ΕΚΚΛΗΣΙΑ / ΕΛΛΑΔΑ

«Κατεβάστε τις εικόνες από τα δικαστήρια!»


Το ζήτημα της ανάρτησης εικόνων και θρησκευτικών συμβόλων στους δημόσιους χώρους (σχολεία, δικαστήρια, κ.λπ.) μετά τη γείτονα Ιταλία ήρθε και στην Ελλάδα. Αυτή τη φορά δεν καλείται το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου να αποφανθεί για την ανάρτηση του σταυρού στις ιταλικές σχολικές αίθουσες, όπως έγινε πρόσφατα, αλλά το Συμβούλιο της Επικρατείας να αποφασίσει αν πρέπει να αναρτώνται ή όχι στις δικαστικές αίθουσες εικόνες του Χριστού, ο σταυρός και άλλα σύμβολα της Ορθοδοξίας.

Και αυτό γιατί τρεις θεσσαλονικείς δικηγόροι ζητούν από το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο να «κατέβουν» οι εικόνες και τα θρησκευτικά σύμβολα από τα δικαστήρια της χώρας, καθώς η ανάρτησή τους είναι αντίθετη στο Σύνταγμα, στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, στον Κώδικα Οργανισμού των Δικαστηρίων, αλλά και παράνομη. Οι δικηγόροι δηλώνουν ότι ανήκουν σε διαφορετικές θρησκευτικές ομάδες: ο ένας δηλώνει άθεος, η δεύτερη βουδίστρια και ο τρίτος είναι μεν χριστιανός ορθόδοξος αλλά δεν δέχεται την εμπλοκή των συμβόλων της πίστης στην ενάσκηση της κοσμικής εξουσίας.

Τον περασμένο Νοέμβριο οι δικηγόροι κατέθεσαν αίτηση στην επιτροπή διοίκησης των Διοικητικών Δικαστηρίων της Θεσσαλονίκης με την οποία ζητούσαν να «αποκαθηλωθούν» οι εικόνες και οι σταυροί που δεσπόζουν «σε περίοπτες θέσεις πάνω από τους προέδρους των δικαστηρίων», αλλά και να αφαιρεθεί κάθε θρησκευτικό σύμβολο από τους τοίχους των δικαστικών αιθουσών. Τον περασμένο Ιανουάριο το Διοικητικό Εφετείο απέρριψε το αίτημά τους ομόφωνα, επισημαίνοντας ότι αυτό που ζητούν θίγει ένα ευαίσθητο θέμα το οποίο συνδέεται με την ιστορία του ελληνικού έθνους και μόνη αρμόδια να το επιτελέσει είναι η πολιτεία και όχι οι διοικούντες τα δικαστήρια.

Οι τρεις αναφέρουν ότι η ανάρτηση των εικόνων στα δικαστήρια παραβιάζει «την ακρογωνιαία λίθο του ανθρωποκεντρικού μας πολιτεύματος,δηλαδή το άρθρο 2 παράγραφος 1 του Συντάγματος, που ορίζει ότι ο σεβασμός και η προστασία της αξίας του ανθρώπου αποτελούν την πρωταρχική υποχρέωση της πολιτείας».

Προσβάλλεται όμως και η προσωπικότητά τους, η οποία κατοχυρώνεται από το άρθρο 5 του Συντάγματος, καθώς περιορίζεται το δικαίωμά τους να την αναπτύσσουν ελεύθερα και χωρίς διακρίσεις με βάση το θρήσκευμά τους. Δηλώνουν κατηγορηματικά ακόμη στην αίτησή τους ότι «ταυτόχρονα, η ανάρτηση θρησκευτικών συμβόλων στις δικαστικές αίθουσεςπαραβιάζει το δικαίωμά τους στην θρησκευτική ελευθερία, όπως αυτό οριοθετείται στο άρθρο 13 του Συντάγματος και στο άρθρο 9 της ΕΣΔΑ».

Η ανάρτηση των εικόνων στις αίθουσες συνεδριάσεως των δικαστηρίων είναι και παράνομη, και οι δικαστές, οι οποίοι είναι επιφορτισμένοι με την τήρηση της νομιμότητας, έχουν υποχρέωση να τις απομακρύνουν, υπογραμμίζουν οι δικηγόροι. Και είναι παράνομη η ανάρτησή τους καθώς ο Κώδικας Οργανισμού των Δικαστηρίων ορίζει ότι η τοποθέτηση οποιουδήποτε αντικειμένου κατά τρόπο σταθερό εντός των δικαστικών αιθουσών πρέπει να προσδιορίζεται συγκεκριμένα σε σχετική απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης.

Ως σήμερα όμως δεν έχει εκδοθεί σχετική απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης που να επιβάλλει την ανάρτηση θρησκευτικών συμβόλων στις δικαστικές αίθουσες. Κατά συνέπεια οι διοικούντες τα δικαστήρια πρέπει «να απέχουν από τη μόνιμη τοποθέτηση οποιουδήποτε μη οριζομένου σχετικά αντικειμένου εντός των δικαστικών αιθουσών» σημειώνουν οι συνήγοροι της Θεσσαλονίκης. Ετσι όμως εμμέσως πλην σαφώς οι τρεις δικηγόροι καλούν τον υπουργό Δικαιοσύνης κ. Χ. Καστανίδη να λάβει θέση στο ζήτημα αυτό.

ΠΗΓΗ

38 thoughts on “«Κατεβάστε τις εικόνες από τα δικαστήρια!»

