"Greek National Pride" blog / ΕΛΛΑΔΑ

«Πρώτο θέμα» στα κυριακάτικα φύλλα η πρόκληση του νομάρχη Χίου Π.Λαμπρινούδη


Σε μείζον θέμα αναδείχθηκε από τον κυριακάτικο Τύπο, η απάντηση που έστειλε στο defencenet.gr ο νομάρχης Χίου Πολύδωρος Λαμπρινούδης μετά την κριτική που του ασκήθηκε για την επιστολή με την οποία ζητούσε από τον πρωθυπουργό την κατάργηση της βίζας για τους Τούρκους. Οι εφημερίδες ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, ΕΘΝΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ και ΤΟ ΠΑΡΟΝ αφιέρωσαν ολόκληρες σελίδες για την περίφημη φράση του νομάρχη προς το defencenet.gr «…ίσως θα έπρεπε να εξεταστεί θετικά για τα νησιά που γερνούν και που ο νέος πληθυσμός τα εγκαταλείπει, να κατακλυστούν από μόνιμους Τούρκους επισκέπτες».

Το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ η κορυφαία σε κυκλοφορία ελληνική εφημερίδα, σε ολοσέλιδο ρεπορτάζ του Μάκη Πολλάτου με τίτλο «Να έρθουν οι Τούρκοι μόνιμοι κάτοικοι στην Χίο!» και υπότιτλο «Προκλητικές θέσεις εξέφρασε με επιστολή του προς την ιστοσελίδα defencenet.gr ο νομάρχης του νησιού Πολύδωρας Λαμπρινούδης», ο Μάκης Πολλάτος σημειώνει μεταξύ άλλων «Σάλο έχουν προκαλέσει οι απόψεις του νομάρχη Χίου κ.Πολύδωρου Λαμπρινούδη ότι πιθανώς κατακλυσμός των νησιών του Aιγαίου «από μόνιμους Τούρκους κατοίκους» θα έπρεπε να εξεταστεί θετικά. (…) Η δημοσιοποίηση της επιστολής και των θέσεων που εκφράζει ο νομάρχης της Χίου για την πιθανότητα να κατακλυστούν τα νησιάαπό μόνιμους Τούρκους κατοίκους προκάλεσε κύμα αντιδράσεων οργής. (…) Οι απόψεις του κ.Λαμπρινούδη άφησαν άφωνους όσους τις διάβασαν και γέμισαν θυμό εκατοντάδες περιηγητές του διαδικτύου».

Χαρακτηριστικό είναι ότι στον τίτλο του ΠΡΩΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ υπάρχει «καπέλο» με την σημείωση «Μωραίνει Κύριος…»!

Για την ακρίβεια, το θέμα διαβάστηκε στο defencenet.gr και στις δεκάδες ιστυοσελίδες και blogs από περισσότερους από 500.000 αναγνώστες βάσει της πλατφόρμας μέτρησης αναγνωσιμότητας του google analytics.com.

Στην εφημερίδα ΤΟ ΠΑΡΟΝ το θέμα είναι «κτυπημένο» στην πρώτη σελίδα και αναδεικνύεται σε ένα από το κορυφαία θέματα της με τίτλο «ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΑΡΧΗ ΧΙΟΥ ΠΟΥ ΠΡΟΣΚΕΙΤΑΙ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ: Να εποικιστούν νησιά μας του Αιγαίου από μόνιμους Τούρκους κατοίκους!» Στην εσωτερική σελίδα αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι «Είναι μία άποψη, πως να την χαρακτηρίσεις; Εθνικά επικίνδυνη; Πολιτικά τυχοδιωκτική; Σε κάθε περίπτωση είναι άποψη πρωτοφανής».

Επίσης στο ρεπορτάζ αναφέρεται ότι το 2006 όταν η Tουρκία πήρε την έναρξη των ενταξιακών της διαπραγματεύσεων στην Ε.Ε. προβλέφθηκε ειδικό άρθρο, σύμφωνα με το οποίο απαγορευόταν η μόνιμη εγκατάσταση Τούρκων υπηκόων σε χώρες-μέλη της Ε.Ε.. «Για να γίνει αυτό, κύριε νομάρχα, πάλεψε σκληρά και εντατικά η χώρα μας επί ένα χρόνο! Από … ξενοφοβία και ρατσισμό κύριε νομάρχα» καταλήγει το άρθρο.

