"Greek National Pride" blog / ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ / ΕΛΛΑΔΑ / ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ / ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ / ΗΠΑ / Τουρκία / OIKONOMIA

Συνεκμετάλλευση στο Αιγαίο. 40 – 40 τα ποσοστά και 20% ο …θείος Σαμ.


Γαλλία και Ρωσία αν και μας χτύπησαν πολλές φορές τη πόρτα, έμειναν τελικά …«απέξω»

 

Του ΒΑΣΙΛΗ ΧΟΝΔΡΟΓΙΑΝΝΗ

«Πίτα» 9 τρις εκατομμυρίων δολαρίων με… μπόλικο πετρέλαιο από τα βάθη του Αιγαίου ετοιμάζονται να απο­σπάσουν οι Τούρκοι υπό τις ευλογίες των Αμερικανών!

Από τη γιγαντιαία ατζέντα που απο­κάλυψε η «PRESS Time» ότι θα έχει η συνάντηση Γ. Παπανδρέου – Ερνιογάν στις 14 και 15 Μαΐου, ένα είναι το θέ­μα που θα ξεχωρίζει: Τα πετρέλαια στο Αιγαίο. Με την Ελλάδα να βρίσκεται πεσμένη στο καναβάτσο από τις συνέπειες της κρίσης, ο Τούρκος πρω­θυπουργός ουσιαστικά ζητάει να ανοί­ξουν οι πόρτες της χώρας μας για ιη γείτονα και να συνεκμεταλλευτούμε τον μαύρο χρυσό που κρύβει στα έγκα­τα του το Αιγαίο. Κάπως έτσι λύνειαι το θέμα της υφαλοκρηπίδας, των χωρικών υδάτων, τελειώνουν τα casus belli.Ίσως γι’ αυιό και οι συνεργάτες του Ταγίπ Ερντογάν μιλάνε για «ιστορική επίσκεψη». Γι’ αυτους βέβαια.

Για εμάς όμως με τι γράμματα θα γραφτεί στην ιστορία:

Η φόρμουλα για τη συνεκμετάλ­λευση του πειρελαίου έχει ήδη βρε­θεί. 40% από τα έσοδα στην Ελλάδα. 40% στην Τουρκία και 20% σε ένα αμερικανικό κονσόρτσιουμ το οποίο μαζί μεΈλληνες εφοπλιστές θα ανα­λάβει την εξόρυξη του μαύρου χρυσού.’Εχουν μάλιστα αγοράσει ήδη τα πρώτα γεωτρύπανα.

Δεκαεπτά στον αριθμό. Σκοπός της συνάντησης Παπανδρέου – Ερντογάν είναι να δημι­ουργηθεί ένα Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας αναμεσα στις δύο χώρες, το οποίο θα αναλάβει πρωτοβουλίες για μια ευρύτερη συνεργασία και να ανοί­ξει μια νέα σελίδα στις ελληνοτουρ­κικές σχέχεις. Στο επίκεντρό της θα εί­ναι το πετρέλαιο.

Το πάγιο αίτημά τους.

Οπως παραδέχονται και οι δυο πλευρές η εκμειάλλευση του υποθαλάσσιου πλούτου στο Αιγαίο είναι ουσιαστικά το μεγάλο «αγκάθι» στις σχέ­σεις των δύο χωρων. Η πάγια απαίτη­ση της Τουρκίας τα τελευταία 35 χρό­νια είναι η συνεκμετάλλευση, με ιη χώρα μας να αρνείται σθεναρά, υπε­ρασπίζοντας τα κυριαρχικά της δικαιώματα. Η Τουρκία δεν είχε διστάσει να απειλήσει ακόμη και με πόλεμο αν η Ελλάδα επέκτεινε τα χωρικά της ύδατα στα 12 μίλια, όπως προβλέπει το Δί­καιο της Θάλασσας, γιατί αυτό θα της έδινε ουσιαστικά την αποκλειστικό­τητα εκμετάλλευσης στο μεγαλύτερο μέρος του Αιγαίου. Παράλληλα έθεσε σε λειτουργία ένα μακροχρόνιο σχέ­διο, με διαρκείς παραβιάσεις και κλιμακωτές αμφισβητήσεις της Ελληνικότητας του Αιγαίου.

Σήμερα με τα δημοσιονομικά προ­βλήματα να έχουν στραγγαλίσει τη χώ­ρα μας, θεωρούν ότι είναι πιο εύκολο να γίνουν υποχωρήσεις, για να πε­ράσουν συμφωνίες που να ακροβα­τούν στα όρια της «εθνικής συνείδη­σης» των Ελλήνων.

Ποιοι μένουν «απέξω»;

Για το «big deal» υπήρχαν προτά­σεις από εταιρείες της Γαλλίας, της Ρω­σίας και των ΗΠΑ. Οι δυο πρώτες, όμως «έμειναν απέξω» και όπως επι­βεβαιώνουν έγκυρες δημοσιογραφι­κές πληροφορίες, οι αποφάσεις έχουν ήδη παρθεί. Απομένουν μόνο οι υπο­γραφές οι οποίες αναμένεται να πέσουν στη συνάντηση των πρωθυπουργών Ελλάδας – Τουρκίας στην Αθήνα, στις 14 και 15 Μαίου.

Το ραντεβού «έκλεισε» στην τηλε­φωνική επικοινωνία Παπανδρέου – Ερντογάν στις 16 Απριλίου. Ο Ταγιπ Ερντογάν θα έρθει στη χώρα μας συνοδευόμενος από ένα επιτελείο 10 υπουργών για μια συζήτηση εφ’ όλης της ύλης, επικεντρωμένη στη συνεκμειάλλευση των κοιτασμάτων πετρε­λαίου και φυσικού αερίου στο Αιγαίο Πέλιαγος. Αν ο Γιώργος Παπανδρέου πει «ναι», τότε η Τουρκία θα ανοίξει συνεργασία σε όλους τους άλλους τομείς. Η αξία των ενεργειακών αποθεμάτων εκτιμάται στα 9 τρις δολάρια.

