ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ / ΕΛΛΑΔΑ / ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ / ΙΣΡΑΗΛ / Τουρκία

Αμφισβητεί και το Ισραήλ την Ελληνική κυριαρχία στο Αιγαίο ανατολικότερα του 25ου Μεσημβρινού;


 

Αμφισβητεί και το Ισραήλ τα κυριαρχικά μας δικαιώματα στο Αιγαίο ανατολικότερα τού 25ου Μεσημβρινού… Την ώρα που διακινδυνεύει η Ελλάδα τις σχέσεις με τις Αραβικές χώρες προκειμένου να πραγματοποιήσει κοινές αεροπορικές ασκήσεις με το Ισραήλ, εκείνο ζητά όλα τα γυμνάσια να πραγματοποιηθούν δυτικότερα τού 25ου Μεσημβρινού και όχι ανατολικότερα. Και να σημειωθεί ότι το Ισραήλ ήταν εκείνο που επιδίωξε κοινές ασκήσεις και όχι εμείς.

Να σημειώσουμε ότι ο 25ος Μεσημβρινός διχοτομεί το Αιγαίο που είναι η πάγια επιδίωξη τής Άγκυρας. Θεωρείται πλέον πιθανό οι κοινές ασκήσεις που είναι να γίνουν μέσα Μαΐου να συρρικνωθούν στο ελάχιστο και να είναι τυπικές, απλά και μόνο για να τηρήσει η χώρα μας τη στρατιωτική συνεργασία που έχει υπογράψει με το Τελ Αβίβ.

Βέβαια η δυσαρέσκεια τού υπουργείου αλλά και τού ΓΕΕΘΑ από τη συμπεριφορά τού Ισραήλ, είναι μεγάλη. Το Τελ Αβίβ εξέφρασε εγγράφως ότι επιθυμεί να γίνουν οι κοινές ασκήσεις δυτικότερα τού 25ου Μεσημβρινού για να αποφευχθούν επιπρόσθετες τριβές του με την Άγκυρα (!).

Και παρά τη μη αναγνώριση τής πλήρους κυριαρχίας μας στο Αιγαίο από το Ισραήλ, το Τελ Αβίβ ζήτησε κατά τη διάρκεια των…κοινών ασκήσεων να θέσει η Ελλάδα σε πλήρη λειτουργία την αντιαεροπορική μας άμυνα (ραντάρ S-300, TOR-M1, τα ιπτάμενα ραντάρ, μηχανισμούς ηλεκτρονικών πολέμου και αντίμετρων κ.ά.).

Βέβαια, το ΓΕΕΘΑ δεν δέχθηκε και έδωσε εντολές να μην συμφωνήσει η χώρα μας στις απαιτήσεις αυτές, καθώς έτσι δίνεται η δυνατότητα να εντοπισθεί από το Ισραήλ και από τις φιλικές του χώρες η ενδεχόμενη αχίλλειος πτέρνα τής ελληνικής αεράμυνας ή να γίνουν γνωστές οι αμυντικές δυνατότητες που διαθέτει η χώρα μας. Παράλληλα εξέφρασε την αντίθεσή του στο να δεχτούμε να μην γίνουν ασκήσεις ανατολικότερα τού 25ου Μεσημβρινού.

Και τη συμπεριφορά αυτή εισπράττει η Ελλάδα όταν την περίοδο 1996-2000 η χώρα μας είχε προμηθευτεί πανάκριβα και ορισμένα άχρηστα οπλικά συστήματα από το Ισραήλ. Ενδεικτικά αναφέρουμε τον προσομοιωτή πτήσεως F-16 block 52 για την εκπαίδευση πιλότων που αν και τον πληρώσαμε 20 εκατ. δολάρια δεν δούλεψε ποτέ. Βέβαια η υπόθεση στάλθηκε στη Δικαιοσύνη αλλά παραμένει άγνωστο τι έγινε. Τέλος να θυμίσουμε ότι πριν από περίπου δύο χρόνια που πραγματοποιήσαμε κοινές ασκήσεις με το Ισραήλ, οι αραβικές χώρες είχαν ενοχληθεί με την Ελλάδα καθώς πίστευαν ότι εκπαιδεύεται το Ισραήλ σε αποστολές μεγάλης αχτίνας για να κτυπήσει το Ιράν.