 1. να κατεβουν,συμφωνω και εγω.
  ετσι και ετσι δεν ειδα να βοηθησαν και πολυ στην αποδοση της δικαιωσυνης.
  να κατεβουν και στην θεση τους να βαλουν την Θεμιδα.

 2. Οι δικηγόροι να πάνε στην τουρκία να ζητήσουν να κατεβάζει τον σφαγέα των Ελλήνων Μουσταφά Κεμάλ όταν μιλάει Έλληνας πολιτικός.
  Σ’ αυτούς να δείξουν την νομική τους δεινότητα.

 3. ΟΧΙ ΝΑ ΜΗ ΚΑΤΕΒΟΥΝ. ΕΙΝΑΙ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΜΑΣ. ΖΟΥΜΕ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ ΔΙΠΛΑ ΣΕ ΧΩΡΕΣ ΜΕ ΦΑΝΑΤΙΚΟΥΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΗΘΕΛΑΝ ΠΟΛΥ ΝΑ ΜΑΣ ΕΞΙΣΛΑΜΙΣΟΥΝ Η ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΑΦΑΝΙΣΟΥΝ ΣΑΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ.

  ΑΝ ΔΕΝ ΑΡΕΣΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΡΕΙΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥΣ ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΤΗ ΤΟΥΡΚΙΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΧΑΝΟΥΜΑΚΙΑ .
  ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΤΡΕΙΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ!!!!!

 4. Tι σχέση έχει σεβασμός και η προστασία της αξίας του ανθρώπου με τον Σταυρό και τις Βυζαντινές εικόνες ?

  Είναι μέρος της παράδοσης μας,
  Απο τη στιγμή που 99% του πλυθυσμού είναι ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ αυτοί οι κύριοι/Κυρίες να το «βουλώσουν» και αν δεν τους αρέσουμε να πανε αλλού !!!! Φτάνει πια με το κάθε κομπλεξικό ανώμαλο ψευτοδιανοούμενο κουπαμπιέ

 5. Ο Χριστός είναι εκείνος που αδικήθηκε παράφορα από τους ανθρώπους.
  Ακόμα κι αυτοί που δεν είναι Χριστιανοί πρέπει να καμαρώνουν βλέποντας τον σταυρό η τον Χριστό, διότι θυμίζει πάντοτε στους δικαστές την δικαστική πλάνη που υπέστη ο Θεάνθρωπος.

 6. Καλησπέρα σε όλους,
  Αν πρέπει οι τρις δικηγόροι να πάνε στην τουρκια (γιατί άραγε?) νομίζω ότι είναι δικαιότερο να πάνε οι χριστιανικές εικόνες στην Jerusalem, και να αφήσουν την Ελλάδα στους Έλληνες Ολύμπιους Θεούς.

 7. Η εποχή μας είναι εποχή αμφισβήτησης των αυτονόητων άλλων εποχών. Δεν μπορώ όμως να καταλάβω πώς προσβάλονται τα ανθρώπινα δικαιώματα, και η αξία του ανθρώπινου προσώπου από την ύπαρξη συμβόλου στο οποίο – κατά την πρακτική της ελληνικής κοινωνίας- κανείς δεν δίνει σημασία. Η διαδικασία και η έκδοση αποφάσεων επηρεάζεται από την ύπαρξη της εικόνας ; Οι αποφάσεις βγαίνουν στο όνομα της Αγίας Τριάδας;Αν συνέβαιναν αυτά πράγματι θα είχαν δίκιο οι αλλόθρησκοι και οι άθρησκοι να θεωρούν την προσωπικότητά τους θιγομένη. Αλλά από την ύπαρξη μιας εικόνας στην οποία κανείς δεν δίνει σημασία πώς ;Είναι σαν να λένε πως η εικόνα εμποδίζει να εκφράσει κανείς ελεύθερα τις απόψεις του και ενδεχομένως , αν χρειαστεί, να διατυπώσει και αντιθρησκευτικες θέσεις. Κάτι τέτοιο όμως δεν ισχύει. Πως λοιπόν προσβάλλεται ή περιορίζεται η ελυθερία τους ;
  Ως προς την πρόταση του Ιουλιανού. Γιατί η Θέμιδα δεν είναι θρησκευτικό σύμβολο ;

 8. Εγώ λέω ότι έτσι όπως το πάμε θα το κλείσουμε το μαγαζί.

  Βγάζουμε τα μάτια μας με τα ίδια μας τα χέρια.

  Πετάχτηκαν τώρα 3 άτομα (και βάζω και στοίχημα) του ΣΥΡΙΖΑ και άρχισε πάλι η φασαρία. Λύσαμε όλα μας τα προβλήματα και τώρα θα ασχοληθούμε με τα θρησκευτικά σύμβολα.

  Ωραία, να βγάλουμε και το σταυρό από την Ελληνική Σημαία, να τη καταργήσουμε και αυτή, να αλλάξουμε και τον Εθνικό Υμνο γιατί προκαλεί όπως μας είπαν πέρσι κάποιοι, να βγάλουμε τις εικόνες από τα σχολεία, από τα φροντιστήρια, από τα δικαστήρια, από τα σπίτια μας, από τις εκκλησίες, από το μυαλό μας,

  να πάμε εκεί που μας αξίζει και να βάλουμε ένα μεγάλο λουκέτο στο «ΕΛΛΑΣ ΑΕ».

 9. Πως γίνεται το μετά βίας 5% σε αυτή τη χώρα να κυβερνάει το υπόλοιπο 95% και μάλιστα να το θεωρεί και οπισθοδρομικό?

