ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Με μετάλλιο Ανδρείας σε διαθεσιμότητα…


Ήρωας θεωρείτο ο Αξιωματικός του Λιμενικού που τέθηκε σε διαθεσιμότητα. Του είχε απονεμηθεί μετάλλιο ανδρείας και είχε «παίξει» τη ζωή του κορώνα γράμματα υπερασπιζόμενος την Ελλάδα.

 

Του Κώστα Σαρρηκώστα

Κάποιοι νεοέλληνες, προοδευτικοί κατά τα άλλα, καραδοκούν τελικά να δουν επί ξύλου κρεμάμενους όσους Ελληνες σε καθημερινή βάση «μάχονται» για την ασφάλεια και την ακεραιότητα της χώρας μας. Ξεχνώντας την πρόσφατη ιστορία τους, οι ίδιοι αυτοί νεοέλληνες με την πρώτη ευκαιρία δεν διστάζουν να λιθοβολήσουν ακόμη και τους πλέον μάχιμους υπερασπιστές της πατρίδας τους. Δεν σταματούν όμως εκεί. Σταυρώνουν αξιωματικούς και μια ολόκληρη ομάδα, η οποία στέκεται άγρυπνος φρουρός, σε Ιόνιο και Αιγαίο, ώστε όλοι εμείς να κάνουμε τις κοινωνικές και επαγγελματικές μας… φιγούρες.

Ποιοι είναι όμως αυτοί που προτάσσουν ως καθήκον και ως συνείδηση την ασφάλεια της χώρας πάνω από το προσωπικό τους συμφέρον -πράγμα σπάνιο για την κοινωνία μας- και πολεμούν με κίνδυνο ακόμη και τη ζωής τους;

Ο λόγος για τους καταδρομείς του Λιμενικού Σώματος και ειδικότερα τα μέλη της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών. Ένα άξιο μέλος αυτής της μονάδας, το οποίο μάλιστα έχει παρασημοφορηθεί, είναι και ο Ανθυποπλοίαρχος που μόλις πρόσφατα τέθηκε σε διαθεσιμότητα με αφορμή τα όσα ατυχή έγιναν αλλά και επακολούθησαν της παρέλασης της 25ης Μαρτίου, στο κέντρο της Αθήνας.

Ο συγκεκριμένος αξιωματικός και σύμφωνα με τα ρεπορτάζ ετών του «ΑΤ», είναι ένα από τα καλύτερα στελέχη που διαθέτει το Λιμενικό και ο ελληνικός στρατός. Μεταξύ άλλων έχει:

• Λάβει μετάλλιο ανδρείας μετά την επιτυχή επιχείρηση στην οποία ηγείτο τον Ιούλιο του 2000, όταν ένας πάνοπλος Τσέχος κακοποιός κατέλαβε ιστιοφόρο στο οποίο επέβαιναν 5 Ελβετοί και ένας Έλληνας.

• «Οργώσει» με τους άξιους συναδέλφους του, το Ιόνιο και το Αιγαίο συλλαμβάνοντας εμπόρους ναρκωτικών και διασώζοντας εκατοντάδες λαθρομετανάστες.

• Βρεθεί στην «πρώτη γραμμή» το βράδυ των Ιμίων, πραγματοποιώντας περιπολίες σε απόσταση 50 μέτρων από την βραχονησίδα.

• Παλέψει για τη διάσωση επιβατών του «Σάμινα» και ναυτικών του «Δύστος».

• Ήταν στην ίδια επιχείρηση -Μεγάλη Τετάρτη του 1996- ανοιχτά του Κόλπου της Παναγιάς, στη Θεσπρωτία, όταν Αλβανοί έμποροι ναρκωτικών, που επέβαιναν σε φουσκωτό, άνοιξαν πυρ στο ελληνικό σκάφος με αποτέλεσμα να πέσει νεκρός ο 25χρονος Λιμενικός Μαρίνος Ζαμπάτης.

Οι επιχειρήσεις στις οποίες τόσο ο συγκεκριμένος αξιωματικός όσο και οι συνάδελφοί του έπαιξαν τη ζωή τους κορώνα γράμματα είναι εκατοντάδες. Και το πράττουν δίχως ανταλλάγματα και μίζες, αλλά με μοναδικό τους στόχο την ασφάλεια και τη διατήρηση της ακεραιότητας της χώρας…

Αυτοί είναι οι καθημερινοί μας ήρωες, που αθόρυβα, νύχτα και μέρα, μάχονται για την πατρίδα. Και αν κάποιος πιστεύει ότι δεν είναι έτσι, τότε «ο αναμάρτητος πρώτος τον λίθο βαλέτω».

Εφημερίδα: ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ – ΣΕΛ. 19 – 30.03.2010 – (Του Κώστα Σαρρηκώστα)

7 thoughts on “Με μετάλλιο Ανδρείας σε διαθεσιμότητα…

 1. ΕΛΛΗΝΑΣ ΓΕΝΝΙΕΣΑΙ ΚΑΙ ΓΙΝΕΣΑΙ
  ΔΕΝ ΓΙΝΕΣΑΙ ΑΠΛΑ.