ΠΗΓΗ

4 thoughts on “Αμφισβητεί και το Ισραήλ την Ελληνική κυριαρχία στο Αιγαίο ανατολικότερα του 25ου Μεσημβρινού;

 1. Χριστός ανέστη, Συνέλληνες και Χρόνια πολλά!

  Διάβασα την είδηση σε ανάρτηση του Hellenicrevenge, και έκανα εκεί ένα σχόλιο. Όποιος θέλει μπορεί να το διαβάσει ακολουθώντας το link:

  http://hellenicrevenge.blogspot.com/2010/04/25.html

  (Είναι κάπως μεγάλο, στην πραγματικότητα είναι τα δύο πρώτα σχόλια).

  ΙΩΑΝΝΗΣ

  Χριστός Ανέστη και Χρόνια Πολλά και σε σένα ΙΩΑΝΝΗ.
  Παραθέτω το σχόλιό σου πιο κάτω.

  Φιλικά / Λουκάς

  ………………………………………………………………………………………………………………………………

  Χριστός Ανέστη, Συνέλληνες!

  Η Τουρκία κάνει αργά (ακόμη) αλλά σταθερά βήματα προς την πραγμάτωση του νεο-οθωμανικού της ονείρου: την αναβίωση του χαλιφάτου. Τα πρώτα της βήματα ήταν αχνά κι αδιόρατα για τη Δύση, σιγά σιγά όμως κατάφερνε να προχωρά. Έπειτα, άρχισε να γίνεται πιό τολμηρή: στην αρχή κάποιες δηλώσεις υπέρ των Παλαιστινίων (κερδίζοντας έτσι την κοινή γνώμη των μουσουλμάνων), έπειτα η ενίσχυση των σχέσεων με τις γειτονικές μουσουλμανικές χώρες…

  Η «Δύση» εξέλαβε – και εξακολουθεί να εκλαμβάνει – τις κινήσεις της Τουρκίας ως μέρος του σχεδίου της για ανάδειξή της σε περιφερειακή δύναμη. Ποντάροντας στο γεγονός ότι ο Κεμαλισμός (δηλ. η φυσιογνωμία του «κοσμικού κράτους») είναι καλά εδραιωμένος στην Τουρκία και δεν θα αφήσει τον ισλαμισμό να προχωρήσει πέρα από απιφανειακό επίπεδο (στην ανάγκη ακόμη και με πραξικόπημα), και επειδή ήθελαν να χρησιμοποιήσουν την Τουρκία ως πόλο έλξης των μουσουλμάνων ώστε να μην ταχθούν στο πλευρό των «φανατικών Ισλαμιστών» (π.χ. τύπου Ιράν ή Ταλιμπάν), τα κράτη της Δύσης ενίσχυσαν τις προσπάθειες της Τουρκίας και της πρόσφεραν στήριξη. Είναι χαρακτηριστικό ότι της παρείχαν στήριξη στην προσπάθειά της να μπει στην Ε.Ε. χωρίς να συμμορφωθεί με τα βήματα της προενταξιακής διαδικασίας, ενώ οι Η.Π.Α. με δηλώσεις τους έδειχναν ότι δεν πρέπει να σταθεί αυτό εμπόδιο.
  (Βέβαια η Τουρκία αυτό που ήθελε πάντα ήταν μια ειδική σχέση, κι από κει και πέρα ό,τι καλύτερο μπορούσε να επιτύχει, η «Δύση» όμως, μαθημένη να σκέφτεται αλλιώς, δεν το κατάλαβε ποτέ…)

