ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Μόνο ο Ορθόδοξος Πατριάρχης ‘βγάζει’ το Άγιο Φώς.


ΤΟ ΑΓΙΟ ΦΩΣ ΚΑΙ Ο ΜΑΡΤΥΡΑΣ ΕΜΙΡΗΣ!

Μόνο ο Ελληνορθόδοξος Πατριάρχης έχει το προνόμιο και την εξουσία να βγάζει το Αγιο Φως. Κατά καιρούς έχουν γίνει απόπειρες και από άλλα δόγματα να βγάλουν το Αγιο Φως αλλά αυτό στάθηκε αδύνατον. Για παράδειγμα το 1549μ.Χ. σύμφωνα πάντα με ιστορικές καταγραφές, οι Αρμένιοι δωροδόκησαν τον σουλτάνο Μουράτ για να τους δώσει την άδεια να εισέλθουν στον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως και να βγάλουν αυτοί από τον Πανάγιο Τάφο το Αγιο Φως.

Πράγματι ο σουλτάνος τους έδωσε την άδεια και οι Αρμένιοι μπήκαν μέσα στον Ναό και τον κλείδωσαν. Γεμάτος απελπισία ο Ορθόδοξος Πατριάρχης όταν είδε τους Αρμένιους να βρίσκονται μέσα στον Πανάγιο Τάφο, γονάτισε έξω στην είσοδο του Ναού κοντά σε μία από τις κολόνες. Ξαφνικά η κολόνα σχίστηκε και βγήκε το Αγιο Φως ανάβοντας τις λαμπάδες του Πατριάρχη.

 Ο Αγαρηνός Εμίρης παρακολουθούσε τα γεγονότα από τον μιναρέ του τζαμίου που βρίσκονταν απέναντι από τον Ναό.

Ή κολόνα αυτή, ραϊσμένη μέχρι σήμερα, δείχνει τήν αλήθεια τής Ορθοδοξίας!

Μόλις είδε τα γεγονότα φώναξε «Μεγάλη η πίστη των Χριστιανών! ‘Ενας είναι ο αληθινός Θεός, ο Θεός των Χριστιανών. Πιστεύω στον Αναστάντα εκ νεκρών Χριστόν. Τον προσκυνώ ως Θεό μου».

Μετά από αυτή την ομολογία του πήδησε από τον μιναρέ,ή κατα μια άλλη πιο πιθανή εκδοχή,μαινόμενο πλήθος μουσουλμάνων ανέβηκαν και τον γκρέμισαν απο τον μιναρέ.. Κατά την πτώση του όμως δεν έπαθε τίποτα. Τότε οι μουσουλμάνοι τον έπιασαν και τον αποκεφάλισαν. Το άγιο λείψανο του φυλάσσεται μέχρι και σήμερα στην Ιερά Μονή της Μεγάλης Παναγίας των Ιεροσολύμων.

Το Αγιο Φως συμβολίζει αλλά και υπενθυμίζει με θαυματουργικό τρόπο την Ανάσταση του Χριστού. Είναι ένα Θεόσταλτο θαύμα δια μέσου των αιώνων από το Φως του κόσμου, που είναι ο Χριστός, για τον κόσμο. Η επιστήμη δεν έχει την δυνατότητα να εξηγήσει αυτό το μεγάλο θαύμα και αυτή την φορά προς τιμή της δεν τόλμησε να αποφανθεί ούτε θεωρητικά. Σε ένα αληθινό θαύμα άλλωστε πως να αποφανθεί η επιστήμη;

Πολλοί βλέπουν κάθε έτος το Αγιο Φως και αισθάνονται την παρουσία του Θεού ανάμεσά τους. Αυτό ακριβώς το Αγιο Φως να φωτίζει όλη την ανθρωπότητα για ένα καλύτερο αύριο. πηγη

6 thoughts on “Μόνο ο Ορθόδοξος Πατριάρχης ‘βγάζει’ το Άγιο Φώς.

