι η ώρα των αποφάσεων για την Ευρώπη», υπογράμμισε  ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε: «Αυτή την ώρα θα τη συζητήσουμε στις Βρυξέλλες σε μια σημαδιακή για την Ελλάδα μέρα, η οποία συμπίπτει με την εθνική μας γιορτή».

Από την πλευρά του ο κ. Χριστόφιας διαβεβαίωσε τον Γ. Παπανδρέου για τη στήριξη που θα παράσχει η Λευκωσία στην Αθήνα στη Σύνοδο Κορυφής.

Κυπριακό

Αναφορικά με τις συνομιλίες για το Κυπριακό, ο πρωθυπουργός εξέφρασε την αμέριστη υποστήριξη της κυβέρνησης στις πρωτοβουλίες της Λευκωσίας.

Ο Κύπριος πρόεδρος ενημέρωσε τον κ. Παπανδρέου για την εξέλιξη των συνομιλιών με την τουρκοκυπριακή πλευρά και τόνισε ότι δεν θα είχε καμία αντίρρηση μετά το τέλος τους να υπάρξει κοινή δήλωση, αρκεί, όπως είπε, αυτή να μην προσλάβει χαρακτήρα «ενδιάμεσης συμφωνίας».

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s