  Η Τουρκία, φυσικά, καλοδέχτηκε αυτή τη στήριξη και οχυρωμένη πίσω από αυτήν γιγάντωσε τη διείσδυσή της στα Βαλκάνια, τη Μέση Ανατολή και τον Καύκασο, στην πραγματικότητα όμως για τα δικά της σχέδια. Ήλθε κοντά με τις χώρες αυτές, απέκτησε κύρος, άρχισε να λαμβάνει διπλωματικές πρωτοβουλίες και να προωθεί συμφωνίες. Με αναβαθμισμένο πλέον κύρος άρχισε να τοποθετείται επί καυτών – για τους μουσουλμάνους – θεμάτων με τέτοιο τρόπο ώστε να ικανοποιεί το νέο της ακροατήριο, αλλά και ταυτόχρονα να μην εξοργίζει τη Δύση. Έτσι στην αρχή η Δύση θεώρησε φυσική μια διαφοροποίηση της Τουρκίας σε θέματα «καυτά» για το μουσουλμανικό κόσμο και δεν αντέδρασε. Αυτή η έλλειψη αντίδρασης έκανε τους μουσουλμάνους να δουν την Τουρκία με μεγαλύτερο σεβασμό (αλλά κι ευγνωμοσύνη διότι παρουσιάζεται ως οιονεί προστάτης τους) και να έλθουν πιο κοντά της (δείτε π.χ. την εκδήλωση ενδιαφέροντος από Άραβες για επενδύσεις στην Τουρκία). Έτσι ενισχυμένη, η Τουρκία προχώρησε ένα βήμα ακόμη, σε κόντρα με το Ισραήλ.

  Το γεγονός αυτό πέρα από την οργή του Ισραήλ προκάλεσε και κάποια αμηχανία στις Η.Π.Α.. Ταυτόχρονα, κέρδισαν έδαφος στις Η.Π.Α. κάποιες σκέψεις που έλεγαν ότι έπρεπε να μπεί φραγμός στο Ισραήλ προκειμένου να μην καταρρεύσει η αμερικανική πολιτική στον ευρύτερο χώρο της Μ. Ανατολής και στον μουσουλμανικό κόσμο. Ο Ομπάμα και ο κύκλος του είχε «ευήκοον ους» στις σκέψεις αυτές και πράγματι υπήρξε αρχικά μια ψύχρανση στις Αμερικανο-ισραηλινές σχέσεις (που οδήγησαν στο σημερινό «ιστορικό χαμηλό»). Με την ίδια λογική η Αμερική αποφάσισε να «γλυκάνει» την Τουρκία ώστε να μην τη σπρώξει περαιτέρω στην αγκαλιά του Ισλάμ (ώστε να γίνει έτσι μέρος του προβλήματος). Έτσι, δεν τη «μάλωσε» για τη στάση της κατά του Ισραήλ, ούτε φυσικά την ενοχλεί για τις προκλήσεις και διεκδικήσεις της εναντίον της Ελλάδος (αφού, άλλωστε και οι δικοί μας κυβερνώντες βάζουν την ουρά στα σκέλια), αλλά συνέχισε να την στηρίζει.

  Το αποτέλεσμα όμως ήταν να αποθρασυνθεί ακόμη περισσότερο η Τουρκία, χοντραίνοντας την κόντρα με το Ισραήλ, προσεγγίζοντας περισσότερο το Ιράν (το Ισλάμ γενικότερα). Ταυτόχρονα, ο Κεμαλισμός στην Τουρκία χάνει διαρκώς ερείσματα στον κόσμο αλλά και αποδυναμώνεται γενικότερα (π.χ. συλλήψεις για ERGENEKON).

