ΕΛΛΑΔΑ / ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ / Τουρκία

Κάλεσμα στους Τούρκους να εποικίσουν την Χίο απευθύνει με επιστολή του o νομάρχης Χίου!


 

Μία επιστολή της οποίας το περιεχόμενο είναι πρακτικά αδύνατον να περιγραφεί και να χαρακτηριστεί – ίσως γιατί δεν αρκούν οι λέξεις της ελληνικής γλώσσας για να περιγραφεί ο πόνος που αισθάνεται κάποιος όταν νιώθει προδομένος – έλαβε σήμερα το defencenet.gr. Ο νομάρχης της Χίου στην εν λόγω επιστολή, ευθέως … απευθύνει κάλεσμα στους Τούρκους να εποικίσουν την Χίο! Απίστευτο; Όχι, δεν υπάρχουν πια απίστευτα σ’αυτή την χώρα.

Απίστευτο είναι ότι υπάρχουν κάποιοι, όπως εμείς εδώ στην ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ, το defencenet.gr, το COCKPIT κλπ που πιστεύουμε σε αυτή την χώρα. Με όλες τις συνέπειες που έχει για εμάς και τις οικογένειές μας αυτή η απόφαση.

Στην επιστολή του λοιπόν, ο αξιότιμος Νομάρχης Χίου, Πολύδωρας Λαμπρινούδης, απαντά σε χθεσινό δημοσίευμα του defencenet.gr με το οποίο επικρίνουμε το αίτημά του να χορηγηθεί ελεύθερη βίζα στους Τούρκους και – πριν διαβάσετε ολόκληρη την επιστολή – διαβάστε στο επίμαχο απόσπασμά της:

«Είναι γνωστό ότι υπάρχει η δυνατότητα να διευκολυνθούν οι τούρκοι επισκέπτες προς τα νησιά μας χωρίς να τίθενται ζητήματα εθνικής ασφάλειας, τα οποία δεν διευκρινίζετε στο άρθρο σας, σε μία προφανή απόπειρα να προκαλέσετε το λαϊκό αίσθημα.

Ούτε φυσικά η βίζα για επισκέπτες δημιουργεί προϋποθέσεις να κατακλυστούν τα νησιά από μόνιμους τούρκους κατοίκους. Φυσικά κάτι τέτοιο για τα νησιά που γερνούν και που ο νέος πληθυσμός τα εγκαταλείπει, ίσως θα έπρεπε να εξεταστεί θετικά και όχι μέσα από το πρίσμα της ξενοφοβίας, του ρατσισμού και των στερεοτύπων που αναπαράγει ο σχολιασμός σας».

Είναι πραγματικά φορές που ο νους σταματά. Που εν πάση περιπτώσει, βρε αδελφέ, λες

«Κουράστηκα. Νικήθηκα. Ας είναι να γίνει ότι θέλει ο Θεός».

Γιατί απλώς δεν τα καταφέραμε. Κανείς δεν μπορεί να μας κατηγορήσει ότι δεν παλέψαμε, δεν πολεμήσαμε με όλη μας την ψυχή όχι από κάστρα ή από τα πεδία των μαχών, αλλά από τα δημοσιογραφικά γραφεία – εκεί μας έταξε η μοίρα – για να φέρουμε αντάξια τον τίτλο «Έλληνας».

Αλλά όταν ο Νομάρχης ενός ελληνικού νησιού και μάλιστα της Χίου του Ντελακρουά, καλεί τους Τούρκους να εποικίσουν το νησί του επειδή «τα νησιά γερνούν και ο νέος πληθυσμός τα εγκαταλείπει», τότε μπορεί και να μην έχει νόημα πια ο αγώνας. Φαίνεται ότι κάποιοι άνοιξαν την Κερκόπορτα και αλωθήκαμε ξανά…

Δεν είμαστε ξενοφοβικοί, ούτε ρατσιστές κύριε Νομάρχα. Και βέβαια πιστεύουμε στην ειρήνη, όχι στον πόλεμο. Θα μπορούσαμε να γράψουμε πολλά, χιλιάδες σελίδες για να σας απαντήσουμε, αλλά δεν θα το κάνουμε. Σας παραδίδουμε στην συνείδηση των Ελλήνων.

Παραθέτουμε, για την Ιστορία, ολόκληρη την επιστολή:

«Αναφορικά με δημοσίευμά σας σχετικά με την επιστολή που απέστειλε ο Νομάρχης Χίου κ. Πολύδωρος Λαμπρινούδης προς τον Πρωθυπουργό της χώρας κ. Γεώργιο Παπανδρέου σχετικά με το θέμα κατάργησης της βίζας για τους Τούρκους πολίτες που επισκέπτονται τα νησιά μας, όπου αναφέρετε ότι «Για μια χούφτα ευρώ ο νομάρχης ζητά η Χίος να ανοίξει την αγκαλιά της στην Τουρκία», οφείλουμε να παρατηρήσουμε τα εξής:

Η ρύθμιση του ζητήματος της βίζας για τους τούρκους επισκέπτες στα νησιά μας αποτελεί εδώ και χρόνια αίτημα των μαζικών φορέων των νομών του Βορειοανατολικού Αιγαίου και του νομού Δωδεκανήσου. Είναι λογικό να ζητάμε την ικανοποίηση αυτού του χρόνιου αιτήματος, τη στιγμή που για τόσες άλλες χώρες έχουν γίνει ευνοϊκές ρυθμίσεις στο ζήτημα της βίζας, και ταυτόχρονα η προσέλκυση επισκεπτών από τη γείτονα χώρα θα αποτελέσει μία τονωτική ένεση στην δοκιμαζόμενη λόγω της κρίσης τουριστική κίνηση των νησιών μας.