Βρίσκονται όμως σε μεγάλο βάθος με αποτέλεσμα το κόστος εξόρυξης να εί­ναι μεγάλο και να απαιτούνται τεχνο­λογικά εξελιγμένα γεωτρύπανα. Μέ­χρι πριν από μερικά χρόνια, όταν η τιμή του πετρελαίου ήταν χαμηλή, η εκ­μετάλλευση του πετρελαίου στο Αιγαίο ήταν ασύμφορη. Τώρα όμως που έχει ανέβει η παγκόσμια ζήτηση, λόγω και της ραγδαίας ανάπιυξης της Κίνας, η τιμή του κυμαίνεται σταθερά σε υψη­λά επίπεδα καθιστώντας την άντληση υδρογονανθράκων από μεγάλο βάθος πιο κερδοφόρα από ποτέ.

Έτσι αποφασίστηκε το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο στο Αιγαίο να το αντλήσει ένα αμερικάνικο κονσόρτσιουμ σε συνεργασία με Έλληνες εφοπλιστές οι οποίοι θα προμηθεύσουν τα απαραίτητα για την εξόρυξη και την εκμετάλλευση πλοία. Τα έσοδα θα τα μοιραστούνε με τις δύο χώρες. Από 40% θα λάβουν η Ελλάδα και η Τουρκία, ενώ το υπόλοιπο 20% οι εταιρείες εκμετάλλευσης.

Εφημερίδα: “PRESS TIME” – ΣΕΛ.23 (08.05.2010)

35 thoughts on “Συνεκμετάλλευση στο Αιγαίο. 40 – 40 τα ποσοστά και 20% ο …θείος Σαμ.

 1. Αναμενόμενη εξέλιξη την έχουν προβλέψει ορισμένοι που γνωρίζουν πολύ καιρό πριν.

 2. Κοπρίτη Παπανδρέου ! Πουλημένε ! Πάλι στα ξαδελφάκια σου τα πήγες . Θα το πληρώσεις ακριβά !

 3. Σας χαιρετώ και πάλι μετά από αρκετό καιρό απουσίας.

  Λοιπόν όλα αυτά ήταν αναμενόμενα. Το μόνο που δεν μπορούσαν να πουν ήταν το ποσοστό που θα μοιραζόταν. Τελικά τα βρήκαν και εκεί απ΄ότι φαίνεται.

  Έτσι εξηγούνται και οι μαζικές παραγγελίες γεωτρύπανων και VLCC δεξαμενόπλοιων από Έλληνες εφοπλιστές. Ένας αριθμός μάλιστα των γεωτρύπανων είναι ότι πιο σύγχρονο τεχνολογικά. Δεν είναι οι κλασικές εξέδρες που ξέρουμε όλοι αλλά πλοία τα οποία χρησιμοποιούν δυναμική σταθεροποιήση για να παραμείνουν στο σημείο διάτρησης. Το κόστος φτάνει τα 600.000.000€ για κάθε πλοίο.

  Ίσως και αυτός είναι ένας ακόμα λόγος που το πολεμικό ναυτικό απαξιώνεται μέρα με την ημέρα. Υπάρχουν δε καταγγελείες ότι οι δύο ολοκαίνουργιες πυραυλάκατοι Super Vita δεν παραλαμβάνονται αλλά τα συστήματά τους κανιβαλίζονται για να χρησιμοποιηθούν ως ανταλακτικά στις υπόλοιπες. Το κόστος για την αποτεράτωση και παράδοση των πλοίων, που θα ήταν μια πολύ σοβαρή ενίσχυση για το ΠΝ καθώς είναι εξοπλισμένες με ΄την πλέον σύγχρονη έκδοση των Exosset. Το κόστος της αποπεράτωσης είναι μόνο 2.500.000€ μόνο… Όσο κόστισε το σάιτ της βουλής και η επιδότηση των υπολογιστών των εθνολαμόγιων.

  Να είστε καλά και καλή δύναμη. Έτυχε στην γεννια μας να είναι αυτή που θα φυλάξει και πάλι Θερμοπύλες. Ας φανούμε αντάξιοι.

 4. Καλώς να γίνει, πρόκειται για οικονομική συνεργασία και τίποτα παραπάνω και το μεγάλο κέρδος είναι ότι θα τελειώσει αυτή η συνεχής διαμάχη με την Τουρκία και θα μειωθούν τα τεράστια ποσά που ξοδεύει η Ελλάδα για εξοπλισμούς.
  Αν θέλετε πόλεμο τότε ξεκινήστε τον, αντί να το παίζεται παλικαράδες μέσα από τους υπολογιστές. Και αφού κερδίσει τον πόλεμο η Ελλάδα θα βγει κερδισμένη, πόσο βόδια μπορεί να είστε;

 5. Χρήστο,

  εμείς μπορεί να είμαστε βόδια, αλλά εσύ μάλλον δεν έχεις καταλάβει δύο πράγματα.

  Το ένα είναι πως συνδιαχειριζόμαστε κάτι που μας ανήκει. Εσύ δηλαδή φίλε το διαπραγματεύεσαι το σπίτι σου;

  Το άλλο είναι πως ο τούρκος δεν έχει τη λογική μου δώσανε αυτό που ήθελα και έκατσα στα αυγά μου. Μετά θα αρχίσουν να ζητάνε νέα πράγματα.

  Διαχρονικά έχει δείξει η ιστορία πως όταν δείχνουμε στο τούρκο ευαισθησία και φιλική διάθεση το …πληρώνουμε ακριβά.

  Τέλος, που κάνουμε τους παλικαρράδες από το ιντερνετ, και τι να κάνουμε δηλαδή; να πάω τώρα να καταταγώ ρε μεγάλε; θα μας δεις όταν γίνει η στραβή, τι να κάνω τώρα, να πάω και να τους πω, γεια σας ήρθα να μαμήσω κάτι τούρκους…

 6. Φίλε Χρήστο, όταν έρθει η στιγμή που θα διαψευστείς, (γιατί δυστυχώς θα διαψευστείς σίγουρα)έλα να το ξαναγράψεις αυτό που έγραψες.
  Τι την πέρασες την Τουρκία;
  Γαλλία, Ελβετία, Αυστρία;…..
  Χορταίνουν ποτέ αυτοί;
  Η δεν γνωρίζεις ότι έχουν σχέδια αυτοκρατορικά να εφαρμόσουν;
  Δεν βλέπεις ότι μας θέλουν υπό την κηδεμονία τους;
  Θα με θυμηθείς Χρήστο ότι η συνέχεια θα είναι πολύ πικρή.
  Καταλαβαίνεις ότι μοιραζόμαστε κάτι που ΜΑΣ ανήκει;
  Καταλαβαίνεις την συνέχεια;

 7. Αααα και κάτι άλλο.