  Πως γίνεται το μετά βίας 5% σε αυτή τη χώρα να επιβάλλει αυτό που εκείνο θέλει και παράλληλα να αποκαλεί το άλλο 95% φασίστες.

  Αυτό μόνο στην Ελλάδα πρέπει να έχει γίνει. Παγκόσμια πρωτοτυπία.

 10. ΨΗΦΟ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΜΟΓΕΝΕΙΣ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ – ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ ΚΑΙ ΡΩΣΙΑΣ . ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ Η ΚΑΘΕ «ΠΑΠΑΡΗΓΑ» ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ «ΤΣΙΠΡΑ¨» ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΑΠΟ 1% ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ.
  ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΜΗΡΟΙ ΤΗΣ ΒΛΑΚΕΙΑΣ ΤΟΥΣ.

 11. Τα πράγματα είναι απλά κυρίες και κύριοι συν-αναρτητές.
  • Αν πιστεύω ότι δεν υπάρχει Θεός, τότε Θεός είμαι εγώ και επομένως μπορώ να κάνω ότι θέλω στο βαθμό που πιστεύω ότι δεν θα τιμωρηθώ ή ότι εξίζει το ρίσκο η ενδεχόμενη τιμωρία.
  • Αν πιστεύω ότι υπάρχει Θεός, τότε πράττω με γνώμονα την «Ημέρα της Κρίσεως» κατά τη Δευτέρα Παρουσία. Τα αποτελέσματα θα είναι απείρως πιο δίκαια αλλά και θα έχουν αιώνια ισχύ.
  • Αν πιστεύω ότι υπάρχει Θεός ή κάτι τέτοιο, αλλά ανήκω σε κάποια θρησκεία (η ορθοδοξία δεν είναι θρησκεία, είναι πίστη, είναι η αλήθεια) τότε θα πρέπει να κάνω κάποια υπομονή όταν αντικρύζω την εικόνα του Χριστού στο δικαστήριο και να την αγνοώ. Δεν είναι τόσο δύσκολο.

  Στην Ελλάδα είμαστε. Οι περισσότεροι εμπλεκόμενοι στα δικαστήρια θέλουν την εικόνα. Δεν στέκει να γίνει η χάρη αυτών των ολίγων που δεν τη θέλουν. Και βέβαια δεν θα γίνει. Όσο και αν το θέλουν κάποιοι λίγοι. Μπαίνοντας μέσα στο δικαστήριο, είτε είμαι δικαστής, είτε μάρτυρας, είτε κατηγορούμενος, πρέπει να μου γίνεται υπενθύμιση της «Ημέρας της Κρίσεως». Έτσι έχω μεγαλύτερες πιθανότητες να προσέξω περισσότερο αυτά που θα πω και θα κάνω.

  Για τους προσφεύγοντες δικηγόρους:
  • Για τον άθεο δικηγόρο έχω να πω ότι αφού είναι άθεος (στην πραγματικότητα δεν υπάρχει αυτή η ιδιότητα, αφού η πίστη στο Θεό είναι έμφυτη) δεν θα έπρεπε να τον πειράζει η εικόνα του Χριστού που, κατ’ αυτόν, απλά εικονίζει έναν άνθρωπο που στο κάτω κάτω δικάστηκε και σκοτώθηκε βάναυσα και άδικα.
  • Για τη βουδίστρια δικηγόρο, θα πρέπει να της υπενθυμίσω ότι ανήκει σε μία τόσο μικρή μειοψηφία Ελλήνων που θα πρέπει ασυζητητί να εγκαταλείψει το σχέδιό της να επιβάλλει την επιθυμία της στη συντριπτική πλειοψηφία.
  • Στο Χριστιανό Ορθόδοξο δικηγόρο θέλω να συστήσω να το ξανασκεφτεί. Η πίστη μας διδάσκει ότι ο Χριστός είναι «πανταχού παρών και τα πάντα πληρών». Αν ο ΧΟ το ενστερνίζεται αυτό, τότε είναι άτοπη η απόπειρα δίωξης της εικόνας του Χριστού μέσα από τα δικαστήρια στα οποία ο Χριστός αοράτως και μυστηρίως βρίσκεται. Αν δεν το πιστεύει, τότε στην ουσία δεν είναι ΧΟ αφού η ορθοδοξία δεν είναι κάτι που μπορείς να τεμαχίσεις και να δεχθείς ένα μέρος και να απορρίψεις κάποιο άλλο. Την ορθοδοξία έιτε τη δέχεσαι εξ ολοκλήρου είτε την απορρίπτεις εξ ολοκλήρου.

  Τέλος, η καταφυγή σε νομικές ακροβασίες για να βγει παράνομη και αντισυνταγματική μία πραγματικότητα δεκαετιών, είναι πραγματικά ανούσια. Εκ των πραγμάτων, σε οποιαδήποτε κοινωνία, το «θέλω» του λαού διαμορφώνει τους νόμους και όχι το αντίθετο. Αν, λοιπόν, οι δικηγόροι αυτοί καταφέρουν να θεμελιώσουν αντισυνταγματικότητα και παρανομία, τότε πρέπει να αλλάξει το σύνταγμα και ο νόμος.

 12. ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΕΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΟΥΝ !!!
  Η ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΟΥ ΓΙΑΒΧΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ !!!

 13. Συμφωνώ με τον Mυρμηδονα,

  Ο χριστιανισμός μας επιβλήθηκε με σφαγές, κατεδαφίσεις ναών, πυρπολήσεις συγγραμμάτων, απαγόρευσης ακόμα και της λέξης Έλλην! Τώρα είναι η ώρα να απολογηθούν οι κόρακες παπάδες και να επιστρέψουμε στις Ελληνικές ρίζες τον προγόνων μας.