 1. Υπάρχει αυτοαναφλεγόμενο υλικό. Με την απλή έκθεσή του σε οξυγόνο (στον αέρα δηλαδή) ανάβει. Αρκεί η επάλειψη με αυτό ενός φιτιλιού κεριού, και σε ορισμένα λεπτά ανάβει μόνο του. Το Άγιο Φως με αυτό τον τρόπο το έκαναν και οι Καθολικοί, αλλά το σταμάτησαν εδώ και πολλά χρόνια. Για το θέμα αυτό έκανε εκπομπή και ο Χαρδαβέλας παλαιότερα. Με την απάτη και τα ψέματα το γένος δεν θα ζήσει για πολύ ακόμα. Μόνο με πίστη σε ιδανικά και αξίες θα πάμε μπροστά. Με την εκκλησιαστική σήψη δεν υπάρχει σωτηρία. Η θρησκεία πλέον δεν μπορεί να κρατήσει την Ελλάδα ζωντανή. Αντίθετα, έτσι όπως έχει καταντήσει την έχει ευνουχίσει και την σκοτώνει.

 2. Φίλε Σιδηρούντιος θα συμφωνούσα μαζί σου εάν τα κεριά και τα καντήλια δεν ανάβανε ΌΛΑ την ΊΔΙΑ στιγμή εντός και εκτός του ναού . Αυτό δεν μπορείς να το πετύχεις με αυτοαναφλεγόμενο υλικό . Και οι πιστοί δεν μπαίνουν στον ναό μερικά λεπτά πριν την ανάφλεξη αλλά πολύ ώρα πριν δεν υπάρχει περίπτωση για τέτοιον χειρισμό . Εδώ είναι το μυστήριο !
  Καλύτερα να «δέρνεις» τούς πολιτικούς θα ήταν πιο χρήσιμο . Και να μην είναι όλοι καθαροί στην εκκλησία (εδώ συμφωνούμε απολύτως)η Ορθοδοξία μένει το θρήσκευμα τον 90% των Ελλήνων(από τότε που άνοιξαν οι πόρτες για τους αλλοδαπούς και αλλόθρησκους) !

 3. Τα κεριά και τα καντήλια από όσο έχω ακούσει από μάρτυρες που έχουν παραβρεθεί ανάβουν όχι ακριβώς όλα μαζί, αλλά με σχεδόν με σειρά, πράγμα που δείχνει σταδιακή επάληψη. Είναι σαν να περνάει στη σειρά μία αόρατη φωτιά και να τα ανάβει το ένα μετά το άλλο. Έπειτα, χρειάζετε αρκετή ώρα για να γίνει η ανάφλεξη, αρκετά λεπτά. Στην εκπομπή του Χαρδαβέλα το κερί άναψε έπειτα από πολύ ώρα. Αυτό το τρικ απαγόρεψαν οι Καθολικοί εδώ και πολλά χρόνια. Το θρήσκευμα καλά θα κάνει να εξυγιανθεί, διότι έχει σαπίσει. Πρέπει να έχουμε ναούς και κοινότητες και παραδόσεις, και να γιορτάζουμε μαζί οι Έλληνες, είτε σαν Χριστιανοί, είτε σαν πολυθεϊστές. Το κακό είναι να μην βρισκόμαστε μαζί με άλλους Έλληνες. Αν κάποιος σχολιαστής έχει πάει εκεί, να μας τα πει και αυτός / αυτή.

 4. Καλά φίλε , ας πούμε πώς είναι τρικ όπως το λες . Τι εξήγηση έχεις για το πώς η φλόγα αυτή δεν καίει τα πρώτα λεπτά ? Λες να είναι στην «πλαστογραφία» όλοι οι πιστοί ? Έχω δει πολλές φορές τους παρόντες να περνούν το χέρι στην φλόγα χωρίς κανένα είδος έγκαυμα η πληγή !
  Το να μπορεί ο καθένας να γιορτάζει ότι θέλει δεν μ’ενοχλεί καθόλου και μακριά από μένα έστω και η ιδέα . Το παν είναι να αγαπά την Ελλάδα σαν Έλληνας και πατριώτης !

 5. Έχω δει λαμπάδες πιστών να ανάβουν από μόνες τους με το που βγαίνει ο πατριάρχης. Κόλπο;
  Έχω δει λάμψεις μέσα στον Ναό χωρίς να υπάρχει ηλεκτρικό στον ναό. Κόλπο;
  Υπάρχουν πράγματα που δεν εξηγούνται με την λογική αλλά με την πίστη

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s