ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Κομματικό όργιο στις κρίσεις των Ενόπλων Δυνάμεων.


 

Θυσιάζονται στο Πεντάγωνο με «πράσινα μαχαίρια» ικανότατοι αξιωματικοί, την ώρα που οι Τούρκοι φθάνουν με τα πολεμικά τους πλοία μέχρι και το Σούνιο. Κάποιοι, από ότι αποδεικνύεται, εμφανίσθηκαν βασιλικότεροι του βασιλέως και οι καταστάσεις που δημιουργήθηκαν προκάλεσαν πλήγμα στην αξιοκρατία και καταρράκωσαν το ηθικό των Ενόπλων Δυνάμεων.

Καταστάσεις που εκθέτουν την κυβέρνηση και πολλοί κάνουν λόγο για ευτελείς συμπεριφορές. Στο πλαίσιο αυτό υπέβαλαν πρόσφατα τις παραιτήσεις τους και 45 συνταγματάρχες. Οι διαστάσεις του όλου θέματος ενόχλησαν έντονα ακόμα και τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Βαγγέλη Βενιζέλο καθώς επίσης και τον αναπληρωτή υπουργό Πάνο Μπεγλίτη, με αποτέλεσμα να ακούγονται μέχρι έξω οι φωνές από τα γραφεία τους. Οι εξελίξεις αυτές δικαιώνουν προηγούμενο ρεπορτάζ του «Α.Τ.» το οποίο αναφερόταν στη «σφαγή» που σημειώθηκε στις τελευταίες κρίσεις ανωτάτων αξιωματικών που έγιναν με κομματικά κριτήρια.

Όπως πληροφορούμαστε από αξιόπιστη πηγή, κάποιοι που ήθελαν με το παραπάνω να ευχαριστήσουν τη νέα πολιτική ηγεσία του Πενταγώνου προχώρησαν στις κρίσεις χωρίς καν να τηρήσουν τις καθιερωμένες διαδικασίες. Και όλα αυτά έχοντας ως άλλοθι την τυπική παραμονή ορισμένων ανωτάτων αξιωματικών προκειμένου πίσω από την πλάτη τους ή χρησιμοποιώντας αυτούς ως άλλοθι, να γίνουν οι αλχημείες.

Το αποτέλεσμα είναι, αφού δεν τηρήθηκαν οι καθιερωμένες διαδικασίες, ορισμένοι αξιωματικοί τώρα να αμφισβητούν τα Προεδρικά Διατάγματα που υπογράφθηκαν από τον Κάρολο Παπούλια και αφορούσαν τις αποφάσεις του Ανωτάτου Στρατιωτικού Συμβουλίου. Υπήρξε τέτοιο μπέρδεμα, όπως πληροφορούμαστε, που τη μία στιγμή τοποθετούσαν συγκεκριμένους αξιωματικούς σε συγκεκριμένες θέσεις και σε τρεις ώρες έβγαινε άλλη διαταγή η οποία ακύρωνε την αρχική διαταγή και τις τοποθετήσεις.

Συγκεκριμένα τα πρακτικά του Ανώτατου Στρατιωτικού Συμβουλίου δεν συντάχθηκαν για την έκδοση Προεδρικού Διατάγματος από τον Διευθυντή του 1ου Επιτελικού Γραφείου αλλά εν αγνοία του από υφιστάμενό του. Ετσι πολλοί αξιωματικοί έθεσαν το ερώτημα αν το συγκεκριμένο πρόσωπο ήταν άξιο εμπιστοσύνης μέχρι τις εκλογές και την επομένη ήταν αναξιόπιστο. Επίσης και από τις 5 Μαρτίου οι διαταγές των μεταθέσεων δεν υπογράφτηκαν από τον Διευθυντή του 1ου Επιτελικού Γραφείου όπως θα έπρεπε. Αλλά διεκπεραιώθηκαν από υφισταμένους του. Πώς είναι δυνατόν στον Στρατό που οι προβλεπόμενες διαδικασίες αποτελούν ευαγγέλιο να μην εφαρμόζονται;

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΚΚΙΝΙΔΗΣ / ΠΗΓΗ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s