ΔΙΕΘΝΗ / Τουρκία

Eντός του 2011 η απόφαση για το τουρκικό Πλοίο Aμφίβιας Εφόδου.


 

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Hurriyet, το Τουρκικό Πολεμικό Ναυτικό (TDK) αναμένεται εντός του 2011 να επιλέξει το νικητή του διαγωνισμού για τη προμήθεια ενός Αποβατικού Φορέα Δεξαμενής (LPD). Για το πρόγραμμα εγχώριας ναυπήγησης ύψους $500 εκατ. είχε εκδοθεί εντός του Φεβρουαρίου Αίτημα Προσφορών (RfP), σε συνέχεια του Αιτήματος Πληροφοριών (RfI) το 2007.

Το προβλεπόμενο φορτίο του LPD είναι 4 Αποβατικά Σκάφη Μηχανοκινήτων (LCM), 27 Αμφίβια Οχήματα Εφόδου (AAV) και δύο Αποβατικά Σκάφη Προσωπικού και Οχημάτων (LCVP) ενώ πέραν αυτών έχει συνταχθεί μελέτη σκοπιμότητας για την απόκτηση αερόστρωμνων LCAC. Το πλοίο θα επιτρέπει την απο/προσνήωση 8 ελικοπτέρων και τριών Μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών (UAV) ενώ θα μπορεί να μεταφέρει 1.000 οπλίτες, 13 άρματα μάχης και 81 τεθωρακισμένα οχήματα καθώς σύμφωνα με Τούρκο αξιωματούχο «είναι αναγκαία η απόκτηση ικανότητας για ταχεία ανάπτυξη και συμμετοχή σε ειρηνευτικές επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ σε μεγάλες αποστάσεις, από τη Βοσνία μέχρι τη Σομαλία και το Αφγανιστάν».

Με την ολοκλήρωση του σχετικού προγράμματος, το TDK θα ανήκει στην ομάδα των προηγμένων Ναυτικών με ικανότητες προβολής ισχύος στη ξηρά.

ΠΗΓΗ

3 thoughts on “Eντός του 2011 η απόφαση για το τουρκικό Πλοίο Aμφίβιας Εφόδου.

  1. Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΝΩ ΕΞΑΓΓΕΛΟΙ ΤΗΝ ΠΡΟΘΕΣΗ ΝΑ ΜΕΙΩΣΕΙ ΤΙΣ ΑΜΥΝΤΙΚΕΣ ΤΗΣ ΔΑΠΑΝΕΣ ΑΠ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΤΑ ΕΞΟΠΛΙΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΡΟΧΩΡΟΥΝ ΑΚΑΘΕΚΤΑ. ΤΑ ΠΛΟΙΑ ΑΜΦΙΒΙΑΣ ΕΦΟΔΟΥ ΔΕΝ ΑΦΗΝΟΥΝ ΠΕΡΙΘΩΡΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΔΙΩΞΕΙΣ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ. ΤΟ ΘΕΡΜΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΧΡΟΝΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ. ΟΙ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΜΕ ΥΨΗΛΟ ΦΡΟΝΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΕΤΟΙΜΕΣ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΝ ΔΥΝΑΜΙΚΑ.

  2. Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΝΩ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙ ΕΠΙΣΗΜΑ ΤΗΝ ΠΡΟΘΕΣΗ ΝΑ ΜΕΙΩΣΕΙ ΤΙΣ ΑΜΥΝΤΙΚΕΣ ΤΗΣ ΔΑΠΑΝΕΣ ΑΠ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΤΑ ΕΞΟΠΛΙΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΡΟΧΩΡΟΥΝ ΑΚΑΘΕΚΤΑ. ΤΑ ΠΛΟΙΑ ΑΜΦΙΒΙΑΣ ΕΦΟΔΟΥ ΔΕΝ ΑΦΗΝΟΥΝ ΠΕΡΙΘΩΡΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΔΙΩΞΕΙΣ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ. ΤΟ ΘΕΡΜΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΧΡΟΝΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ. ΟΙ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΜΕ ΥΨΗΛΟ ΦΡΟΝΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΕΤΟΙΜΕΣ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΝ ΔΥΝΑΜΙΚΑ.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s