  Εδώ βρισκόμαστε σήμερα: Η Τουρκία προωθεί διαρκώς τα νεο-οθωμανικά της σχέδια ενισχυόμενη από την ανοησία της Δύσης που νομίζει ότι η Τουρκία απλά βρίσκεται σ΄ ένα σταυροδρόμι. Το Ισραήλ βρίσκεται σε «ιστορικό χαμηλό» με τις Η.Π.Α. και ταυτόχρονα έχει αρχίσει να νοιώθει την οργισμένη ανάσα της Τουρκίας στο πρόσωπό του (μιας Τουρκίας που η Αμερική θέλει να «γλυκάνει»). Νοιώθει την απειλή του Ιράν. Τι μπορεί να κάνει;

  Χρειάζεται χρόνο. Χρόνο, για να μπορέσει να ενεργοποιήσει το πανίσχυρο λόμπι του στις Η.Π.Α. (μέχρι τώρα το εβραϊκό λόμπι στις Η.Π.Α. δεν είχε χρειαστεί να κινηθεί εναντίον της επίσημης πολιτικής) και γενικότερα στο Δυτικό κόσμο ώστε να μπορέσει να αποκαταστήσει τις σχέσεις του με τις Η.Π.Α. (και ο νοών νοείτω..). Ταυτόχρονα, πρέπει να αποκτήσει «εναλλακτικό» στρατηγικό βάθος (μέχρι πρότινος, το ρόλο αυτό τον έπαιζε η Τουρκία, όσο είχε τη φυσιογνωμία του κοσμικού κράτους που εγκαθίδρυσε ο ντονμές Κεμάλ). Αυτό το εναλλακτικό στρατηγικό βάθος μπορεί να το προσφέρει η Ελλάδα, γι’ αυτό και μας γλυκαίνουν κρούοντάς μας τον κώδωνα του κινδύνου για τα πυρηνικά σχέδια της Τουρκίας.
  Πρέπει όμως να γλυκάνουν και τις Η.Π.Α., αλλά και την Τουρκία (είπαμε, πρέπει να κερδίσουν χρόνο). Έτσι, δεν θέλουν να τις δυσαρεστήσουν, γι’ αυτό και το αίτημά τους να γίνει η άσκηση ως τον 25ο μεσημβρινό…

  Μη γελιόμαστε, η όποια προσέγγιση του Ισραήλ (ή της Ρωσίας ή των Η.Π.Α. ή όποιας άλλης χώρας) τόσο στο άμεσο μέλλον όσο και γενικότερα δεν θα γίνει στηριγμένη στο συναίσθημα, αλλά στο συμφέρον. Εκεί πρέπει να ποντάρουμε κι εμείς.

  Ο τροχός έχει τεθεί σε κίνηση. Όσο η Τουρκία προχωρά τα νεοοθωμανικά σχέδιά της τόσο θα ξυπνά τό όνειρο του χαλιφάτου. Η Ρωσία έχει αρχίσει να αφυπνίζεται (αλλά ακόμα χρειάζεται την Τουρκία για τα ενεργειακά της σχέδια, εκτός αν αλλάξουν τα πράγματα σε Ουκρανία – που κάτι πάει να αλλάξει – και Βουλγαρία). Ακολουθεί το Ισραήλ που όμως πρέπει να κερδίσει χρόνο. Τελευταία θα αφυπνιστεί η Αμερική, αφού εν τω μεταξύ η Ευρώπη βυθισμένη στα δικά της προβλήματα θα ξυπνήσει σ’ έναν εφιάλτη 16ου αιώνα (μόνο που αυτή τη φορά θα είναι χειρότερο, καθώς σήμερα υπάρχουν σημαντικοί μουσουλμανικοί πληθυσμοί στην Ευρώπη ενώ τότε η Ευρώπη ήταν Χριστιανική).