  Οι κακογραφίες από μαυριδερούς, στραβομύτες, κοκαλιάρηδες εβραίους, δήθεν αγίους, δεν έχουν θέση στην κολτούρα μας.

 14. ρε παιδια γιατι τοση βαβουρα με τις εικονες σε δημοσια κτηρια;

  εαν οι δικαστες δικαζουν καλυτερα και τιμιοτερα με τις εικονες να τις αφησουμε………..αλλα βλεπω οτι ολοι οι απατεωνες ειναι εξω.

  τι δουλεια εχει η δικαιωσυνη με τον θεο;;;

  μιλατε για μειοψηφιες και πλειοψηφιες…πως ξερετε;;
  εγινε ποτε ενα δημοψηφισμα για κατι; να δουμε ποιοι ειναι εν τελει η πλειοψηφια;;
  αφθαιρετα ειναι οσα λετε,στην Ελλαδα του 60 μπορει να ηταν πλειοψηφια και να τις ηθελαν τις εικονες,στην Ελλαδα του 2010 δεν νομιζω.
  Φιλε Πριτζιπα λες για την Θεμιδα,να την βγαλουμε εαν δεν σας αρεσει,αλλα ξερετε τι να βαλουμε στα δικαστηρια,ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΜΙΑ ΦΩΤΟ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΑΚΟΥ,ΤΟΥ ΡΟΥΣΣΟΠΟΥΛΟΥ,ΤΟΥ ΕΦΡΑΙΜ,ΤΟΥ ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗ,ΤΟΥ ΚΟΥΓΙΑ και υπολοιπον ,να βαλουμε αυτους ετσι οταν μπαινει καποιος σε ενα δικαστηριο να καταλαβαινει οτι αυτη η χωρα εχει δικαιωσυνη……..

  Αντιστοιχα και στα σχολεια τι δουλεια ειχε ο Χριστος;
  εγω θα προτιμουσα τον Πλατωνα η τον ισοκρατη,ακομα και τον Κολοκοτρωνη να τον βλεπουν τα παιδια για να ξερουν ποιος τους εδωσε το δικαιωμα να καθονται σε αυτην την αιθουσα.

  εγω δεν ξερω τα κινητρα των τριων,αλλα καποια πραγματα πρεπει να αλλαξουν οσο και αν δεν αρεσει στην ολιγαρχια των εκλησιολαγνων αυτης της χωρας.

 15. Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ ΑΝΑΒΙΩΣΕ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ . ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ ΟΤΙ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΙΕΡΑΡΧΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΗΜΕΡΙΝΟΙ ΝΑΟΙ ΕΙΝΑΙ ΧΤΙΣΜΕΝΟΙ ΠΑΝΩ ΣΕ ΑΡΧΑΙΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΛΑΤΡΕΙΑΣ . ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΕΙΚΟΝΩΝ ΕΙΝΑΙ ΤΡΟΠΟΣ ΔΙΑΔΟΣΗΣ ΤΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΠΡΟΣΩΠΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΄΄ΠΙΣΤΕΥΩ΄΄ . ΒΟΗΘΟΥΝ ΤΟΝ ΑΠΛΟ ΑΝΘΡΩΠΟ ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΕΙ Η ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΠΟΙΟ ΑΠΤΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΠΙΣΤΕΥΕΙ .
  ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΑ ΑΓΑΛΜΑΤΑ ΟΙ ΒΩΜΟΙ Η ΘΕΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΦΥΣΙΚΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ. ΓΙΑ ΤΟ ΑΝ ΠΡΕΠΕΙ Η ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΙΚΟΝΕΣ Η ΝΑ ΟΡΚΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΤΑΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΚΑΙ ΟΧΙ Η ΚΑΘΕ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ Η ΟΠΟΙΑ ΟΠΩΣ ΕΧΕΙ ΑΠΟΔΕΙΚΤΕΙ ΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΜΑ ΠΑΣΧΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ . ΠΡΩΤΑ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΟΡΟΙ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΩΝ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΚΡΙΣΗ ΑΠΟ ΟΡΓΑΝΑ ΓΙΑ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΤΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ (ΞΑΦΝΙΚΟΣ ΠΛΟΥΤΟΣ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΣΗ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΥΘΕΝΑ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ) ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΑΜΑ ΕΙΣΑΙ ΟΜΩΣ ΄΄ΒΡΩΜΙΚΟΣ΄΄ΠΩΣ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙΣ ; ΠΙΘΑΝΟΝ Η ΕΙΚΟΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΦΟΒΗΤΡΟ . ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΣΕ ΤΙΠΟΤΕ ΠΩΣ ΘΑ ΚΡΙΝΕΙΣ ; ΒΕΒΑΙΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ Ο ΘΕΟΣ ΤΩΝ ΛΑΜΟΓΙΩΝ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΛΕΕΙ ΜΗΝ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΣΕ ΤΙΠΟΤΕ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΤΟΜΑΡΙ ΣΑΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ . ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΕΠΙΣΗΣ ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΤΙ ΠΑΡΟΜΟΙΟ ΕΔΩ ΖΗΤΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΗΡΩΙΚΗΣ ΣΗΜΑΙΑΣ . ΔΕΝ ΛΕΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΑΛΛΑ ΤΟ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΙΚΟΝΕΣ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΙΝΑΚΕΣ ΑΦΟΥ Ο ΑΛΛΟΣ ΔΕΝ ΤΟΥ ΑΡΕΣΟΥΝ ΟΙ ΖΩΓΡΑΦΟΙ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΦΟΡΟΥΝ ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗ ΦΟΡΟΥΝ ΣΚΙΣΜΕΝΑ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙΑ ΚΑΙ ΠΑΝΤΟΦΛΕΣ . ΚΥΡΙΟΙ ΣΕ ΜΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΝΟΝΕΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΛΩΣ Η ΚΑΚΩΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ Η ΓΝΩΜΗ ΤΩΝ ΠΟΛΛΩΝ . ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ Η ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ . Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΚΑΙ Η ΚΡΙΤΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΗ ΕΚ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΟΥΣ . ΜΙΑ ΑΠΛΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑΤΙ ΟΤΑΝ ΦΤΑΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΑΜΗΝ ΖΗΤΑΜΕ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΚΑΙ ΖΗΤΑΜΕ ΕΚΑΤΟ ΕΙΚΟΝΕΣ . ΟΧΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΝΑ ΥΠΟΜΑΙΝΟΜΕ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΣΤΗΡΙΖΟΜΕΝΟΙ ΣΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΙΣΧΥΡΙΖΟΜΑΣΤΕ. ΠΟΙΟΣ ΟΜΩΣ ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΕΓΙΝΕ ΔΥΝΑΤΟΣ ΚΡΥΒΟΜΕΝΟΣ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΑΝΔΥΑ ΤΟΥ ΔΥΝΑΤΟΥ.