  Από να μείνουν χωμένα θα μου πεις καλύτερα να τα βγάλουν παρέα με άλλους.

  Εντάξει αυτό, αφού δεν μπορούμε μόνοι μας.

  Αλλά να τα μοιραζόμασταν με τους Γάλλους ή έστω και τους Ρώσους. Όχι να πάρουν τα μισά οι μογγόλοι που με το έτσι θέλω μας έχουν κάνει του κόσμου τα νταηλίκια όλα αυτά τα χρόνια.

 8. Τελικά είναι νομοτέλεια να υπάρχει και ένας ΄που θα βγεί να χαρακτηρήσει τους υπόλοιπους. Στην προκειμένη ο χρηστάκης αναρωτιέται πόσο βόδια μπορούμε να είμαστε. Καλύτερα βόδια χρηστάκη παρά προδότες… Φρόντισε μόνο να μην σε πάρει βόδι στο κυνήγι χρηστάκι…

  Μπας και θα πάρεις μερίδιο από τα κέρδη χρηστάκη και κόπτεσαι έτσι ή απλώς η κομματική σου γραμμη σε καθιστά ένα ακόμα εργαλείο στα χέρια της παγκοσμιοποιημένης θολοκουλτούρας; Το ότι η οικονομική όπως την λές συνεργασία παραβιάζει κατάφωρα τα κυριαρχικά δικαιώματα της πατρίδας μας δεν βλέπω να σε ενδιαφέρει και πολύ. Αλήθεια ρε χρηστάκη εσύ θα έβαζες έτσι κάποιον μες στο σπίτι σου και θα του έδινες την μισή περιουσία σου; Πολύ χουβαρντά σε βρίσκω χρηστάκη.

  Γέμισε ο τόπος χρηστάκια και μικρούς γενικώς…

 9. Φίλοι οχι ακραίες εκφράσεις ψυχραιμία διάλογο κάνουμε δεν γνωρίζουμε ακριβώς τι θα γινει τελικά.

 10. Φίλε ΕΥΜΕΝΗ , από τα μέχρι τώρα πεπραγμένα των κυβερνώντων
  πιστεύεις ότι έχουν μείνει πολλά περιθώρια για ψυχραιμία;

 11. Το πρώτο μέλημά όλων μας είναι η σωτηρία της πατρίδας τα μικροπολιτικά συμφέροντα ο λαϊκισμός και το πολιτικό κόστος των κομμάτων είναι απαράδεκτα και παρελθόν.

 12. Φίλε ΕΥΜΕΝΗ, συμφωνούμε απόλυτα.
  Η πατρίδα είναι πάνω απ’ όλους τους.

 13. Συνέλληνες, η αλήθεια είναι ότι, ο μέσο Έλληνας γνωρίζει ότι του πασάρουν τα ΜΜΕ, αν υποθέσουμε ότι τα ΜΜΕ είναι κατευθυνόμενα και εξυπηρετούν συμφέροντα, τότε δεν αλλάζει τίποτα, την μια θα έχουμε γιωργάκη την άλλη αντωνάκη, κωστάκη κλπ που θα προωθούν ξένα συμφέροντα.

  Ευτυχώς υπάρχουν τα blog και ενημερώνουν, το πρόβλημα σήμερα είναι ότι υπάρχουν τρία στρατόπεδα, οι Εθνικοί Έλληνες, οι χριστιανοί που βάζουν πάνω από την πατρίδα την εκκλησία και οι αριστεροί που θέλουν να καταστραφεί η Ελλάδα για εκδίκηση στο κατεστημένο και στο ένοχο παρελθόν του κράτους.

 14. ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΑΥΤΗ Η ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΣΗ, ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ,
  ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΤΗΝ ΓΑΛΛΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΡΩΣΙΑ, ΜΟΝΟ !!!!
  ΟΥΤΕ ΤΟΥΡΚΟΙ, ΟΥΤΕ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ, ΟΥΤΕ ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ !!!!
  ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΧΩΡΙΚΑ ΥΔΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΕΜΕΙΣ, ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΟΥΜΕ ΜΕ ΠΟΙΟΥΣ ΘΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΟΥΜΕ.
  ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ, ΕΠΙ ΤΟΥΤΟΥ !!!

 15. Αγαπητοί φίλοι του ιστολογίου,

  πιο κάτω στο «σύνδεσμο» (link) που παραθέτω θα δείτε πως η τουρκική εφημερίδα Hurriyet αφήνει εμμέσως να εννοηθεί σε δημοσίευμα της πως υπάρχουν προοπτικές όσον αφορά το θέμα που υπάρχει με το πετρέλαιο στο Αιγαίο.

  Hurriyet: «Καιρός να συμφωνήσουμε για τα σύνορα στο Αιγαίο»

  Σενάρια «ελληνοτουρκικής συμφωνίας» για το Αιγαίο.

  Γιατί…και ένα αφελής γνωρίζει πια πως το όποιο πρόβλημα μεταξύ των δύο χωρών πηγάζει από τον ενεργειακό «πλούτο» που υπάρχει στο Αιγαίο.

  Αυτή είναι η κύρια διαφορά μας με τη Τουρκία, και είναι καθαρά οικονομικής φύσεως. Δεν είναι οι «βράχοι» όπως κάποτε έλεγαν τα αμερικανικά ΜΜΕ και εννοούσαν τα Ίμια. Οι τούρκοι δεν ενδιαφέρονται για «βράχους». Για την υφαλοκρηπίδα αυτών ενδιαφέρονται, που θα τους δώσει το δικαίωμα να «κερδίσουν» οικονομικά.

  Όσον αφορά τη δική μου άποψη…

  Αν είναι για κάποιο λόγο ο ορυκτός και κατ’ επέκταση ενεργειακός πλούτος της χώρας να παραμείνει ανεκμετάλλευτος, γιατί εμείς οι ίδιοι για κάποιους λόγους, όποιοι και να είναι αυτοί, δεν μπορούμε να τον εκμεταλλευτούμε, καλώς πράττει η Ελληνική κυβέρνηση, ειδικά τη δεδομένη στιγμή να το πράξει. Εννοώ να δώσει μερίδιο σε κάποια άλλη χώρα ώστε να έρθει αυτός ο «πλούτος» στην επιφάνεια.

