ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

2 thoughts on “Ανατροπές στο ασφαλιστικό των Στρατιωτικών.

 1. ΕΠΙΤΗΔΕΣ ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ…
  ΘΕΛΕΤΕ «ΕΘΕΛΟΥΣΙΑ» ΕΞΟΔΟ, ΚΑΙΓΟΣΑΣΤΕ ΓΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΠΕΤΑΤΕ ΜΙΑ ΠΑΤΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΣΙΜΠΗΣΟΥΜΕ. ΔΕΝ ΤΣΙΜΠΑΜΕ. ΑΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΝΑ ΦΥΓΟΥΜΕ, ΔΕΝ ΜΑΣ ΚΡΑΤΑΕΙ ΤΙΠΟΤΑ. ΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΟΣΟ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΑΣΑΜΕ ΑΠΟ ΤΕΤΟΙΑ ΑΠΕΙΛΗΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ. ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ.

 2. Η πρακτική ‘’δύο μέτρα και δύο σταθμά’’ στην Ελλάδα του σήμερα ευθύνεται σε ένα μεγάλο μέρος για την κακή ψυχολογία του κόσμου και την αγανάκτηση που συνεχώς φουντώνει. Η εξόφθαλμη ανισότητα των πολιτών όχι μόνο σε επίπεδο αποδοχών αλλά και σε επίπεδο αντιμετώπισης από την κρατική μηχανή τους εξοργίζει.

  Και εξηγούμαι : Μέχρι σήμερα δύο συγκεκριμένες επαγγελματικές ομάδες, (για λόγους που δεν εξετάζω στο παρόν) κατοχύρωναν συνταξιοδοτικό δικαίωμα στα 25 χρόνια υπηρεσίας χωρίς όριο ηλικίας, οι δικαστές και οι στρατιωτικοί. Η μπόρα του ΔΝΤ τους πήρε και αυτούς και η κεντρική κυβέρνηση αποφάσισε να αλλάξει τις διατάξεις που αφορούν και τους δύο κλάδους ώστε να εργάζονται 40 χρόνια και να συνταξιοδοτούνται όπως όλοι οι πολίτες. Όλα καλά ως εδώ, ετοιμάζεται το νομοσχέδιο και κατευθύνεται προς ψήφιση στη βουλή αφού πρώτα περάσει από το Ελεγκτικό Συνέδριο.

  Και εκεί αρχίζουν τα δύο σταθμά. Την πρώτη διάταξη που αφορά τους δικαστές το Ε.Σ την βγάζει αντισυνταγματική για έναν λόγο που πιστεύω ότι δεν πείθει ούτε ένα 7χρονο παιδάκι, αντιγράφω από τα ΝΕΑ :‘’ Αυτή η νομοθετική ρύθμιση κρίθηκε ότι προσκρούει στις συνταγματικές επιταγές, καθώς περιορίζει τη λειτουργική ανεξαρτησία του δικαστή αναγκάζοντάς τον να παραμείνει στην ενεργό υπηρεσία, ενώ επιθυμεί να αποχωρήσει’’. Για την δεύτερη διάταξη που αφορά τους στρατιωτικούς το Ε.Σ αποφασίζει, αντιγράφω από την Ελευθεροτυπία : ‘’ Στη σύσκεψη της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου που έγινε κεκλεισμένων των θυρών, επικράτησε η άποψη ότι οι διατάξεις είναι συναφείς με τις αντίστοιχες που αφορούν στα συνταξιοδοτικά δικαιώματα των δημοσίων υπαλλήλων’’. Για του λόγου του αληθές στο τέλος του κειμένου υπάρχουν και τα αντίστοιχα links.

  Τώρα θα μου πει κάποιος ότι ασχολούμαι με δύο προνομιούχες ομάδες, όσον αφορά το συνταξιοδοτικό τους τουλάχιστον. Απαντώ ότι δεν ασχολούμαι με τις δύο κοινωνικές ομάδες αλλά με την κατάχρηση εξουσίας του ενός από τους τρείς πυλώνες της δημοκρατίας που σε διάστημα 4 ημερών εκδίδει για το ίδιο θέμα δύο διαμετρικά αντίθετες αποφάσεις. Και εξοργίζομαι γιατί αυτοί οι άνθρωποι μας δίκασαν στο παρελθόν και θα μας δικάζουν στο μέλλον. Και ανησυχώ για την ποιότητα της κοινωνίας που δημιουργούν τέτοιου είδους αποφάσεις. Το μόνο που μπορώ να σας ευχηθώ είναι να μην δικαστείτε ποτέ απέναντι σε κάποιον ‘’φίλο’’ τους….

  http://29-26.blogspot.com/2010/07/blog-post_08.html
  http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artid=4582326
  http://www.enet.gr/?i=news.el.oikonomia&id=180413

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s