 16. ΣΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΙ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ
  ΤΕΡΜΑ ΣΤΙΣ ΠΑΠΑΡΟΛΟΓΙΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΚΕ.
  ΑΥΤΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ ΤΟΝ ΕΜΦΥΛΙΟ, ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ ΤΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΟΠΑΤΕΡΕΣ ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΜΑΣ ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΕΔΩ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ.
  ΑΝ Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΘΕΛΕΙ ΒΥΖΑΝΤΙΝΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ , Η ΤΟΥΣ ΑΡΧΑΙΟΥΣ ΜΑΣ ΘΕΟΥΣ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΝΤΟΛΗ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΚΗΓΟΡΑΚΙΑ ΤΗΣ ΠΛΑΚΑΣ.
  ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΡΕΣΕΙ ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΤΟ ΘΙΒΕΤ ΚΑΙ ΣΤΗ ΚΑΖΑΜΠΛΑΝΚΑ !! ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ 99% ΕΙΜΑΣΤΕ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ !!!!

 17. Έχει δίκαιο ο ΑΠΛΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ σκεφτόμενος απλά!

  Oπου υπάρχει μια εκκλησία υπήρχε παλιά ένας ναός.
  Πρώτα έσφαξαν τους ιερείς και τους φιλοσόφους, μετά έσπασαν όλα τα γλυπτά και από τα μαρμαρα τον ναών έχτισαν τις εκκλησίες τους.

  Αυτό με την πλειοψηφία υπάρχουν πολλοί τρόποι να το ερμηνεύσουμε, ο ποιο απλός? Κοίτα αυτούς τους αγριους πακιστανούς η αφγανούς φανατικούς μουσουλμάνους, το 99% είναι σφόδρα φανατικοί ισλαμιστές, έχουν όμως δίκαιο?

 18. Kαι κάτι άλλο,
  Και μη μου πείτε «Ναι αλλα αυτοί είναι βλάκες μουσουλμάνοι, ενώ εμείς είμαστε ξύπνιοι χριστιανοί!»

  Οι ομοιότητες είναι στο 100%

 19. ΟΤΑΝ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΓΝΩΜΗ ΠΟΛΛΩΝ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΑΠΟΦΑΣΗ ΝΟΜΟΣ. ΟΤΑΝ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ ΠΑΚΙΣΤΑΝ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΓΙΑ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΥ ΗΓΕΤΗ ΤΥΠΟΥ ΑΓΙΑΤΟΛΑΧ ΧΟΜΕΙΝΙ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΑΠΟ ΤΑ ΑΒΟΥΛΑ ΟΝΤΑ . ΕΚΕΙ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ .
  ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΦΑΓΕΣ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΑΝΑΦΕΡΕΣΤΕ ΜΠΟΡΕΙ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΝΑ ΤΙΣ ΚΡΙΝΟΜΕ ΑΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΗ ΕΙΤΕ ΜΙΑΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ Η ΕΝΟΣ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ ΠΑΝΤΟΤΕ ΥΠΗΡΞΕ ΠΟΛΕΜΟΣ . ΜΗΠΩΣ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΗΤΑΝ ΑΝΑΙΜΑΚΤΗ ; Η Ο ΚΟΥΜΟΥΝΙΣΜΟΣ ΗΤΑΝ ΚΙΝΗΜΑ ΤΩΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΩΝ Η Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΕ ΜΕ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΑ ; ΕΔΩ ΣΤΟΝ ΒΩΜΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΗΚΕ ΟΛΗ Η ΑΘΗΝΑ . ΜΗΠΩΣ Η ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΑΠΟΛΥΤΑΡΧΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΚΑΤΑΛΥΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ Η ΚΡΙΝΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΝΤΑΣ ΚΑΤΑ ΤΟ ΔΟΚΟΥΝ ; ΕΑΝ ΕΞΕΤΑΣΟΥΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΣ ΒΑΘΟΣ ΚΑΙ ΠΟΥΜΕ ΟΤΙ ΟΙ ΕΙΚΟΝΕΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΟΤΕ Η ΗΘΙΚΗ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ Η ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΜΕΣΩ ΔΕΣΜΩΝ ΠΟΥ ΠΗΓΑΖΟΥΝ ΑΠΟ ΕΘΙΜΟΤΥΠΙΚΟΥΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΕΒΑΣΜΟ ΑΠΕΝΤΙ ΣΤΟ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΠΟΙΑΣΔΗΠΟΤΕ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΥΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΒΩΜΟ ΤΗΣ ΑΔΕΣΜΕΥΤΗΣ ΚΑΙ ΣΚΛΗΡΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΠΙΣΤΕΥΟΝΤΑΣ ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΥΠΑΡΚΤΟ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΓΙΓΝΕΣΘΑΙ.ΜΕ ΑΠΛΑ ΛΟΓΙΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΒΛΕΠΩ ΚΑΙ ΑΝΑΙΡΩ ΟΤΙ ΜΕ ΕΝΟΧΛΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΩ .ΑΡΑ ΕΙΜΑΙ ΕΝΑΣ ΜΙΚΡΟΣ ΑΡΧΑΙΟΣ ΚΑΙ ΑΛΑΝΘΑΣΤΟΣ ΘΕΟΣ ,