Είναι γνωστό ότι υπάρχει η δυνατότητα να διευκολυνθούν οι τούρκοι επισκέπτες προς τα νησιά μας χωρίς να τίθενται ζητήματα εθνικής ασφάλειας, τα οποία δεν διευκρινίζετε στο άρθρο σας, σε μία προφανή απόπειρα να προκαλέσετε το λαϊκό αίσθημα. Ούτε φυσικά η βίζα για επισκέπτες δημιουργεί προϋποθέσεις να κατακλυστούν τα νησιά από μόνιμους τούρκους κατοίκους. Φυσικά κάτι τέτοιο για τα νησιά που γερνούν και που ο νέος πληθυσμός τα εγκαταλείπει, ίσως θα έπρεπε να εξεταστεί θετικά και όχι μέσα από το πρίσμα της ξενοφοβίας, του ρατσισμού και των στερεοτύπων που αναπαράγει ο σχολιασμός σας.

Κλείνοντας θα θέλαμε να σας θυμίσουμε ότι οι σχέσεις ανάμεσα στα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου και ειδικά τη Χίο και τα μικρασιατικά παράλια ήταν ανέκαθεν στενές και η τουριστική κίνηση προς τα νησιά μας προβλέπεται να αυξηθεί εφόσον ρυθμιστεί ευνοϊκά το ζήτημα της βίζας. Θεωρούμε ότι το αίτημά μας κινείται στο πλαίσιο των στόχων που θέτουμε ως νομαρχιακή αρχή για τη βελτίωση των προϋποθέσεων ανάπτυξης του νομού μας  και δεν είμαστε διατεθειμένοι να απολογηθούμε για τις επιλογές μας, οι οποίες και εκφράζουν τις επιλογές των μαζικών φορέων του νομού μας, σε όψιμους υπερπατριώτες των Αθηνών.

Ο ΝΟΜΑΡΧΗΣ ΧΙΟΥ

ΠΟΛΥΔΩΡΟΣ ΛΑΜΠΡΙΝΟΥΔΗΣ

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

6 thoughts on “Κάλεσμα στους Τούρκους να εποικίσουν την Χίο απευθύνει με επιστολή του o νομάρχης Χίου!

 1. Μα τι λέει αυτός ? Αν ήτανε πρωταπριλιά θα είχα σκάσει στα γέλια .
  Το είδαμε και αυτό . Αυτά μας ετοιμάζει ο Geoffrey , ξεπούλημα σε όλα !
  Καταστρέφει την Ελλάδα !

  ΠΡΌΩΡΕΣ ΕΚΛΟΓΈΣ ΤΏΡΑ !

 2. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ Η ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ «ΝΟΜΑΡΧΗ»
  ΕΙΘΙΣΤΑΙ ΠΡΙΝ ΤΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ
  ΝΑ «ΣΠΑΝΕ» ΟΙ ΑΔΥΝΑΜΟΙ ΚΑΙ ΝΑ
  ΕΚΔΗΛΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΜΜΙΣΘΟΙ.
  ΒΙΑΣΤΗΚΕ ΛΙΓΟ ΒΕΒΑΙΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕ ΔΟΘΗΚΕ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΣΥΝΘΗΜΑ.
  ΠΡΩΤΑ ΘΑ «ΣΗΚΩΘΟΥΝ» ΟΙ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
  ΚΑΙ ΘΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΘΥΛΑΚΕΣ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ
  (ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΛΙΒΑΝΟ) ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΘΑ ΑΥΘΟΡΜΗΤΑ
  ΘΑ ΑΠΗΥΔΗΣΕΙ ΑΥΤΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΟΜΟΙΟΙ ΤΟΥ,,,,
  ΗΡΕΜΑ ΛΟΙΠΟΝ ΑΡΤΕΜΗ ΜΟΥ ….ΚΑΙ ΜΗΝ ΕΚΤΙΘΕΣΑΙ ΑΚΟΜΑ

  ΗΡΕΜΑ.

 3. ΟΛΟΙ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΗ ΘΕΛΕΙ Ο Ο ΝΟΜΑΡΧΗΣ ΧΙΟΥ ΕΥΡΩ ΠΟΛΑ ΕΥΡΩ ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΤΟΥ ΔΙΝΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ.. ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ Η ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΤΟΥ ΦΤΑΝΟΥΝ. ΑΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΚΑΛΑ ΚΥΡΙΕ ΝΟΜΑΡΧΑ ΟΡΚΙΣΤΗΚΑΤΕ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΑ ΕΥΡΩ ΠΟΥ ΘΑ ΤΡΩΤΕ Ε!! ΣΥΓΝΩΜΗ ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΕΣΤΕ ΑΛΛΑ ΠΡΩΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΜΕΡΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΤΗΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΣΥΝΕΠΑΓΕΤΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ Η ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΚΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΛΟΥΣ ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΓΕΙΤΟΝΟΥΣ…….

 4. Κακό πράγμα βέβαια ο πόλεμος, αλλά χειρότερο να βλέπεις την πατρίδα σου να παραδίδεται αμαχητί σε καιρό ειρήνης απο τον Παπανδρέου και τους νομάρχες του…

 5. Εμείς στις Οινούσσες έχουμε άλλη άποψη

  AIGAIO.ORG – Εθνική Κυριαρχία στο Αιγαίο – Το Αιγαίο ως Παράκτιο Αρχιπέλαγος

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s