Είναι γεγονός ότι το defencenet.gr, μέχρι στιγμής έχει παρέλθει τους υβριστικούς χαρακτηρισμούς «ξενόφοβοι» και «ρατσιστές» που μας απηύθηνε ο νομάρχης και οι οποίοι συνοδεύουν την «ευχή» του να κατακλυστούν τα νησιά από Τούρκους επισκέπτες. Μέχρι στιγμής. Αλλά επιφυλασσόμαστε παντός νομίμου δικαιώματός μας.

Στην εφημερίδα ΕΘΝΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ, το θέμα είναι κεντρικό στην σελίδα των παραπολιτικών του φύλλου, με τίτλο «Τούρκοι έποικοι θα σώσουν τα νησιά μας!» στο οποίο γίνεται μιά αναδρομή στο θέμα και στην αποκάλυψη του defencenet.gr από την Ι.Η. (Ιωάννα Ηλιάδη) σημειώνονται μεταξύ άλλων τα εξής: «Ο νομάρχης πάντως έχει δηλώσει και επιθυμία να είναι υποψήφιος στον ενιαίο Δήμο Χίου του Καλλικράτη… (σ.σ. Δεν του εξήγησαν ότι οι Τούρκοι … ακόμα δεν ψηφίζουν;)»

Σημειώνουμε ότι σε απαντητική επιστολή που μας έστειλε ο νομάρχης Χίου για το θέμα αναφέρονται επί λέξει τα εξής: «Το νόημα της επίμαχης φράσης στην χθεσινή μας ανακοίνωση (28/4/2010), ήταν ότι η αναπτυξιακή υστέρηση των νησιών και η γήρανση του πληθυσμού πρέπει να αντιμετωπιστεί με τρόπο θετικό – δηλαδή με πρωτοβουλίες αναπτυξιακού χαρακτήρα, όπως εν προκειμένω η κατάργηση της βίζας για αυθημερόν επισκέψεις. Μακριά από μας οι σκέψεις για οποιουδήποτε χαρακτήρα «εποικισμούς». Οποιαδήποτε άλλη ερμηνεία οφείλεται σε παρανόηση ή σε μη σαφή διατύπωση».

Ακόμα και αυτή η απάντηση η οποία υπό το βάρος της κατακραυγής αναγκάστηκε να εκδοθεί από τον κ.Π.Λαμπρινούδη, είναι έωλη: Προσπαθώντας να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, μπλέκει την γήρανση του πληθυσμού (που βέβαια ήταν μία από τις δικαιολογίες του για να υποστηρίξει την εγκατάστασή μόνιμων Τούρκων κατοίκων) αναφέρει ότι «μία από τις πρωτοβουλίες αναπτυξιακού χαρακτήρα θα είναι η κατάργηση της βίζας για τις αυθημερόν επισκέψεις»!

Πως η γήρανση του πληθυσμού που είναι καθαρά δημογραφικό φαινόμενο, θα αντιμετωπιστεί με τις βίζες για αυθημερόν επισκέψεις, θα πρέπει να εξηγηθεί επίσης από το νομάρχη.

Μήπως έχει κανένα σχέδιο … επιμιξίας πληθυσμών να μας παρουσιάσει ως «προσωρινό μέτρο», πριν τον «κατακλυσμό των νησιών από μόνιμους Τούρκους κατοίκους»…

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

6 thoughts on “«Πρώτο θέμα» στα κυριακάτικα φύλλα η πρόκληση του νομάρχη Χίου Π.Λαμπρινούδη