 20. σωστη η παρατηρηση του να πανε στην Τουρκια…..εγω προτεινω να τους δοθει η απάτηση ως εξης….οταν κατεβει ο Κεμαλ τοτε θα το σκεφτουμε αν και ποτε θα κατεβασουμε κι εμεις τις εικόνες…

 21. Kaτα τη γνώμη μου άτομα σαν τον Μυρμηδόνα δεν εχουν θεση σε φόρουμ και blogs όπου ο καθενας είναι ελεύθερος να διατυπώνει τη γνώμη του,με επιχειρήματα και σεβασμό της γνώμης των αλλων.Πρόκειται για ατομο αξεστο,υβριστή,χωρίς ιχνος αξιοπρέπειας,γνωσεων και λογικής.Μαλλον θα πρόκειται για δραπέτη φρενοκομείου,και η διαχείριση επι τέλους αρχισε να κανει αυτό που επρεπε να ειχε κανει απο καιρό.Διαγραφή των μηνυμάτων του.Καλλιο αργα…

 22. Να προσέξουμε να μην ξανασταυρώνουμε το Χριστό. Εμείς είμαστε Έλληνες, δεν είμαστε ούτε ιουδαϊκό ιερατείο, ούτε βάρβαροι Ρωμαίοι στρατιώτες. Πρέπει κάποτε να ξεφύγουμε απο αυτήν την ανόσια διελκτυστίνδα.

 23. Ακριβώς ΝΟΣΤΑΛΓΟΣ, άβουλα όντα είναι όλοι εκτος από τους «δημοκράτες» ορθόδοξους! Γραφεις: «Πιθανόν η εικόνα αποτελεί φόβητρο, γιατί αν δεν πιστεύεις σε τίποτα πως θα κριθείς?» αυτό θα μπορούσε να ήταν ανέκδοτο! Σε πληροφορώ ότι οι περισσότερο ειλικρινείς λαοί είναι οι σκανδιναβοί και είναι άθεοι, το αντίθετο οι (95% κάποιος ανέφερε) πιστοί χριστιανοί στην Ελλάδα και ιταλία είναι οι μεγαλύτεροι ψεύτες και απατεώνες, επίσης οι ακόμα περισσότερο πιστοί μουσουλμάνοι είναι εξτρεμιστές δολοφόνοι! Οι άνθρωποι δεν δολοφονούν για την αθεΐα τους, αλλα για την πίστη τους.

  Δεν μπορούμε να έχουμε θρησκευτικά σύμβολα στα σχολεία μας τα οποια πρωτοστάτησαν στο να καούν συγγράμματα, ούτε κακογραφίες από δολοφόνους του λαού μας που δηλώνοντας μετάνοια λίγο πριν τον θάνατο τους η κάνοντας προσφορά στη εκκλησία, από δολοφόνοι και πόρνες μετονομάσθηκαν σε αγίους!

  Τα σταυρουδάκια και λοιπά σύμβολα στο σπίτι σας, στους δημόσιους χώρους συλλογική καλαισθησία.

