χιούμορ

Μαριέττα Γιαννάκου: Σταματήστε τις προκλήσεις…


Η ανάρτηση αυτή «τοποθετήθηκε» στη κατηγορία …χιούμορ.

 

Κατακεραυνώνει την Τουρκία η ΕΕ για την προκλητική συμπεριφορά της στο Αιγαίο. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση της επικεφαλής των ευρωβουλευτών της ΝΔ, Μ. Γιαννάκου, το Συμβούλιο διαμηνύει πως η Τουρκία πρέπει να δεσμευθεί κατηγορηματικά στις σχέσεις καλής γειτονίας και την ειρηνική διευθέτηση των διαφορών, καθώς αποτελούν μία από τις απαιτήσεις των ενταξιακών διαπραγματεύσεων.

Το Συμβούλιο υπενθυμίζει τα συμπεράσματά του τον περασμένο Δεκέμβριο, όπου η Τουρκία καλείται να δεσμευθεί στην ειρηνική διευθέτηση των διαφορών προσφεύγοντας, εφόσον είναι αναγκαίο, στο Διεθνές Δικαστήριο. Καταλήγοντας διαβεβαιώνει πως το ζήτημα θα παρακολουθείται και θα θίγεται, δεδομένου ότι οι σχέσεις καλής γειτονίας αποτελούν μία από τις απαιτήσεις έναντι των οποίων θα σταθμισθεί η πρόοδος της Τουρκίας.

Σχολιάζοντας την απάντηση η κ. Γιαννάκου επισημαίνει ότι αποτελεί μια επιβεβαίωση του ορθού των ελληνικών θέσεων, υπογραμμίζοντας ότι «η Τουρκία πρέπει, επιτέλους, να συμμορφωθεί με τις διεθνείς της υποχρεώσεις και την εφαρμογή των αρχών καλής γειτονίας απέναντι στην Ελλάδα, άλλως η ίδια η ευρωπαϊκή της προοπτική τίθεται εν αμφιβόλω». Το θέμα ετέθη εκ νέου με ερώτηση προς την Κομισιόν από τους ευρωβουλευτές της ΝΔ, Μ. Γιαννάκου και Γ. Παπανικολάου.

ΠΗΓΗ

3 thoughts on “Μαριέττα Γιαννάκου: Σταματήστε τις προκλήσεις…

  1. Είμαι βέβαιος πως αν δούνε τη φωτογραφία αυτή οι Τούρκοι,θα τρομάξουν τόσο που θα σταματήσουν τις κρουαζιέρες στο Αιγαίο.(Τη φωτο του Πάγκαλου τη κρατάμε για εφεδρεία και έσχατη ανάγκη!)

  2. Οτι είναι στην κοσμάρα τους και εκτός πραγματικότητας το μεγαλύτερο μέρος πολιτικών και δημοσιογράφων είναι γνωστό.

  3. Μπραβο ρε παιδιά. Λουκα με έκναες και γέλασα με την τποθέτηση στην κατηγορία Χιούμορ…..
    Εκεί της αξίζει…..

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s