  Συνέλληνες, οπλιστείτε με καρτερία και υπομονή. Έρχονται δύσκολες μέρες…

  ΙΩΑΝΝΗΣ

 2. Αληθώς ανέστη ο κύριος αγαπητέ ΙΩΑΝΝΗ. Στήν τοποθέτηση σου [αναλύεις ] τό γεωπολιτικό »παιχνίδι» Τουρκία μέ HΠΑ–ΙΣΡΑΗΛ–ΡΩΣΣΙΑ—ΕΕ.Όλο τό πλέγμα τών τουρκικών κινήσεων καί επιδιώξεων στήν παγκόσμια σκακιέρα. Η εικόνα πού αναδύεται όντως ζοφερή. Γιά τήν ΝΑ Ευρώπη καί τήν Ανατολική Μεσόγειο. Όπου μέ μαθηματική ακρίβεια οδεύουμε στήν ανασύσταση τής Οθωμανικής αυτοκρατορίας αρχικά καί χαλιφάτου λίγο μεταγενέστερα… Αντικρύζουμε μιά Τουρκία νά υπερεξοπλίζεται νά αναπτύσσει ΤΑΧΥΤΑΤΑ ΤΗΝ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΤΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ. Παράλληλα στόν διπλωματικό γεωστρατηγικό τομέα κινείται σάν οιωνεί τοπική υπερδύναμη [δορυφορυκές δυνατότητες, βαλλιστικούς πυραύλους κτλ]. Άν θέλουμε νά καταννοήσουμε τόν κίνδυνο πού λίαν συντόμως θά διατρέξει ή Ευρώπη άς αναλύσουμε τήν μοίρα πού περιμένει τήν πατρίδα μας τήν Ελλάδα. Μιά χώρα πού πρίν 189 χρόνια μέ ποταμούς αίματος κέρδισε τήν ανεξαρτησία της. Έδιωξε τούς μουσουλμάνους κατακτητές. ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ ΣΑΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΕΠΟΙΚΟΙ!!! Μέ σχέδιο ειρηνικής επικράτησης κατάκτησης [μέ τό σχέδιο ibrahim project καί μειονοτοποίησης τών γηγενών Ελλήνων]. Παράλληλα απαξιώνεται ό εθνικός γεωπολιτικός ιστορικός χώρος του Αιγαίου μέσω ΤΗΣ ΦΙΛΑΝΔΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΜΗΤΡΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΜΑΣ. Μέ τή βοήθεια τών »κοσμοπολιτών» πολιτικών μας ελεύθεροι από εθνική συνείδηση καί τήν έννοια πατρίδα. Πού εμφορούνται από τά ιδανικά : »άν είναι νά γλυτώσουμε από τή γκρίνια τού γείτονα ,άς τού δώσουμε λίγα στρέμματα καί νά κοιμώμαστε ήσυχοι » καί δυστυχως τά εφαρμόζουν….. ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΝΕΟΙ ΑΠΕΛΕΥΘΡΩΤΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΔΥΣΤΥΧΩΣ [ Ο ΕΧΘΡΟΣ ΜΠΗΚΕ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΤΗ ΧΩΡΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ]

 3. ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ, ΟΤΑΝ ΘΑ ΕΡΘΕΙ Η ΦΩΤΙΑ…
  ΩΡΑΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΛΟΓΙΑ…
  ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΣΕΙΡΑ ΟΛΟΙ, ΓΙΑ ΝΑ «ΣΚΙΣΟΥΝ» ΣΕ ΟΤΙ ΕΜΕΙΝΕ
  ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΑΛΒΑΝΟΙ, ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ, ΤΟΥΡΚΟΙ, ΕΒΡΑΙΟΙ.
  ΚΑΛΑ ΠΑΜΕ, ΦΡΑΠΕ,ΤΖΟΥΛΙΑ ΚΑΙ ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,
  ΜΗ ΦΟΒΑΣΤΕ ΤΙΠΟΤΑ, ΘΑ ΣΩΘΟΥΜΕ !!!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s