"Greek National Pride" blog / ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ / ΕΛΛΑΔΑ / ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

«Τελειώνουν» τον Στόλο… Γιατί;


Κανιβαλισμένη και ανήμπορη αργοπεθαίνει η φρεγάτα MΠΟΥΜΠΟΥΛΙΝΑ (F 463) τύπου STANDARD (πρώην Oλλανδικό PIETER FLORISZ F 826) στον ναύσταθμο Σαλαμίνας λόγω των περικοπών στο τομέα των αμυντικών δαπανών που επέβαλε η νυν και η προηγούμενη κυβέρνηση. Η φρεγάτα ή καλύτερα το «κουφάρι» της φρεγάτας αφού τα περισσότερα κύρια συστήματά της έχουν «ξηλωθεί»  και χρησιμοποιούνται ως ανταλλακτικά σε άλλα σκάφη και κυρίως στις ελληνικές φρεγάτες κλάσης “S” που είναι αναπτυγμένες στις «ACTIVE ENDEAVOUR» και “ATALANTA”.

Τρύπες χαίνουν στο σημείο που ήταν εγκατεστημένα τα διάφορα υποσυστήματα του σκάφους, το οποίο είναι εξαιρετικά αμφίβολο αν θα επανέλθει ποτέ σε υπηρεσία. Παλαιός αξιωματικός που υπηρετουσε στο σκάφος, με δάκρια στα μάτια μας εξήγησε πως «σκοτώνουν» το πλοίο το οποίο αντί να πλέει και να προστατεύει την χώρα χρησιμοποιείται ως αποθήκη αντλλακτικών.

Η Φ/Γ ΜΠΟΥΜΠΟΥΛΙΝΑ (F 463) πρώην HNLMS PIETER FLORISZ (F 826) ναυπηγήθηκε  στα ναυπηγεία ROYAL SCHELDE Ολλανδίας την 21-1-1981.  Τέθηκε σε ενέργεια ως HNLMS PIETER FLORISZ την 1-10-1983 ενώ την 14-12-2001 παρελήφθη από το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό και της δόθηκε το όνομα ΜΠΟΥΜΠΟΥΛΙΝΑ.

Αποτελεί την έβδομη Φρεγάτα τύπου Standard του Ελληνικού στόλου. Είναι η πρώτη φορά που δίνεται το όνομα ΜΠΟΥΜΠΟΥΛΙΝΑ σε Φ/Γ του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού.

Η ειρωνία της μοίρας είναι ότι το σκάφος «παραδίδει το πνεύμα του» την ώρα που ο πρώτος του κυβερνήτης, o αξιωματικός που το παρέλαβε, ο υποναύαρχος Στυλιανός Φενέκος παραιτήθηκε διαμαρτυρόμενος για την συπεριφορά της πολιτικής ηγεσίας!

Σε πλήρη ακινησία εντός του ναυστάθμου βρίσκονται τουλάχιστον δύο ακόμα φρεγάτες, ενώ υπολογίζεται ότι ακόμα και σε πλήρη κινητοποίηση είναι πρακτικά αδύνατον να παραταχθούν στο Αιγαίο περισσότερα από επτά φρεγάτες από τις 14 (10 κλάσης “S” και 4 κλάσης MEKO 200HN (συν τις δύο που βρίσκονται σε διεθνείς αποστολές)!

Οι αξιωματικοί του Π.Ν. «βομβαρδίζουν» καθημερινά την πολιτική ηγεσία με σημειώματα για την «πετσοκομμένη» επιχειρησιακή ικανότητα των κύριων σκαφών του στόλου, ενώ χαρακτηριστικό της απόλυτης ένδειας είναι ότι δόθηκε εντολή να «κανιβαλιστούν» και δύο πυραυλάκατοι Super Vita που δεν έχουν παραδοθεί ακόμα στο Π.Ν. λόγω μη διάθεσης ενός ελάχιστου κονδυλίου 2,5 εκατ. ευρώ για την εγκατάσταση κάποιων συστημάτων.

Απίστευτα γεγονότα όπως η «μετάγγιση» λιπαντικών (ούτε λάδια για τα πλοία δεν αγοράζουν) από την μία φρεγάτα στην άλλη, έχουν γίνει μιά συνήθεια…

Όλη αυτη η εγκατάλειψη μόνο τυχαία δεν είναι: Όταν ετοιμάζονται εθνικές υποχωρήσεις πρέπει να προηγηθούν μονομερείς μειώσεις εξοπλισμώ για να δικαιολογηθεί η εκγκατάλειψη της εθνικήγς μας κυριαρχίας στο Αιγαίο.