 24. Αγαπητοί φίλοι μην μπλέχετε τα πράγματα και κυρίως μην καταφεύγετε σε ιστορικές ανακρίβιες.Επαναλαμβάνω μια παλιά ερώτησή μου. Από ποιόν επιβλήθηκε ο χριστιανισμός ; από πού ήρθαν οι χριστιανοί; τι κέρδισαν οι Απόστολοι που διέδωσαν το χριστιανισμό; τι κέρδισε ο Απόστολος Παύλος που ήρθε στην Ελλάδα και δίδαξε τη νέα θρησκεία, αυτόν τον Άγνωστο Θεό που οι Αθηναίοι «αγνοούντες ευλαβούντο» ; Τι κέρδισαν οι πρώτοι χριστιανοί που καταδικάζονταν σε θάνατο για άρνηση της λατρείας του αυτοκράτορα (έγκλημα καθοσιώσεως) ;
  Έχω πολλά ερωτήματα από την αρχαία ελληνική γραμματεία που προετοίμασε τον κόσμο για την αποκάλυψη του χριστιανισμού, ώστε ο Ιουστίνος ο φιλόσοφος και μάρτυρας να μιλάει για «σπερματικό λόγο» και για χριστιανούς πριν το Χριστό. Τι εννούσε ο Σωκράτης(δηλαδή ο Πλάτωνας) όταν στην Απολογία του λέει ότι ο Θεός πρέπει να στείλει τον απεσταλμένο του για να σας σώσει «κηδόμενος υμών»; ποιός είναι ο παρθενογένητος του Προμηθέα δεσμώτη που θα τον σώσει από το μαρτύριό του ; Για να μην πολυλογώ. Δεν μπορώ να δεχθώ καμιά διάσταση μεταξύ Ελληνισμού και Χριστιανισμού και μάλιστα υπό την ορθόδοξη εκδοχή του.Το αρχαίο ελληνικό πνεύμα μπόλιασε τη χριστιανική γραμματεία και με βάση το όργανο αυτό και την ελληνική γλώσσα έγινε η συννενόηση των λαών της Μεσογείου.Όσοι αποκόπηκαν από αυτό το πνεύμα περιέπεσαν σε αίρεση. Π.χ. η Ρώμη. Όταν έχασε τους Έλληνες πάπες και το Βατικανό το κατέλαβαν οι Φράγκοι πάπες, άνοιξε ο δρόμος για την ετεροδιδασκαλία. Το ίδιο έγινε πριν , τον 5ο αιώνα, με τους Μονοφυσίτες . Τα ίδια πράγματα έλεγαν με τους Έλληνες ,καμιά διάσταση απόψεων δεν υπήρχε επί της ουσίας, αλλά επειδή είχαν αποκοπεί από την αρχαία γραμματεία δεν μπόρεσαν να καταλάβουν όρους φιλοσοφικούς, όπως ότι οι δύο φύσεις του Χριστού είναι ενωμένες στο ίδιο πρόσωπο «ατρέπτως, ασυγχύτως,αδιαιρέτως, αναλοιώτως».
  Σας παρακαλώ αγαπητοί φίλοι , αφήστε τις ιδεοληψίες και δείτε τα πράγματα στη σωστή τους διάσταση. Αν τώρα είσαστε περήφανοι για την πατρίδα μας , θα γίνετε δέκα φορές πιο περήφανοι.

 25. Όλα καλά αυτά που λες και πιστεύεις φιλε πρίγκιπα, εύχομαι να σε βοηθούν να κοιμάσαι ήσυχα το βράδυ. Eγώ δεν πιστεύω ότι έζησε ποτε στην γη κάποιος χριστός η jushua! Aυτά που γράψανε οι ελληνομαθείς ευαγγελιστές 100 και πλέον χρόνια μετά τον υποτιθέμενο θάνατο του είναι μια κορία από την Ελληνική και άλλες ασιατικές θρησκείες.

  Με δυο λόγια, ο χριστιανισμός επεβλήθηκε με φοβερή βία αφού πρώτα κατέστρεψε με πολύ μισος τον Ελληνικό πολιτισμό, όλα τα αλλα είναι παραμύθια για αγρίους.

 26. ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΤΑΣΤΙΚΗ ΤΟΥ ΦΙΛΟΥ ΤΟ 80% ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΤΑΛΩΝ ΕΙΝΑΙ ΛΑΜΟΓΙΑ ΕΝΩ ΟΙ ΣΚΑΝΔΙΝΑΥΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΣ . ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΚΔΟΤΟ Η ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ ΠΛΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΕΙΝΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ, ΚΑΙ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟ ΛΟΥΘΗΡΑΝΙΚΟ ΔΟΓΜΑ ΑΠΛΑ ΓΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ. ΜΗΠΩΣ ΛΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΟΤΙ Η ΣΟΥΗΔΙΑ ΕΝΕΚΡΙΝΕ ΤΟΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΑΜΟ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΩΝ ΝΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΙ.ΟΙ ΣΚΑΝΔΙΝΑΥΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΛΛΑ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΚΟΣΜΕΙ ΤΟ Dragon Head ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ ΒΙΚΙΝΚ . ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΘΕΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΡΡΩΣΤΟΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΜΕ ΤΙΣ ΜΑΥΡΕΣ ΓΑΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟ 13 . ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΑΡΡΩΣΤΟΣ ΦΙΛΟΣΚΑΝΔΙΝΑΥΟΣ Η ΓΗΓΕΝΗΣ ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΑΣ ΟΥΤΕ ΤΟ ΡΟΜΠΟΤΙΚΟ ΓΕΛΙΟ ΣΑΣ ΟΥΤΕ Η ΕΡΓΑΣΙΟΜΑΝΙΑ ΣΑΣ ΟΥΤΕ ΤΟ ΠΛΑΔΑΡΟ ΚΑΙ ΑΣΠΡΟΥΛΙΑΡΙΚΟ ΔΕΡΜΑ ΣΑΣ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙΤΕ ΠΡΩΤΥΠΟ ΓΙΑ ΜΑΣ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΝΤΕ ΓΙΑ.

 27. Ρε αντισκανδιναβε! Τι είδους ζούρλα κουβαλάς?
  Έλληνας υπερήφανος είμαι αλλά όπως γνωρίζω τον μεσαιωνικό σου μυστικισμό, έτσι γνωρίζω και την ευγένεια, ειλικρίνεια τον βόρειων χωρών.

  Το 80% το Ελλήνων πολύ σωστά ανέφερες είναι σαν και σένα! Δηλαδή primitive idiots!