 1. Οι προτάσεις αυτού του Ανιστόρητου γενίτσαρου είναι ενδεικτικές μόνο για που τραβάει το καϊκι ο άνεμος.
  Καλά θα κάνουν να κάτσουν στα αυγά τους λίγο γιατί γίνονται επικίνδυνα προκλητικοί σε όλους τους ΕΛΛΗΝΕΣ ανεξαρτήτως ιδεολογικής βάσης.
  Έχουμε από την μία το Δ.Ν.Τ. και από την άλλη τους διάφορους αδιάφορους τοπικούς πολιτικούς τυχοδιωκτισμούς,αυτό συμπεραίνω τελικά από την όλη ιστορία
  Μπράβο στην ιστοσελίδα σας, αφού αποδεικνύεται στη πράξη πόσο σημαντικό είναι το διαδίκτυο στη πληροφόρηση μας όταν υπάρχει ελεύθερη πατριωτική βούληση.

 2. Ρητορική Απορία:
  Τον άνθρωπο αυτόν τον ψήφισαν οι Χιωτες για Νομάρχη;

  Αυτή είναι η αυτοκαταστροφική τάση του λαού μας……

 3. vgalte tis paropides kai skeftite ti leei o nomarxis me psixraimia.Amesos thixtike to patriotiko to aisthima!!na kserate me posi eukolia ginetai i antitheti metakinisi pros Tourkia(me tis opoies sinepeies exei auto)!!!oi tourkoi den fovountai min tous apoikisoume?sinelthete!!episis,allo tourismos dld parodiki diamoni ki allo egkatastasi kai epoikismos pou egeirei aksioseis stous geitones.telos to aitima prosipografoun me isteri anakoinosi tous oi nomarxes lesvou,samou kai dodekanisson.lete oloi na einai prodotes pou epofthalmioun tin ethniki mas kiriarxia??

 4. a,ksexasa,to keimeno den itan pros pliroforisi opos eida na grafete parapano.Einai stin kaliteri periptosi keimeno sxoliasmou(min xrisimopoiiso alli ekfrasi kai fano ipervoliki),pantos epoudeni eidiseografiko.

 5. Καλησπέρα σε όλους.

  Παραθέτω τις παρακάτω πληροφορίες εκτος αυτές του defencenet που είναι και η πηγή της ανάρτησης.

  ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ: ΠΑΡΟΝ (02/05/2010)
  Να εποικιστούν νησιά μας του Αιγαίου από μόνιμους τούρκους κατοίκους!

  ΕΘΝΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ (02/05/2010) – Ιωάννα Ηλιάδη
  Τούρκοι έποικοι θα σώσουν τα νησιά μας!

  Η δήλωση (απάντηση) του Νομάρχη.

  «Το νόημα της επίμαχης φράσης στην χθεσινή μας ανακοίνωση (28/4/2010), ήταν ότι η αναπτυξιακή υστέρηση των νησιών και η γήρανση του πληθυσμού πρέπει να αντιμετωπιστεί με τρόπο θετικό – δηλαδή με πρωτοβουλίες αναπτυξιακού χαρακτήρα, όπως εν προκειμένω η κατάργηση της βίζας για αυθημερόν επισκέψεις. Μακριά από μας οι σκέψεις για οποιουδήποτε χαρακτήρα «εποικισμούς». Οποιαδήποτε άλλη ερμηνεία οφείλεται σε παρανόηση ή σε μη σαφή διατύπωση».

  Η κοινή ανακοίνωση από τους Νομάρχες Λέσβου, Σάμου, Δωδεκανήσου για το θέμα.

  «Το αίτημα για την επανεξέταση των κριτηρίων βίζας σε τούρκους επισκέπτες αποτελεί χρόνιο αίτημα του συνόλου των μαζικών φορέων των νομών του Αιγαίου. Θεωρούμε οτι δημοσιεύματα που αναπαράγουν ακραίες θέσεις και υιοθετούν φρασεολογία λειτουργούν υποβολιμαία επιχειρώντας να ψαρέψουν «σε θολά νερά» ενόψει και της επίσκεψης του Τούρκου Πρωθυπουργού ενω πλήττουν το δίκαιο αίτημα των νησιωτικών κοινωνιών να ληφθούν μέτρα προς την ανάπτυξη του τουρισμού.»

  Φιλικά προς όλους / Λουκάς (Διαχειριστής)

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s