Τα τεχνικά χαρακτηριστικά του σκάφους της Φ/Γ/ ΜΠΟΥΜΠΟΥΛΙΝΑ είναι τα ακόλουθα:

Διαστάσεις: 130,5/14,6/6,2 μέτρα
Εκτόπισμα: 3.630 τόν.
Πρόωση: 2 RR Olympus 56.800 HR, 2 RR Tyne 10
Ταχύτητα: 30 κόμβοι
Πλήρωμα: 198
Οπλισμός: 1 πυροβόλο 76χιλ. ΟΤΟ Melara, 1 σύστημα εγγύς προστασίας Phalanx, σύστημα Κ/Β Ε/Ε Harpoon και Ε/Α Sea Sparrow. Επίσης Α/Υ τορπίλες και σύστημα ΗΝ αντίμετρων. Έχει δυνατότητα μεταφοράς 2 Ε/Κ ΑΒ 212ASW

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

2 thoughts on “«Τελειώνουν» τον Στόλο… Γιατί;

  1. Τό πράγμα μιλά μόνο του. Γιά νά μάς αφαιρεθεί τό Αιγαίο πρέπει νά είμαστε σέ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΑΔΥΝΑΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΝΔΕΙΑΣ . ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠΟ ΚΑΤΟΧΗ. Γυρίζουμε στήν εποχή τής τουρκοκρατίας. Έτσι εξηγούνται καί οί »βόλτες» τουρκικών φρεγατών στό Σούνιο. Ό αμερικανός πράκτορας τής cia GEOFREY GEORGE MINEIKO PAPANDREOU καί όλο τό κλιμάκιο τών πρακτόρων πού παριστάνουν τήν… Ελληνική κυβέρνηση!!! περαστικά μας συμπατριώτες!! Ο ΚΥΚΛΟΣ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΠΟΥ ΑΡΧΙΣΕ ΠΡΙΝ 189 ΧΡΌΝΙΑ . Από κάτι ξυπόλυτους ξεσκλατσούνουτους μέ τρύπιες φουστανέλλες. Τσάμπα οί θυσίες τού Κανάρη,Μιαούλη, Μπουμπουλίνας. Τά νησιά τους ΘΑ ΞΑΝΑΔΟΥΝ ΤΟΥΡΚΟΥΣ. Σύντομα ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΙΚΡΙΩΜΑΤΑ [ ΚΡΕΜΑΛΕΣ] ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ. ΠΡΟ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝ Η ΕΔΑΦΙΚΗ ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ. Είμαστε υπό κατοχή . Οί αλλοεθνείς αλλόθρησκοι έποικοι κατακτητές ξαναγύρισαν πιά . Προφητικό τό τραγούδι τού αρχάγγελου τής κρήτης : http://www.youtube.com/watch?v=cHPcu-VeQmQ [ δήλ http://www.youtube Νίκος Ξυλούρης : Μπήκαν στην πόλη οί οχτροί]. Πικρό τό συμπέρασμα αλλά σύντομα θά χρειαστούμε νέα εξέγερση καί απελευθερωτικό αγώνα. Σέ λίγο θά υποστούμε τά αποτελέσματα τής μουσουλμανικής κατοχής [προσυλητισμοί Ελλήνων μεικτοί γάμοι ΄μειονοτοποίησης μας καί απορρόφηση μας] έχουν προφητευτεί από τούς αγιορείτες πατέρες π.χ. μακαριστός Γέρων Θεόκλητος Διονυσιάτης σέ προφητικό άρθρο του]. Αυτή είναι ή κατάσταση συνέλληνες. Γίνομαι μάντης κακών ίσως καί ή γεύση τής πίκρας καθώς γράφω αυτές τίς σκέψεις μέ ακολουθεί. Μακριά από μένα οποιαδήποτε μορφής καταστροφολαγνεία αλλά ΜΠΗΚΑΜΕ ΣΕ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ…..

  2. Παράκληση : το Ο ΚΥΚΛΟΣ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΠΟΥ ΑΡΧΙΣΕ ΠΡΙΝ 189 ΧΡΟΝΙΑ. Η φράση συμπληρώνεται μέ τή φράση: ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΔΡΑΜΑΤΙΚΑ.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s