  ΟΣΟ ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΟΥΝ ΤΟ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟ ΒΑΡΟΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ,
  ΤΟΣΟ ΘΑ ΒΥΣΟΔΟΜΟΥΝ ΣΕ Ο,ΤΙΔΗΠΟΤΕ
  ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΒΙΩΝΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

 2. Οι πουλημένες ελληνικές κυβερνήσεις στις ξένες δυνάμεις πουλάνε ακόμα και τους ίδιους τους έλληνες Ήρωες για χάρη της παγκοσμιοποιημένης κοινωνίας που μερικά καθήκια έχουν φανταστεί ότι θα πραγματοποιήσουν σε βάθος χρόνου.

  Όταν μια χώρα εξαρτάται οικονομικά από τους άλλους ,εύλογο είναι να εξαρτάται και πολιτικά και διπλωματικά και φυσικά και στρατιωτικά.
  Όταν οι ελληνικές κυβερνήσεις στο σύνολο τους,κυβερνούν μια χώρα πλήρως εξαρτημένη στους ξένους,τότε τι διαφορετικό περιμένετε να κάνουν από το να παίξουν το παιχνίδι τους ;

  Είναι απλό !
  Όταν τα ξένα αεροσκάφη παραβιάζουν τον εθνικό μας εναέριο χώρο και φθάνουν μέχρι την Άνδρο,όταν τα πολεμικά πλοία των τούρκων γειτόνων μας φθάνουν έξω από το Σούνιο,τότε τι περιμένετε να κάνουν οι ανίκανες κυβερνήσεις μας από το να μην πατήσουν τη σκανδάλη ούτε για εκφοβισμό.
  Ο Σημίτης το είχε πει καθαρά.
  <> και όλοι πήγατε να τον λυντσάρετε λεκτικά και βέβαια μετά τα Ίμια πήρε και τη κάτω βόλτα ο ίδιος και το ΠΑΣΟΚ.
  Πάρτε το λοιπόν απόφαση όλοι.Αν οι ξένοι δεν δώσουν το σήμα για μια κατάρριψη ή για μία βύθιση ή για εκφοβιστικά πυρά,εμείς κατά 75% ή οι τούρκοι κατά 25% είμαστε εντελώς ανίκανοι να το κάνουμε από μόνοι μας.

  ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΞΑΡΤΗΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΑ ΛΕΕΙ ΟΛΑ.

  ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΤΙ ΣΑΣ ΛΕΩ ;

 3. ΚΑΜΙΑ ΠΡΑΞΗ ΦΙΛΟΠΑΤΡΙΑΣ ΔΕΝ ΕΜΕΙΝΕ ΑΤΙΜΩΡΗΤΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΜΑΝΟΥΙΛ ΡΟΙΔΗΣ

 4. Η έννοια του ήρωα σήμερα είναι παρεξηγημένη.
  Αφού όποιος αγαπάει την πατρίδα του είναι φασίστας, θα την γλύτωνε ο ήρωας;
  Αν διενεργούσαν δημοψήφισμα για το αν πρέπει η όχι να τιμωρηθούν τα ΟΥΚ για τα συνθήματα που φώναζαν, το αποτέλεσμα θα τους έκανε να πάνε να κρυφτούν(τους τιμωρούς).
  Κακά τα ψέματα, όλη η Ελλάδα αγαπάει και στηρίζει τις ειδικές της δυνάμεις και ξέρει την αξία τους.
  Αλλοίμονο αν οι ειδικές μας δυνάμεις πάψουν να βροντοφωνάζουν αυτά τα συνθήματα, αλλοίμονο αν δεν προκαλούν φόβο και δέος στον εχθρό.

 5. ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ ΜΟΥ,ΑΔΕΛΦΙΑ ΜΟΥ,

  ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΑΣ ΛΕΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΣΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ.
  ΑΠΛΑ ΕΧΟΥΝ ΟΛΟΙ ΠΟΥΛΗΘΕΙ !!!

  Αν εγώ ήμουν Υπουργός,τύποις θα σχολίαζα αρνητικά το συγκεκριμένο σύνθημα των ΟΥΚ αλλά την επόμενη στιγμή αυτά τα παιδιά θα είχαν ειδική μεταχείριση από την ελληνική κοινωνία γιατί είναι Ήρωες.
  Προαγωγή και μια μικρή φοροαπαλλαγή ίσως καθώς και νέες εντολές για ειδικές αποστολές.
  Αυτούς τους έλληνες θέλουμε,αυτοί είναι οι γνήσιοι έλληνες και εμείς είμαστε που σε περίπτωση ανάγκης θα κλάψουμε αλλά θα πολεμήσουμε υπέρ Πατρίδας,Οικογένειας και Θρησκείας.

  Όλοι οι άλλοι πιστέψτε με θα φύγουν,θα το παίζουν πάπιες ενώ πολλοί από αυτούς βγάζουν τις σημαίες στα μπαλκόνια ενώ στη κρίσιμη στιγμή θα τη σκαπουλάρουν κατά το κοινώς λεγόμενο.

  Άλλοι θα κάνουν διακοπές στη Καραϊβική επειδή η μαμά τους και ο μπαμπάς τους έχουν χρήματα και εκβιάζουν Υπουργούς και κυβερνήσεις.

  Να επιτραπεί άμεσα η οπλοκατοχή στην ελλάδα γιατί ήδη έχουμε πόλεμο.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s