Ε.Ε.

Παρακμάζει η Ευρωπαική Ενωση;Έτσι, λοιπόν, διαβάσαμε ότι η Ελλάδα πήρε μια ανάσα με την απόφαση των Βρυξελλών αλλά και ότι η Γερμανία επέβαλλε τη θέλησή της. Ο πρωθυπουργός διαβεβαίωνε ότι ουδείς κίνδυνος πτώχευσης υπάρχει ενώ μόλις την προηγούμενη (και προ-προηγούμενη) υποστήριζε το ακριβώς αντίθετο. Τα ΜΜΕ, διεθνώς, διαλαλούσαν τη γερμανική κυριαρχία στην Ευρώπη. Αλλά ποια κυριαρχία; Όταν όλοι οι άλλοι είναι εναντίον (της ανάμιξης του ΔΝΤ), η νίκη είναι πύρρεια. Και κυρίως είναι νίκη προσωρινή, έως ότου οι άλλοι ξεπεράσουν φόβους και μικροσυμφέροντα και αποφασίσουν να την πνίξουν. Η Γερμανία το υπέστη δυο φορές, ταπεινωτικά. Αλλά δεν μαθαίνει. Όσο για μας, όταν η περιλάλητη «ανάσα» δίνει μόλις δυο-τρεις μήνες ζωής και μετά «φτου κι απ΄την αρχή», περί κερδών διαλαλούν μόνο οι τηλεοπτικές οθόνες. Οι ψευδαισθήσεις, όμως, λιώνουν όπως τα παγάκια στον ήλιο.
Στο ΔΝΤ απειλούσε ότι θα καταφύγει ο πρωθυπουργός, την πόρτα του ΔΝΤ του άνοιξαν, βίζα για την Ουάσιγκτον. Με την προειδοποίηση ότι όποιος δεν πειθαρχεί στους ευρωπαϊκούς κανόνες θα τίθεται εκτός ΟΝΕ. Τέρμα η διαλυτική διεύρυνση, πρόσθεσε η Μέρκελ στην Τουρκία. Ήγγικεν η ώρα όπου κάθε χώρα- μέλος θα καλείται να διαλέξει ή το (ψευδεπίγραφο) «αμερικανικό όνειρο» ή τη «γερμανική μπότα». Πλήγμα δέχθηκε και η γαλλική επιρροή στον ευρωπαϊκό νότο. Οι Γάλλοι ουρλιάζουν ότι οι Γερμανοί τεύτονες εκπορθούν το «φέουδο» του Νότου. Τους δυτικοευρωπαίους διακατέχει ακόμα το σύνδρομο του προτεκτοράτου (όπως βλέπουν οι ΗΠΑ την ΕΕ). Αύριο ίσως ξημερώσει άλλη μέρα. Αλλά η Ελλάδα θα χρειαστεί πολύ κόπο για να παραμείνει μέλος αυτής της νέας ευρωπαϊκής οικογένειας.
Το Βερολίνο, επιβάλλοντας σκληρούς όρους δανεισμού, έδειξε ότι θυσιάζει εν ανάγκη την περιφέρεια χάριν ενός πυρήνα που θεωρεί ότι για να είναι ευρωπαϊκός οφείλει να είναι σκληρός. Με τη Γερμανία Χαλίφη στη θέση του (αμερικανού) Χαλίφη. Στον αδυσώπητο πόλεμο δεν βρήκε έλεος ούτε ο (Γερμανός) Πάπας. Στην παρακμή, τα άγια τοις κυσί.
(Ινφογνωμων)

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s