  Το λάθος κατ’ εμέ πάντα είναι ότι το μοιράζεται (αν ισχύει το δημοσίευμα – που για μένα ισχύει) με τους γείτονες τούρκους που είναι θρασύτατοι και απειλούν με casus belli τη χώρα μου από τότε που θυμάμαι τον… εαυτό μου.

  Φιλικά / Λουκάς (Διαχειριστής)

 16. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΣΥΣΤΡΑΤΕΥΘΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΑΝΕΦΕΡΑ ΠΙΟ ΠΑΝΩ.
  ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΓΕΜΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΜΕ ΠΛΗΘΩΡΑ ΑΠΟΨΕΩΝ ΕΠΙ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ…
  ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, ΑΣ ΣΥΜΦΩΝΗΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΩΣΑΝ ΕΝΩΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΣ ΛΑΟΣ ΚΑΙ ΑΣ ΚΙΝΗΘΟΥΜΕ
  ΣΕ ΜΙΑ ΑΚΡΩΣ ΣΥΜΦΕΡΟΥΣΑ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΘΝΟΣ.

 17. ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ (ΠΟΥ ΤΟ ΕΥΧΟΜΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΜΟΥ),
  ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΜΑΣ ΟΡΟΥΣ.
  ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ-ΣΥΝΕΤΑΙΡΟΥΣ ΜΑΣ.

 18. π. Ιωσήφ Βατοπαιδινός: «θα αναγκάσουν τους Τούρκους να έρθουν εδώ, στην Ελλάδα, για να ξεκινήσουν τη δουλειά τους. Και η Ελλάδα, παρόλο που τυπικά έχει κυβέρνηση, δεν έχει στην πραγματικότητα κυβέρνηση. Της λείπει η δύναμη, και οι Τούρκοι θα έρθουν εδώ».

 19. Ξεπουλάτε σοσιαλιστικά κοπρίτες πόσο θα αντέξετε ακόμα στην κυβέρνηση.

 20. Είναι απορίας άξιον γιατί η Ευρώπη αφήνει να γίνει συνεκμετάλευση με τους Τούρκους και γιατί μόνο οι Αμερικανοί θα τρυπήσουν για πετρέλαιο. Άν φυσικά είναι αλήθεια αυτά που διαβάζουμε και όχι ράδιο αρβίλα ώς συνήθως. Συμφωνώ, δεν έχουν καμμιά δουλιά οι Τούρκοι με τα πετρέλαια. Τώρα είναι ευκαιρία για τσαμπουκά, τώρα που δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα και οι Τουρκο-Αμερικάνοι πολλά.

 21. Κοντός ψαλμός αλληλούια.Μόνοι μας τα θέτουμε τα θεματα,απαντάμε σε αυτά,και φυσικά,διαφωνούμε.Δεν είναι καθόλου εύκολο σε όποια Ελλ..Κυβέρνηση να υπογραψει συμφωνία συνδιαχείρισης στο Αιγαίο χωρίς γενικότερη συναίνεση τουλάχιστον της αξ.αντιπολίτευσης.Δεν νομίζω πως κατι τετοιο είναι εφικτό γιατί είναι ακριβώς η πηγή των προβλημάτων μας με την Τουρκία.

 22. Μία επισήμανση.

  Το σχόλιο Νο.6 και Νο.22 έχουν το όνομα «Χρήστος».

  Ωστόσο έχουν αναρτηθεί από διαφορετικούς χρήστες.

  Για να μην γίνει παρεξήγηση, το Χρήστο στο σχόλιο Νο.22 τον μετέτρεψα
  σε ΧΡΗΣΤΟ (με κεφαλαία).

  …………………………………………………………………………………………………..

  Ζητώ συγνώμη από τους δύο Χρήστους, αλλά το κάνω μη τυχόν και μπερδευτούμε.

  Φιλικά / Λουκάς (Διαχειριστής)

 23. Άς μή χαιρόμαστε γιά αυτές τίς »συμφωνίες» ουσιαστικά ξεπουλήματα τού εθνικού πλούτου. Διότι ή μοιρασιά ξέρετε πώς θά γίνει; 10 Ελλάδα, 10 Τουρκία καί 80 τοίς εκατό ό αμερικάνικος[εβραικός ] πετρελαικός κολοσσός. Ότι δηλαδή είχε σχεδιαστεί στή Ρωσσία τού Γέλτσιν όπου αμερικανοεβραικοί πετρελαικοί κολοσσοί ΕΙΧΑΝ ΠΡΟΑΓΟΡΑΣΕΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ!!!! Αλλά ό Πούτιν τούς χάλασε τά σχέδια… Εδώ ποιός φίλτατε Μυρμηδόνα; Εδώ μέσω τών πρακτόρων τους πολιτικάντηδων έπιασαν όλα τά πόστα καί »σιγούρεψαν» τή »δουλειά». Οί υπάληλλοί τους πού ώς πολιτικάντηδες διαχειρίζονται τή μοίρα μας μάς χρεωκόπησαν σκοπίμως γιά νά αρπάξουν τό φυσικό μας πλούτο έναντι πινακίου φακής…. Καί γιά νά προλάβουν πιθανή έξέρση ΜΑΣ ΕΦΕΡΑΝ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ ΕΠΟΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΣΕ ΛΙΓΟ ΜΕ ΤΑ ΑΙΔΕΙΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΤΟΥΣ [ΓΕΝΝΗΣΕΙΣ] ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΙΘΑΓΕΝΕΙΕΣ ΑΥΤΩΝ ΜΕ ΣΥΝΟΠΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ. Μάς οδηγούν αρχικά σέ κατάταση κατοχής από αλλοφύλλους και αλλοθρήσκους ΚΑΙ ΕΝ ΣΥΝΕΧΕΊΑ ΜΕΙΟΝΟΤΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΡΡΟΦΗΣΗ ΜΑΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ. Έτσι υπολογίζουν ΌΤΙ ΣΕ ΛΙΓΑ ΧΡΟΝΙΑ ΘΑ ΕΚΛΕΙΨΟΥΜΕ ΣΑΝ ΛΑΟΣ ΑΠΟ ΠΟΥ; ΜΑ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΜΗΤΡΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΓΕΝΝΗΣΕ!!! Έτσι αφενός ελπίζουν νά εκλείψουν αυτοί οί αντιδραστικοί ανυπότακτοι Έλληνες. Όσο γιά τούς νεοφερμένους ιδιοκτήτες τού γωνιακού καταστήματος πού λέγεται Ελλάδα : πιστεύουν ότι είναι ευκολώτερα ελέγξιμοι καί ακίνδυνοι, γιά τήν Νέα τάξη πραγμάτων, τήν παγμοσμιοποίηση ,τήν παγκόσμια κυβέρνηση πού θέλουν νά επιβάλλουν. Κατά τή γνώμη μου άν τώρα κάνουμε κίνηση εξόρυξης καί εκμετάλλευσης τού ορυκτού μας πλούτου είναι άκαιρη καί επικίνδυνη διότι: Οί αμερικανοεβραικοί πετραλαικοί κολοσσοί μέσω τών πρακτόρων–υπαλήλλων τους πολιτικάντηδων ΠΟΥ ΕΞΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΘΑ ΜΑΣ ΤΑ ΑΡΠΑΞΟΥΝ ΔΩΡΕΑΝ ΣΧΕΔΟΝ!!!! Επομένως προέχει ένα νέο 21 γιά νά τήν »έχουμε» οί Έλληνες τήν πατρίδα μας καί μετά άς είμαστε σίγουροι θά είμαστε από τίς πλουσιότερες καί ευλογημένες χώρες τού κόσμου . ΜΠΟΡΟΥΜΕ!!!! ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΝΑ ΞΑΝΑΛΑΜΨΕΙ ΤΟ ΑΝΕΣΠΕΡΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

 24. «ΕΔΩ ΠΟΙΟΣ…» ? ΦΙΛΤΑΤΕ ΠΑΝΟ, ΕΙΝΑΙ ΠΑΛΙ ΑΠΛΟ,
  ΕΜΕΙΣ ΟΛΟΙ !!
  ΟΠΩΣ ΚΑΤΕΒΗΚΕ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ, ΝΑ ΚΑΤΕΒΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΠΕΡΙΣΣΣΟΤΕΡΟΙ, ΟΛΟΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΓΙΑ ΠΑΣΗΣ ΦΥΣΕΩΣ ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΚΟΜΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ, ΑΡΚΕΙ ΟΛΟΙ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ, ΟΧΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΜΠΛΟΓΚ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΕΩΝ, ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΚΤΛ
  ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ !!!
  ΕΜΠΕΡΙΣΤΑΤΩΜΕΝΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΗ !!!
  ΕΤΣΙ ΜΟΝΟ ΘΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΕΝΕΡΓΟΣ ΛΑΟΣ !!!!

 25. ΚΑΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ, ΠΑΙΔΕΙΑ, ΑΓΩΓΗ, ΑΝΘΡΩΠΙΑ, ΦΙΛΟΤΙΜΟ, ΕΥΨΥΧΙΑ, ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΣ….

 26. ΓΙΑ ΣΚΕΨΟΥ ΓΙΑ ΛΙΓΑ ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΑ…ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ…ΜΕ ΚΑΠΟΙΟ ΤΡΟΠΟ, ΝΑ ΜΑΖΕΥΟΤΑΝ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΚΟΣΜΟΣ, ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ, ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΒΟΛΤΑ ΤΟΥ, ΣΤΗΝ ΠΝΥΚΑ !! ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΜΕ ΝΑ ΜΙΛΟΥΜΕ ΓΙΑ
  ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΣ, ΜΕ ΧΑΡΗ ΚΑΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΥΣ ΠΑΡΕΥΒΡΙΣΚΟΜΕΝΟΥΣ, ΕΤΣΙ ΕΛΕΥΘΕΡΑ…
  ΞΕΡΩ ΣΕ ΤΙ «ΛΑΙΜΗΤΟΜΟ» ΣΧΟΛΙΩΝ ΕΘΕΣΑ ΤΟ «ΠΡΟΣΩΠΟ ΜΟΥ»
  ΤΩΡΑ, ΓΡΑΦΟΝΤΑΣ ΚΑΤΙ ΤΟΣΟ ΟΥΤΟΠΙΚΟ (ΛΙΑΝ ΕΠΙΕΙΚΩΣ) ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΥΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΜΠΛΟΓΚ,…
  ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΕ ΝΟΙΑΖΕΙ.
  ΤΟ ΘΕΛΩ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΜΟΥ ΝΑ ΤΟ ΔΩ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΖΗΣΩ…
  ΕΤΣΙ. ΜΙΑ ΔΥΝΑΤΗ ΕΠΙΘΥΜΙΑ ΕΙΝΑΙ…
  ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΣΚΕΨΕΙΣ ΜΟΥ ΤΡΩΝΕ ΤΟ ΣΥΚΩΤΙ ΣΑΝ ΤΟΝ ΠΡΟΜΗΘΕΑ…
  ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΟΤΑΝ ΑΡΑΓΕ, ΑΝ ΚΑΤΑΦΕΡΝΑΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΠΑΛΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ? ΠΟΣΟ ΘΑ ΕΞΥΨΩΝΟΤΑΝ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΨΥΧΗ ΚΑΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΝ ΓΕΝΕΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ?
  ΛΥΣΕΙΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ! ΘΕΛΗΣΗ ΚΑΙ ΠΕΙΘΑΡΧΕΙΑ, ΥΠΑΡΧΕΙ ?

 27. Αγαπητέ, ρωμαντικέ Μυρμηδόνα. Τό ότι έρχεται αφύπνιση καί ξεσηκωμός τού Ελληνισμού. Είναι γεγονός όσο καί άν οί κατακητές δέν τό επιθυμούν καί είναι ό εφιάλτης τους. Όμως πρώτα έρχονται οί δοκιμασίες καί επώδυνες καταστάσεις πού θά επνελληνίσουν μεγάλο μέρος τού λαού μας πού έχασε τήν ταυτότητα του. Καί γιά γίνω περισσότερο συγκεκριμένος θά βιώσουμε τίς επόμενες εβδομάδες, μήνες ,χρόνια τά έξής: 1. Συρρίκνωση εδαφική τής πατρίδας σέ Αιγαίο -θράκη [ τά πρακτοράκια πού μάς κυβερνούν έχουν συμφωνήσει ήδη τό ξεπούλημα τόσο τού ορυκτού μας πλούτου. Αλλά καί ανεξαρτηποίηση Θράκης νησιών Ανατολικού Αιγαίου, »γιά νά κοιμώμαστε ήσυχοι καί νά ησυχάσουν καί οί γείτονες θά τούς δώσουμε λίγα στρέμματα » τάδε έφη GEOFRY GEORGE PAPADREOU στήν ομογενειακή εφημερίδα : Πατρίδες τόύ Θ. Σάρα τό 1999. 2. θά βρεθούμε στήν ανάγκη συντομώτατα νέου απελευθερωτικού αγώνα από τούς μουσουλμάνους εποίκους πού οικειοποιούνται μέ συνοπτικές διαδικασίες τήν πατρίδα μας. Καί βεβαίως θά θελήσουν νά μάς επιβάλλουν τό Ισλάμ μέ κάθε τρόπο καί παρέμβαση. θά επιχειρήσουν νά αναλάβουν τόν κυβερνητικό έλεγχο τών αυτόνομων ουσιαστικά περιοχών τού »Καλλικράτη» τής ομοσποδοποήμένης Ελλάδας. 3. Στόν οικονομικό τομέα μάς περιμένει ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΚΑΙ ΠΕΙΝΑ[τά έχει προφητεύσει ό Γέροντας Παίσιος] !!! ΝΑΙ ΠΕΙΝΑ! ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΑΜΕ ΗΔΗ ΣΤΟ 1950. Άν μεταπολεμικά υπήρχε ή εσωτερική μετανάστευση πρός τήν πρωτεύουσα ΤΩΡΑ ΕΧΕΙ ΑΡΧΙΣΕΙ ΚΥΜΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΣΤΗΝ ΕΠΑΡΧΙΑ 4. Μέσα σέ αυτό τό κακό θά συμβεί καί τούτο : αναζωογονείται ό θεσμός τής οικογένειας πού μέσα από συμφορές ανά τούς αιώνες συντήρησαν τόν Ελληνισμό. Γιά νά μάς διαλύσουν ΕΚΠΟΡΝΕΥΣΑΝ ΤΟ ΣΩΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΔΑΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ. Αυτή ή συνδημιουργός στυλοβάτης τής μήτρας τού Έλληνα τής οικογένειας!!!! Έκ τής τέφρας μας αναγέννηση….

 28. και των ΕΨΙΛΟΝ και των ΖΗΤΑ και των ΗΤΑ και των ΘΗΤΑ και οποιον θελετε.

  φιλε Εψιλον 75,δεν περιμενουμε να μας σωσει κανενας εψιλον,
  εαν δεν βρεξεις ποδια ψαρι δεν τρως……………

 29. Ψυχραιμία λεβέντες!

  Ρίξτε μια ματιά στο Αιγαίο…
  Αποτελείται από:
  1) Ελληνικά χωρικά ύδατα
  2) Τουρκικά χωρικά ύδατα
  3) Διεθνή ύδατα

  Αυτά τα τελευταία δεν μπορεί να τα οικειοποιηθεί κανένας.
  Όμως υπάρχει η Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (η έννοια της υφαλοκρηπίδας είναι πλέον παρωχημένη!) που και τα δύο κράτη ως παράκτια διεκδικούν.
  Υπάρχει μια βασική λεπτομέρεια που επιδρά στην ομαλότητα στην περιοχή.

  Το 1982 ήταν μια σημαντική χρονολογία για την Ελλάδα, διότι τότε ψηφίστηκε στα Ηνωμένα Εθνη η νέα Σύμβαση για το Δίκαιο της Θάλασσας.

  Η Σύμβαση αυτή προβλέπει και τη δημιουργία μιας νέας θαλάσσιας ζώνης, της ΑΟΖ, που ευνοεί αφάνταστα τη χώρα μας στη διένεξή της με την Τουρκία αναφορικά με το Αιγαίο Πέλαγος. Απόδειξη είναι το γεγονός ότι δύο κράτη, η Τουρκία και η Βενεζουέλα, αρνήθηκαν να υπογράψουν τη Σύμβαση λόγω της ύπαρξης του νέου θεσμού της ΑΟΖ. Ο λόγος, βέβαια, ήταν πάρα πολύ απλός. Τα δύο αυτά κράτη έχουν μπροστά τους νησιά που δεν τους ανήκουν και έτσι εκ των πραγμάτων έχουν περιορισμένη ΑΟΖ.
  Επιχειρείται λοιπόν, εκ μέρους της Τουρκίας μια διμερής ρύθμιση της ΑΟΖ στο Αιγαίο και όχι εφαρμογή των προβλέψεων της Σύμβασης για το Δίκαιο της Θάλασσας.

  Αυτά σε νομικά πλαίσια.

  Όμως σε μια ρεαλιστική προσέγγιση κρίνω πως καλύτερα θα ήταν να γίνει συνεκμετάλλευση με όσο το δυνατόν «καλύτερους» όρους για Ελλάδα και Τουρκία, παρά τα πετρέλαια να παραμένουν θαμμένα στον βυθό του Αιγαίου και οι Ελληνες με τους Τούρκους να διαγκωνίζονται στο ποιος θα αγοράσει περισσότερα οπλικά συστήματα από τους … σύμμαχους και προστάτες μας.

 30. Στις 8 Μαίου 2010 είχα κάνει αυτή την ανάρτηση στο blog.

  (Συνεκμετάλλευση στο Αιγαίο. 40 – 40 τα ποσοστά και 20% ο …θείος Σαμ).

  Θεωρώ πως το παρακάτω άρθρο έχει ενδιαφέρον και προσθέτει στοιχεία στην εν λόγω ανάρτηση.

  ………………………………………………….

  Τίτλος.
  Όταν η Τανσού Τσιλέρ έβαλε το περίστροφο πάνω στο τραπέζι.
  Συνεκμετάλλευση του Αιγαίου.

  Με ή χωρίς casus belli, η τουρκική διεκδίκηση στο Αιγαίο είναι συνολική. Η Άγκυρα απαιτεί τη συνεκμετάλλευση στο Αιγαίο, κάτι που διαδήλωσε και φέτος το καλοκαίρι. Η απόφαση της Άγκυρας να αποσύρει την «απειλή πολέμου» (ή να αλλοιώσει τα χαρακτηριστικά αυτής της απειλής) εντάσσεται στο πλαίσιο της νέα πολιτικής της κυβέρνησης Ερντογάν, εμπνεύσεως Νταβούτογλου, περί «μηδενικών προβλημάτων» με τους γείτονες.

  Σύμφωνα λοιπόν με τα όσα δημοσιεύτηκαν στον τουρκικό Τύπο, το νέο Έγγραφο Εθνικής Ασφάλειας, που σχεδιάζει η Τουρκία, γνωστό ως το «Βιβλίο Κόκκινης Γραμμής», θεωρεί πλέον τις γειτονικές χώρες της Τουρκίας, δηλαδή το Ιράν, την Ελλάδα, το Ιράκ και τη Ρωσία, συνεργάτες και όχι εχθρούς.

  Το προσχέδιο αναφέρει ότι πια τα 12 ναυτικά μίλια δεν είναι λόγος έναρξης πολέμου. Για την ακρίβεια η επέκταση των ελληνικών χωρικών υδάτων δεν θα χαρακτηρίζεται «προέχουσα απειλή». Ή κατά μια άλλη εκδοχή, «η πιθανότητα να προκαλέσει η Ελλάδα πόλεμο στο Αιγαίο και να απειλήσει στρατιωτικά την Τουρκία θεωρείται πλέον “απειλή χαμηλής έντασης”».

  Στο τελευταίο Έγγραφο, που είχε γραφεί το 2005 και ανανεώνεται κάθε πενταετία, αναφερόταν ότι η επέκταση από την Ελλάδα των χωρικών της υδάτων σε 12 ναυτικά μίλια θεωρείται αιτία πολέμου. Το σχέδιο, αναμένεται να ολοκληρωθεί στο τέλος του χρόνου και θα ψηφιστεί από το Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας της Τουρκίας το Δεκέμβρη του 2010. Μένει βεβαίως να δούμε την Βουλή της Τουρκίας να άρει την απόφασή της του 1995 για το casus belli.

  Mισά μισά

  Η πρόθεση της Άγκυρας να αποσύρει το casus belli δείχνει ότι η ντε φάκτο διαπραγμάτευση για τα ενεργειακά αποθέματα του Αιγαίου και της ανατολικής Μεσογείου συνεχίζεται εντατικά.

  Συγχρόνως σε ό,τι αφορά τη χωρική ελληνική θάλασσα και εδώ φαίνεται ότι επιδιώκεται η υποχώρηση της Αθήνας με την επέκταση των χωρικών υδάτων πέρα των 6 ν.μ. κλιμακωτά και κατά περίπτωση, ανάλογα τις περιοχές.

  Ο Μ.Α. Μπιράν έγραψε ότι «οι αρμόδιοι των δύο χωρών θα συναντηθούν, θα θέσουν ενώπιόν τους το χάρτη του Αιγαίου και θα αρχίσουν να χαράσσουν ένα νέο σύνορο. Τα τουρκικά και ελληνικά χωρικά ύδατα, σε κάποιο σημείο θα ανέρχονται στα τρία, σε άλλο σημείο στα οκτώ και σε ορισμένα στα 10 ή στα 12 ναυτικά μίλια. Ο νέος χάρτης θα εξασφαλίσει την έξοδο της Τουρκίας στα διεθνή ύδατα του Αιγαίου, θα αντιμετωπίσει τις ανάγκες των στρατιωτικών ασκήσεων και κατά τον ίδιο τρόπο θα εξαλείψει τις ανησυχίες ασφάλειας της Ελλάδας. Η ύπαρξη μιας συμφωνίας στο Αιγαίο θα διευκολύνει και τη λύση όλων των άλλων προβλημάτων. Και τούτο διότι τα χωρικά ύδατα είναι κλειδί. Εάν αυτά προσδιοριστούν, τότε θα προσδιοριστεί αυτομάτως και ο εναέριος χώρος και αν απαιτηθεί, οι δύο χώρες θα απευθυνθούν και στη Χάγη».

  Ο βασικός στόχος όμως της Άγκυρας είναι να αποδεχθεί η Ελλάδα την συνεκμετάλλευση ειδικά στην περιοχή νοτίως της Ρόδου και του Καστελόριζου (που κινήθηκε το Πίρι Ρέις) αλλά και στο βόρειο Αιγαίο (που κινήθηκε το «Τσεσμέ»).

  Η παρέμβαση του αμερικανικού παράγοντα δείχνει ότι διεξάγεται παρασκηνιακά συζήτηση περί συνεκμετάλλευσης, με τους Αμερικανούς να κρατάνε για τον εαυτό τους το «δικαίωμα» συμμετοχής στην εκμετάλλευση των κοιτασμάτων σε ποσοστά 50%.

  Μένει να δούμε ποια είναι η πολιτική της Αθήνας.

  Αν θα επεκτείνει τα χωρικά ύδατα με τη μέθοδο της κτένας,

  Αν θα αποδεχθεί συνεκμετάλλευση σε περιοχές που είναι ελληνικών δικαιωμάτων.

  Η απειλή πολέμου ήταν η αντίδραση της Τουρκίας το 1995 στο δικαίωμα της Ελλάδας να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα στα 12 ν.μ. βάσει του νέου (τότε) Δικαίου της Θάλασσας.

  Συμφώνα με τα πρακτικά της Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης της 8ης Ιουνίου 1995 κατά την 121η συνεδρίασή της, επί πρωθυπουργίας Τανσού Τσιλέρ (κυβέρνηση συνασπισμού κομμάτων Ορθού Δρόμου, DYP-Τσιλέρ) και Σοσιαλδημοκρατικού Λαϊκού Κόμματος (SHP-Ερντάλ Ίνονου), αποφασίστηκε: «Η Ελλάδα, επωφελούμενη από κάποια άρθρα της Διεθνούς Σύμβασης για το Δίκαιο της Θάλασσας, εξέφρασε πρόσφατα (σ.σ.: πιθανότατα στις 31.5.1995) την επιθυμία να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα στα 12 μίλια. Αν αυτό πραγματο­ποιηθεί, η Ελλάδα θα θέσει υπό την κυριαρχία της το 72% της Θάλασσας του Αιγαίου. Μια τέτοια κατάσταση, θα είχε ως αποτέλεσμα η πρόσβαση της Τουρκίας στις θάλασσες και τους ωκεανούς να γίνεται μέσω των ελληνικών χωρικών υδάτων, κάτι που δεν θα μπορούσε ποτέ να γίνει αποδεκτό. Η Τουρκία έχει ζωτικά συμφέροντα στο Αιγαίο. Η Μεγάλη Τουρκική Εθνοσυνέλευση, αν και ελπίζει ότι η Ελλάδα δεν θα λάβει την απόφαση να διαταράξει την ισορροπία που έχει επιτευχθεί με τη Συνθήκη της Λωζάνης επεκτείνοντας τα χωρικά της ύδατα πέρα των 6 μιλίων, αποφασίζει, έναντι του ενδεχομένου και για να προασπίσει και να προστατεύσει τα ζωτικά συμφέροντα της χώρας μας, να παραχωρήσει στην κυβέρνηση της Τουρκικής Δημοκρατίας όλες τις αρμοδιότητες, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων που θα κριθούν απαραίτητες από στρατιωτικής απόψεως, καθώς και να γνωστοποιηθεί η κατάσταση αυτή με φιλικά αισθήματα στην ελληνική και τη διεθνή κοινή γνώμη».

  Η απόφαση αυτή ήταν το επιστέγασμα της τουρκικής πολιτικής σε βάρος της Ελλάδας. Ήταν το «περίστροφο» πάνω στο τραπέζι κάθε διαπραγμάτευσης. Το σκηνικό που στήθηκε στα Ίμια ήταν το απαραίτητο συμπλήρωμα, για την ολοκληρωτική αμφισβήτηση των ελληνικών δικαιωμάτων στο Αιγαίο.

  Πόλωση για το δημοψήφισμα

  Είκοσι ημέρες έχουν απομείνει ως τις 12 Σεπτεμβρίου που θα διεξαχθεί το δημοψήφισμα για την τροποποίηση 26 άρθρων του τουρκικού συντάγματος και ο αγώνας έχει φουντώσει, το κλίμα πολωθεί και η γλώσσα των αρχηγών των κομμάτων αγριέψει.

  – «Αν είσαι άντρας… έλα να συζητήσουμε στην τηλεόραση», καλεί τον Ρ.Τ. Ερντογάν ο αρχηγός της αντιπολίτευσης (CHP) ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.

  – «Το ’χει η φάρα σας να κοροϊδεύετε το λαό» κατηγορεί τον Ταγίπ Ερντογάν, ο αρχηγός του εθνικιστικού ΜΗΡ Ντεβλέτ Μπαχτσελί συμπληρώνοντας πως «ο Ερντογάν θα καταλήξει στο ειδικό δικαστήριο» – επειδή τα έχει κάνει πλακάκια με τον Ότζαλαν για τις κουρδικές ψήφους.

  – Το κουρδικό κόμμα BDP δηλώνει μεν δια του αρχηγού του Σελαχατίν Ντεμίρτας ότι «θα μποϊκοτάρει την ψηφοφορία», φαίνεται όμως ότι διαπραγματεύεται την αλλαγή της απόφασης του για Αποχή.

  Σύμφωνα με τα συμπεράσματα του «Συνεδρίου για μια Δημοκρατική Κοινωνία» που πραγματοποιήθηκε προχθές στο Ντιάρμπακιρ (με συντονιστή τον πρώην αρχηγό του BDP Αχμέτ Τουρκ που τον Δεκέμβρη 2009 του επεβλήθη από το δικαστήριο 5ετής απαγόρευση άσκησης πολιτικών δικαιωμάτων), το BDP θα αναθεωρήσει την απόφασή του για μποϊκοτάρισμα «αν η κυβέρνηση υποσχεθεί ότι θα θεσπίσει νέο σύνταγμα μετά τις βουλευτικές εκλογές του (Ιουλίου) 2011».

  Ο Ερντογάν έσπευσε σε συνέντευξή του στο κανάλι ATV, να δηλώσει ότι «βεβαίως και σκέπτεται να θέσει θέμα νέου συντάγματος στην επόμενη Βουλή». Επισημαίνεται ότι το BDP έχει περί τις 2,5 εκατομμύρια ψήφους (το σύνολο του εκλογικού σώματος είναι γύρω στα 40 εκατομμύρια).

  Η πόλωση έχει φτάσει στο απόγειο όπως φαίνεται από τις δηλώσεις του ηγέτη της αντιπολίτευσης Κιλιτσντάρογλου σε συνέντευξη που έδωσε στο γερμανικό Σπίγκελ λέει, μεταξύ άλλων, ότι «ο κίνδυνος που ελλοχεύει είναι πως… η κυβέρνηση του ΑΚΡ κοντεύει να κυριεύσει το κράτος», πράγμα που είναι ο εκπεφρασμένος με κάθε ευκαιρία μεγάλος φόβος της καθεστηκυίας τάξης που διοικεί την Τουρκία από της ιδρύσεώς της (1923) και από πολλούς Τούρκους αναλυτές θεωρείται ότι σήμερα έχει «εκφυλιστεί» στο συγκεχυμένο και σύνθετο μόρφωμα που ονομάζεται «Εργκενέκον».

  http://www.paraskevi13.com/?p=11965

 31. Να μαζευτουν υπογραφες για να πιεστει οποια κυβερνηση εχουμε, ωστε να κανει δημοψηφισμα γι αυτο το θεμα…. επισης πρεπει ολο αυτο να παρει δημοσιοτητα για να μαθει ο απλος ελληνας τα σχεδια που γινονται εν κρυπτω…. πιστευω πως θα αφυπνιστουνε
  και 8α χτυπησουν το κακο στη ριζα του. και να 8υμαστε πως ενα πιονι στο σκακι οταν εχει σωστη θεση και καλυπτομενο απο αλλα πιονια ειναι πιο δυνατο και απο τη βασιλισσα.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s