"Greek National Pride" blog / ΕΛΛΑΔΑ / Πολιτικά θέματα / OIKONOMIA

Kωνσταντίνος ο τέως: “Αν λυγίσει ο λαός, θα είναι θύμα,αν αντιδράσει, θα είναι θύτης”


…Ο τέως Βασιλεύς Κωνσταντίνος προέβη σε δηλώσεις για την κρίσιμη κατάσταση που βρίσκεται σήμερα η χώρα:
«Αφουγκράζομαι το κοινό αίσθημα του πόνου και της θλίψης, αυτό που πλέον υπερβαίνει κάθε ʽκατηγορώʼ.

Όταν ο θυμός υπερχειλίζει, όταν η ελπίδα δεν διαφαίνεται, το συναίσθημα εκφράζεται με βία και αντίδραση.

Όμως τώρα, δεν είναι η στιγμή να υποκύψει η Ελλάδα και ο λαός της σε αυτή την οργή, όσο δικαιολογημένη και εάν είναι. Τώρα είναι η στιγμή να προασπίσουμε την πίστη μας στην Δημοκρατία.

Είναι η στιγμή να θυμηθούμε, ότι στις πιο δύσκολες δοκιμασίες ανταπεξήλθαμε με την ανεξάντλητη δύναμη που συσσωρεύουμε όταν είμαστε ενωμένοι.» και συνεχίζει ο Κνσταντίνος:
«Προ πέντε εβδομάδων, βρισκόμενος στο Πήλιο, είχα εκφράσει την σκέψη, ότι ενδεχομένως, να πλησιάζουμε στο σημείο μιας συντονισμένης, ειρηνικής διαμαρτυρίας της ελληνικής κοινωνίας, όπως έγινε προ ετών στην Ιρλανδία, όπου ο λαός, με μια σύσσωμη, σιωπηρή πορεία έδωσε το στίγμα της κοινής γνώμης σε όσους πλήγωναν την χώρα και τους πολίτες της. Αυτή ήταν η στάση ενός λαού έναντι στην τρομοκρατία, αυτή πιστεύω πως πρέπει να είναι και η απάντηση σε όσους απειλούν την Δημοκρατία στην Ελλάδα.
Εάν λυγίσει ο λαός, θα είναι θύμα, εάν αντιδράσει, θα είναι θύτης.
Εάν όμως, με την σοφία της ηρεμίας και την δύναμη της αλληλεγγύης υπερβεί τον πόνο της αδικίας, θα βγει νικητής και θα φωτίσει τον δρόμο για την επόμενη γενιά, για τον υπόλοιπο κόσμο».

ΠΗΓΗ

13 thoughts on “Kωνσταντίνος ο τέως: “Αν λυγίσει ο λαός, θα είναι θύμα,αν αντιδράσει, θα είναι θύτης”

  1. ΟΛΑ ΤΑ ΕΙΧΑΜΕ ΤΟ ΝΟΥΜΕΡΟ ΑΥΤΟ ΜΑΣ ΕΛΕΙΠΕ.ΧΑΣΟΥ ΡΕ ΤΕΝΕΚΕ ΠΟΥ ΤΟΛΜΑΣ ΝΑ ΜΙΛΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ.

  2. τον χρυσο της ελλαδος που εκλεψε ο παπους σου το 41 φευγοντας απο την ελλαδα να μας επιστρεψεις,κοθωνι,εσυ και εαν ηπιες το αιμα του λαου.

    ουστ απο εδω

  3. ΟΧΙ Ο ΠΑΠΠΟΥΣ ΤΟΥ ΑΛΛΑ Ο ΘΕΙΟΣ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ Β’ΑΥΤΟΝ ΛΕΣ ΦΙΛΕ ΙΟΥΛΙΑΝΕ. Περίοδος εξουσίας
    3 Νοεμβρίου, 1935 – 1 Απριλίου 1947

  4. δικιο εχεις Ευμενη,σε ευχαριστω.

    αλλα κατι τετοια διαβαζω και εκνευριζομαι.

