Χοντραίνει το …παιχνίδι από τη πλευρά του Ισραήλ

…το ζήτημα της αναγνώρισης της αρμενικής γενοκτονίας είναι στο επίκεντρο των συζητήσεων κρατικών οργανισμών εντός και εκτός του Ισραήλ, περισσότερο από ποτέ. Για διάφορους λόγους, το θέμα έχει ξεπεράσει πλέον το πλαίσιο των σχέσεων μεταξύ των δύο κρατών ή δύο εθνών, και έχει λάβει γεωπολιτικό χαρακτήρα.
Τον επόμενο μήνα ο ηγέτης της ισραηλινής παράταξης Meretz Haim Oron προτίθεται να καταθέσει εκ νέου σε συζήτηση στην Κνεσέτ προς διεξοδική συζήτηση και ψήφιση πρόταση που να αναγνωρίζει τη γενοκτονία των Αρμενίων. Ο Oron, ο οποίος προσπάθησε δύο φορές κατά το παρελθόν. Να περάσει ανάλογο ψήφισμα που να αναγνωρίζει τη γενοκτονία των Αρμενίων, δήλωσε ότι θα συνεχίσει να εγείρει το θέμα μέχρι η γενοκτονία των Αρμενίων από τους Τούρκους να αναγνωριστεί επίσημα από την Κνεσέτ.
ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΜΕ ΤΗΝ ΠΙΘΑΝΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΩΝ ΑΡΜΕΝΙΩΝ ΘΑ ΧΟΝΤΡΥΝΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΤΟ ΠΑΙΓΝΙΔΙ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΚΑΙ ΠΑΡΟΛΟ ΠΟΥ ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΕΠΟΙΚΙΣΜΩΝ ΕΧΕΙ ΕΡΘΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΗΠΑ ΘΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕΙ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΕΒΡΑΪΚΟΥ ΛΟΜΠΙ ΝΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΕΙ ΤΙΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ.