"Greek National Pride" blog / ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ / ΕΛΛΑΔΑ / ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

«Φουρτούνα» στο Ναυτικό μετά τις «αναταράξεις» στην Αεροπορία. Έδιωξε τον αντιναύαρχο


Δεκτή έκανε την παραίτηση του διευθυντή Πόρων του ΓΕΕΘΑ ο Ευ. Βενιζέλοι Ο υπουργός Άμυνας άσκησε από το βήμα Tηs Bουλήs κρι­τική σtous πιλότους για τη «λευκή απεργία»

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ~ Δημος Βερυκιος

Η οικονομική κρίση μετά τις «αναταράξεις» που προκάλεσε στην Πολεμική Αεροπορία, εξαιτίας  της φορολόγησα του επιδόματος των πιλότων, ξεσήκωσε «φουρ­τούνα» στο Ναυτικό, καθώς υπέβαλε την παραίτηση του ο υποναύαρχος Στ. Φενέκος, διευθυντής Πόρων στο ΓΕΕ­ΘΑ, μετά τη δυσα­ρέσκεια που εξέ­φρασε ο Ευ. Βενιζέλος προς την παρουσίαση που του έκανε για την ενοποίηση των πα­ραγωγικών σχολών με στόχο τη δραστι­κή περικοπή των λειτουργικών εξό­δων.

Σε ό, τι αφορά τους πιλότους μα­χητικών αεροσκαφώννα προβούν σε«λευκή απεργία», ο Ευ. Βενιζέλος συνέχισε και χθες να χρησιμοποιεί σκληρή γλώσσα για τη συγκεκριμένη πράξη του, ενώ παράλ­ληλα επανέλαβε τη δέσμευση της κυβέρνησης να βρει τρόπο ώστε να μη μειωθούν οι αποδοχές ins συγκε­κριμένα κατηγορία αξιωματικών.

Ο υπουργός  Άμυνας, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του I. Κοραντή στη Βουλή, άσκησε κριτική στους πιλότους λέγοντας ότι με αυτήν την πράξη (λευκή απεργία) «αδίκησαν τον εαυτό τους και τη λαμπρή παράδοση του όπλου τους. Διότι στις Ένοπλες

Δυνάμεις δεν νοείται ούτε συνδικαλισμός, ούτε απεργία, ούτε στάση εργασίας, ούτε «λευκή απεργία». Και δεν επιτρέπεται να συνεννοούνται οι μονάδες τα ΠΑ μεταξύ τους, ώστε 700 πιλότοι να δηλώνουν ψυχολογική αδυναμία εκτέλεσης πτήσεων».

Ο Ευ. Βενιζέλος εξέφρασε τον φό­βο ότι« κάποιοι, ελάχιστοι, παρέσυραν τους πολλούς οι οποίοι αδίκησαν τον εαυτό τους και έστειλαν λάθος μήνυ­μα στην ελληνική κοινωνία».

Στο μεταξύ, ο υπουργός Άμυνας εξήγησε ότι οι πιλότοι μέχρι στιγμής δεν έχουν υποστεί καμία οικονομική βλάβη διότι: «Ο μόλις ψηφισθείς φορολογικός νόμος ισχύει επί των εισοδημάτων του 2010 και θα εφαρμοστεί με τις φορολογικές δηλώσεις του 2011. Άρα εάν υπάρχει φορολογική υπο­χρέωση, αυτή αφορά το δεύτερο εξά­μηνο του 2011». Ο Ευ. Βενιζέλος ανα­ρωτήθηκε: «Δεν το ήξεραν αυτό οι ενδιαφερόμενοι;

Δεν πήραν στα χέρια τους την προκαταβολή του πρώτου εξαμήνου του πτητικού επιδόματο5 του 2010 χωρίς καμία περαιτέρω κρά­τηση; Το ίδιο θα συμβεί και με το επί­δομα του επομένου εξαμήνου. Άρα τι ήταν η βιασύνη και γιατί θα έπρεπε να γίνει «λευκή απεργία»»;

Επιπλέον, ο υπουργός Άμυνας αναφέρθηκε στην ευνοϊκή ρύθμιση του συνταξιοδοτικού για τους ιπτάμενους, όπου σε ηλικία 37,5 ετών έχουν συμπληρώσει 35 χρόνια συντάξιμα υπηρεσία και ανά πάσα στιγμή μπο­ρεί να βγουν σε σύνταξη!!