    πως νομιζεις οτι κανει συνεχεια διακοπες με ποιανου τα λεφτα;;

    προσφατα αγορασε ενα μεγαλο κτημα στο Πορτο χελι,για να ειναι κοντα στα φιλαρακια του εφοπληστες,γουλανδρηδες και σια………

  5. Σ’αυτά συμφωνούμε ΕΥΜΕΝΉ και Ιουλιανέ ! Δεν έχει τίποτα να κάνει με την πολιτική της Ελλάδος ο «τέως» . Η είσοδος της χὠρας του απαγορευόταν για δεκαετίες και του επέτρεψαν να ξανά έρθει μα την υπόσχεση πως δεν θα ασχολείται με την πολιτική ! Να προσέχει(και εμείς) γιατί δεν πιστεύω να είναι τυχαία η παρέμβασή του !

  6. ΦΙΛΕ, Κ. ΜΙΛΗΣΙΕ, ΣΤΟ ΜΕΛΏΝ ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΜΗΝ ΞΑΝΑΔΩ ΑΥΤΗ ΤΗΝ {ΚΟΛΟΦΑΤΣΑ},ΣΥΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟ,ΑΛΛΑ ΟΙ ΒΑΣΙΛΙΑΔΕΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗ ΣΦΑΙΡΑ, ΤΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ ΤΩΝ ΗΛΙΘΙΩΝ,ΜΑΣ ΚΑΘΙΣΑΝ ΣΤΟ ΣΒΕΡΚΟ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ,Η ΑΛΛΗ ,Η ΚΟΛΟΦΑΤΣΑ, ΠΟΥ ΤΗΝ ΞΕΧΑΣΕ ΚΑΙ Ο ΘΕΟΣ ΚΑΙ Ο ΔΙΑΟΛΟΣ, Ο {Κ} ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ, ΤΟΥ ΕΔΩΣΕ ΤΟΝ ΠΛΟΥΤΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ,ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΑΝ ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ,ΣΤΟ ΛΟΝΔΟΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΜΑΣ ΦΤΑΙΝΕ ΑΛΛΟΙ , ΕΜΕΙΣ ΦΤΑΙΜΕ,ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΕΞΥΠΝΟΙ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΗΛΙΘΙΟΙ, ΣΤΗΝ ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΑ ΠΡΩΤΟΙ ΣΤΑ ΣΟΒΑΡΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΙ,ΔΕΝ ΜΑΣ ΦΤΑΝΟΥΝ ΟΙ ΜΠΟΥΛΙΔΕΣ,ΝΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΑΤΑΝΑΔΕΣ,ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΩΣ, ΕΛΕΟΣ.-

  7. Φίλε ΚΩΣΤΑ Π.Χ το ανάρτησα γιατί πιστεύω ότι πρέπει όλοι οι φίλοι του Blog μας να έχετε σφαιρική ενημέρωση και να γνωρίζεται σ’ αυτές τις πολύ κρίσιμες στιγμές που περνάμε, “ποιός είπε τι”. Μόνο γι’ αυτό τον λόγο.
    Με σεβασμό σε όλους, Μιλήσιος.

  8. Μάλιστα. Και τώρα που όπως λές ξέρουμε ποιός είπε τι, τί κερδίσαμε??? Μήπως το ότι υπάρχει και ο «τέως» για όσους αισθάνονται την ανάγκη???? Οι Γερμανοί λένε: was «Ich nicht weiss, macht mich nicht heiss». Δηλαδή, ότι δεν γνωρίζω, δε μου προκαλεί την περιέργια/ δε με ενδιαφέρει.

  9. Φίλε Χρήστο επιμένω και θα επιμένω ότι πρέπει να γνωρίζουμε τι μας γίνεται.
    Το ότι φιλοξενήθηκε ο τέως από ιστο-εφημερίδα και την εφημερίδα Απογευματινή http://www.apogevmatini.gr/?p=76471 δεν είναι τυχαίο.
    Το ότι βρήκε την στιγμή να πει αυτά που είπε επίσης δεν είναι τυχαίο.
    Δεν είναι κακό να ξέρουμε ποιός λέει κάτι και πότε το λέει στην συγκεκριμένη χρονική, ιστορική για την Ελλάδα στιγμή.
    Η ανάρτηση και οι αναρτήσεις γενικώς είναι προς ενημέρωση όλων και έχουν σχέση πάντα με την ενημέρωση και τίποτα παραπάνω.
    Είναι πολύ ωραίο που μπορούμε να σχολιάζουμε την κάθε ανάρτηση όλοι μας.
    ΥΓ. Τα Γερμανικά σου είναι άριστα αν κι εγώ προσωπικά είμαι της Γαλλικής σχολής.