  Αν οι ομοφυλόφιλοι θέλουν να παντρεύονται, με γεια τους με χαρά τους, αλλά θα πρέπει να γνωρίζεις ότι οι πρώτοι γάμοι μεταξύ ομοφυλοφίλων έγιναν στο ορθόδοξο βυζάντιο.

 28. ΑΝΩΝΥΜΕ ΣΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ 23, ΠΕΡΙΕΓΡΑΨΕΣ ΟΣΟ ΠΟΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ, ΑΛΛΑ ΠΑΡΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΑΣΧΟΛΗΘΗΚΕΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΜΑΖΙ ΜΟΥ. ΣΙΓΑ ΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΚΑΙ ΤΟ ΦΟΡΟΥΜ !!!!
  ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΑ «ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΑ» ΣΟΥ, ΝΑ ΤΑ ΧΑΙΡΕΣΑΙ !!!
  ΕΙΣΑΙ ΚΑΤΕΣΤΡΑΜΕΝΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΑ.
  ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΑ ΤΙΠΟΤΕ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ ΑΠΟ ΕΝΑ ΑΒΟΥΛΟ ΘΡΗΣΚΟ ΚΑΙ ΛΑΤΡΗ ΤΟΥ ΓΙΑΧΒΕ.
  ΟΠΟΤΕ ΘΕΛΕΙΣ ΕΙΜΑΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΘΕΣΗ ΣΟΥ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΝΤΙΑΠΑΡΑΘΕΣΗ ΓΝΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΣΟΥ ΔΙΝΩ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΘΕΜΑ…ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΠΑΡΑ ΝΑ ΔΕΧΤΕΙΣ…!!!! ΑΝ ΔΥΝΑΣΑΙ…

 29. primitive idiots! Ω ΤΙ ΤΙΤΛΟΣ . primitive philosophies and Brainstorm . Ήμουνα Άθεος μέχρι που κατάλαβα ότι είμαι Θεός!!!! zanglos Ο ΑΙΝΣΤΑΙΝ.

 30. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΤΟΥ ΠΙΣΤΕΥΩ Η ΟΧΙ ΑΦΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΕΒΑΣΤΕΣ ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΜΕ Η ΔΕ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΟ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ ΑΠΛΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥΣ .

 31. ζουμε σε ενα θεοκρατικο κρατος,οπου καθε 2 χιλιομετρα υπαρχει και ενα εκλησακι,οπου υπαρχουν χωρια που μπορει να μην εχουν σχολειο αλλα οικο του θεου εχουν,στο Ιραν ειμαι σιγουρος οτι δεν εχει σε αριθμους ουτε τα μισα σε τζαμια,απο αυτο τον εναγκαλισμο εχει αρχισει να ξεφευγει τα τελευταια χρονια η κοινωνια,απο την μεγγενη της εκλησσιας τα τελευταια 5-10 χρονια,και λογικο ειναι αυτο να προκαλεσει ρηγμα αξιων.

  παρολ’αυτα ειναι σημαντικο να αποστασιοποιηθουμε απο τον εκλησιαστικο σκοταδισμο και την μαφια του σταυρου.χαιρομαι γιατι οι νεοι δεν ειναι χαζοι οπως θελουν καποιοι να τους παρουσιαζουν,κρινουν και απεχουν,δεν ειναι αθεοι,πιστευουν,αλλα οχι στους νονους με τα ρασα και τα γενια.
  αυτων ο κυκλος κλεινει,κα γιαυτο εχουν ιδρωσει,αλλα το πεπρωμενο φυγειν αδυνατον…..

  this is the end, οπως λενε και οι doors.

 32. Αγαπητοί φίλοι,

  αποφύγετε σας παρακαλώ τους χαρακτηρισμούς για να μην αρχίσουμε να κόβουμε σχόλια ή να επεμβένουμε επάνω τους.

  Φιλικά / Λουκάς (Διαχειριστής)

 33. Η ανάρτηση έχει θέμα:

  «Κατεβάστε τις εικόνες από τα δικαστήρια!»

  Αν έχετε κάποιο σχόλιο για αυτήν κάντε το. Τώρα το τι είναι ο ένας και τι ο άλλος δεν έχει σχέση.

  Μάγκες συγνώμη αλλά δεν μπορώ να κάνω και αλλιώς και διέγραψα τα τελευταία σχόλια.

  Απευθύνομαι στον zanglos και τον ΑΝΤΙ ΣΚΑΝΔΙΝΑΒΟ.

  Την άλλη φορά με την ανάρτηση με το θέμα των ΟΥΚ στη παρέλαση που τα άφησα ανεξέλεγκτα τα σχόλια στο τέλος έγινε χαμός…

  Και κάτι ακόμα,

  είμαι Χριστιανός Ορθόδοξος, το χαίρομαι και το καμαρώνω κιόλας.

  Είμαι εναντίον 100% να κατέβουν οι εικόνες από παντού, όχι μόνο από τα δικαστήρια. Από την άλλη για να είμαι ειλικρινής στην εκκλησία πηγαίνω σπάνια. Όποτε πάνε τελικά και οι περισσότεροι. Στις γιορτές εννοώ.

  Ωστόσο έχουν αναρτηθεί σχόλια εδώ που είναι εναντίον της δικής μου άποψης και είναι πραγματικά άξια συζητήσεως.

  Δεν σβήνω ότι δεν με βολεύει σαν άποψη, απλώς σβήνω τους προσβλητικούς χαρακτηρισμούς.

 34. Ακριβώς ανώνυμε, η στο ρίγκ χωρίς διαιτητή, η στο δασος με ένα μαχαίρι, γιατί στην έξυπνη λασπολογία χάνω.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s