Σε ό, τι αφορά την παραίτηση του υποναυάρχου Φενέκου, ο Ευ. Βενιζέλος την έκανε αμέσω5 αποδεκτή, επιμένοντας στην αρχική άποψη του ότι η πα­ρουσίαση που του έγινε για την ανα­μόρφωση των παραγωγικών σχολών ήταν «παιδαριώδη», «ερασιτεχνική» και κυρίως «γραφειοκρατική», χωρίς να βρίσκεται στο πνεύμα δραστικής περιστολής των λειτουργικών’ δαπα­νών, που δεν έχει καμία σχέση με τη σύγχρονη ακαδημαϊκή νοοτροπία.

ΠΗΓΗ

5 thoughts on “«Φουρτούνα» στο Ναυτικό μετά τις «αναταράξεις» στην Αεροπορία. Έδιωξε τον αντιναύαρχο

 1. ΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ ΜΕΤΡΙΟΠΑΘΕΙΑ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΚΡΙΣΙΜΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΠΟΥ ΠΕΡΝΑ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ, ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΛΑΘΗ.

 2. ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΟΛΗΣ

  ΠΡΟΣ: κ. Α/ΓΕΕΘΑ ΜΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΗ
  Υποναύαρχος
  Φενέκος Στυλιανός
  του Γεωργίου (ΑΜ: 1564)
  Διευθυντής Κλάδου Πόρων

  ΚΟΙΝ: κ. Α/ΓΕΝ Αθήνα, 29 Απρ 2010

  ΘΕΜΑ: Αίτηση Αποστρατείας
  ΣΧΕΤ: Η από 29 Απρ. 2010 Μη Υπηρεσιακή Αναφορά του Υποναυάρχου Φενέκου
  Στυλιανού ΠΝ

  1. Σας αναφέρω ότι με το σχετ. υπέβαλα αίτημα παραιτήσεώς μου, λόγω της απολυταρχικής και άκριτης απαξίωσης των Ενόπλων Δυνάμεων, από τον κ. Υπουργό, της άγνοιας των αρχών και της ιστορίας τους και της αρνητικής προκατάληψής του προς αυτές.

  2. Έκφραση των παραπάνω, είναι και οι απαξιωτικές, ειρωνικές και απροβλημάτιστες γενικεύσεις που εξέφρασε για τις Ε.Δ. και τους Στρατιωτικούς στη σύσκεψη της 28 Απρ 2010 στο ΓΕΕΘΑ.

  3. Παρακαλώ για την ενημέρωσή σας

 3. 1.Κακώς υπέβαλε παραίτηση o Υποναύαρχος Φενέκος.
  Παραίτηση σημαίνει αποχώρηση ή στην γλώσσα των Στρατιωτικών οπισθοχώρηση ή χειρότερο ΦΥΓΗ ΣΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ. Όσο δύσκολο και να είναι η εποικοινωνία με τέτοια πρόσωπα η παράδοση ΠΝ αναφέρει ότι, πολεμάμε μέχρι τελευταίας ρανίδος του αίματός μας.
  Εφόσον Ο Κος Φενέκος καταθέτει ότι υπάρχει απαξίωση της ενδόξου παραδώσεως του Π.Ν. θα έπρεπε να παραμείνει ελέγχοντας τα κακώς κέιμενα με παρησσία και λεβεντιά, χωρίς διόλου να οπισθοχωρήση σε αξίες και απόψεις. Εάν ένας Ναύαρχος αποχωρεί και φεύγει στη δυσκολία τι θα κάνει ο μικρός Αξιωματικός και τι παράδειγμα αφήνει πίσω του. Είναι ιστορικές στιγμές που καταγράφουν οι ιστορικοί και μας κρίνει η νέα και επόμενη γενιά. Εκείνος ο(Υπουργός) ας αποφάσιζε να τον αποστρατεύσει.
  Μαρίνος Ριτσύδης

 4. Φίλε Μαρίνο , θα συμφωνήσω μ’εσένα . Αν όλοι οι ανώτατοι αξιωματικοί παραιτηθούν θα πετύχουν το προδοτικό έργο τους . Χωρίς άξιους αρχηγούς θα υποβαθμιστούν οι ΕΔ ! Διευκολύνει αυτούς που θέλουν να μας εξαφανίσουν με την συμπεριφορά του ! Μάλλον δεν θα το σκέφτηκε καλά το θέμα η αντέδρασε στον θυμό ! Κρίμα

 5. καλησπερα..και εγω το ιδιο θα εκανα με τον κυριο Φενέκο!Μπράβο του

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s