  10. “Αν λυγίσει ο λαός, θα είναι θύμα,αν αντιδράσει, θα είναι θύτης”

    Είναι το είδος της δήλωσης που δεν χωνεύω . Τι πάει να πει ? Να λυγίσει με αντίδραση η να μην λυγίσει χωρίς αντίδραση ο λαός ?
    Άδεια λόγια ευκαιρίας !

  11. O Kωνσταντίνος δεν επεστρεψε στην Ελλάδα επειδή εδωσα οποιδήποτε υ΄ποσχεση κ.λ.π. αλλά επειδή εχει διαβατήριο της Ε.Ε. και δεν μπορεί να του απαγορευθεί η είσοδος επει δή δεν αρέσει σε μερικούς η φάτσα του.Εαν αρέσει η φάτσα της Παπαρήγα για να μας καθογείγεί στη Βουλή,σε πολύ περισσότερους αρεσει η φάτσα του Κωνσταντίνου.Χυδαιότητες και συκοφαντίες απλά δείχνουν το επίπεδο αυτών που τις αναφέρουν.Ποιό χρυσο εκλεψε ο θείος η ο παπούς του(;),εκτός εαν μιλανε για το χρυσό που η Κυβέρνηση μετέφερε για να μη τον αφίσει στα χερια των Γερμανών,στη τραπεζα της Αγγλίας για προσωρινή φύλαξη,απο όπου και επανήλθε μετα την απελευθερωση.Το δυστυχημα για τον Κωνσταντίνο είναι οτι η Ελλάδα δεν επεσε στον κομμουνισμό,γιατί τότε θα του είχε επιστραφεί τουλάχιστον μερος της περιουσίας του όπως εγινε με Σερβία,Βουλγαρία(εκει εξελέγει και Πρωθυπουργός)Και ισως χρησιμοποιούσαμε και τον…Θηρεό για..εθνόσημο .οπως γίνεται στα περισσότερα τεως κομμουνιστικά κρατη με επι κεφαλής τη Ρωσσία.

  12. φιλε ανωνυμε,η πορεια του χρυσου της ελλαδος ηταν ΑΘΗΝΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΓΙΟΧΑΝΕΣΜΠΟΥΡΓΚ—>ΛΟΝΔΙΝΟ.δεν επεστραφησε ποτε στην ελλαδα.σαρεσει δεν σαρεσει ετσι ειναι.ποια περιουσια του να του επιστραφει;;;δουλεψε η αγορασε κατι για να ειναι δικο του;;;
    με την ιδια λογικη και οι απογονοι του οθωνα εχουν δικαιωματα περιουσιας.
    Ο τεως ενα παρτακιας ηταν και ειναι,μεγαλος τζαμπατζης,που ευθυνετε για πολλα δεινα σε αυτην την χωρα.
    τωρα οτι υπαρχουν και μερικοι κολλημενοι τι να κανουμε ,αλλα οχι να μας κανει και υποδειξεις δημοκρατιας ο Ντε γκρετσια..

  13. ΔΕΥΤΕΡΟ ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝ ΣΗΜΑ ΠΕΡΙ ΒΛΑΒΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΡΩΣΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΠΛΑΝΗΤΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

    http://ellhnkaichaos.blogspot.com/2010/05/blog-post_14.html

    Βασιλης Λεβεντης: Ορθως τους εκτελεσαν στο Γουδι
    και
    Ο.Ε.Α. «ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΩΡΑ!»
    ΠΡΟΔΟΣΙΕΣ ΕΒΡΑΙΟΣΑΞΟΝΩΝ ΒΑΣΙΛΕΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ.

    http://ellhnkaichaos.blogspot.com/2010/05/blog-post_05.html

Σχολιάστε